Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe verwijder ik het Booking-app-virus van mijn Mac?

Voor we beginnen

Na een paar jaar apps voor macOS te hebben gebouwd, hebben we een tool ontwikkeld die iedereen kan gebruiken. De allround probleemoplosser voor Mac.

Hier is een tip voor u: Download CleanMyMac om snel enkele van de in dit artikel genoemde problemen op te lossen. Om dit echter zelf te kunnen doen, hebben wij hieronder de beste ideeën en oplossingen voor u op een rij gezet.

Potentieel ongewenste programma’s (PUP’s) en browserkapers behoren tot de meest voorkomende soorten malware die momenteel zowel Mac- als pc-gebruikers treffen. Het Booking-app-virus, dat eigenlijk geen virus is, kaapt uw ​​browser en verwijst u door naar booking.com om inkomsten te genereren uit advertenties of partnerpromoties.


Alles wat u moet weten over het Booking-app-virus

Ten eerste is het, zoals hierboven vermeld, geen virus. Virussen repliceren zichzelf en kopiëren zichzelf vervolgens van de ene computer naar de andere. Deze malware doet dat niet. Het veroorzaakt ook geen schade aan uw Mac. Het is echter opdringerig, geeft advertenties weer, installeert zonder toestemming bestanden op uw computer en kan gegevens stelen. Om deze redenen moet u het zeker verwijderen als u het op uw Mac aantreft.

U vraagt ​​zich waarschijnlijk af hoe deze vervelende malware op uw Mac terecht is gekomen. Het antwoord is, zoals bij zoveel malware, dat u wordt misleid zodat u een valse Flash Player-update downloadt. U kent het verhaal waarschijnlijk al: u bevindt zich op internet en bemoeit zich met uw eigen zaken, wanneer er een venster verschijnt met de melding dat uw Flash Player verouderd is. Voordat je beseft wat je hebt gedaan, heb je op een willekeurige knop in het venster gedrukt om toestemming te krijgen om te downloaden. Vervolgens ziet u overal in uw Dock en op booking.com een ​​’B’-pictogram verschijnen.

Hoe u uw Mac kunt beschermen tegen het boekingsvirus

Om te voorkomen dat u deze specifieke adware downloadt, sluit u eenvoudigweg het venster wanneer een pop-upvenster verschijnt dat u probeert te misleiden om Flash Player bij te werken. Het is nep. Het is altijd nep. De enige plaats waar u Flash Player moet bijwerken, is in het deelvenster Systeemvoorkeuren. Beter nog: verwijder het helemaal. U gebruikt het waarschijnlijk nooit en als het er niet is, zult u niet in de verleiding komen om het te “bijwerken”.

Wist je dat:U kunt een gratis versie van CleanMyMac X gebruiken om Flash Player te verwijderen. Download hier de gratis versie van de app. Start de app en klik op Extensies. Klik op Verwijderen


Hoe het Booking App-virus van uw Mac te verwijderen

Het verwijderen van de Booking app-malware gebeurt in verschillende stappen. De eerste is het verwijderen van de app waarmee het is aangekomen. Vervolgens moet u een extensie uit uw webbrowser verwijderen en de startpagina en standaardzoekmachine opnieuw instellen.

Stap 1: Verwijder de app

 1. Ga naar de map Programma’s en zoek naar de meest recent gedownloade app voordat u de adware opmerkt.
 2. Zodra u het heeft gevonden, sleept u het naar de prullenmand en maakt u de prullenbak leeg.

Opmerking Als u een app versleept en leegmaakt, wordt deze niet volledig verwijderd. Er kunnen nog steeds bestanden in verschillende mappen staan. Om de verborgen delen van het virus te vinden, scant u uw schijf met een speciaal Antivirusprogramma. De hierboven genoemde CleanMyMac X-app zou een goede keuze kunnen zijn, omdat deze zich bezighoudt met macOS-specifieke virussen. Zodra u de app heeft, klikt u op Malware verwijderen. Het ziet er zo uit

Verwijder het Booking App-virus van MacBook

Stap 2: Verwijder virusextensies uit alle browsers

safari

1. Start Safari en selecteer het Safari-menu en vervolgens Instellingen.

2. Klik op het tabblad Extensies.

Verwijder Safari-extensies

3. Controleer of er extensies zijn die u niet hebt geïnstalleerd.

4. Als u er een vindt, klikt u erop en drukt u op Verwijderen.

5. Ga naar het tabblad Zoeken en stel de standaardzoekmachine opnieuw in op de gewenste zoekmachine.

6. Selecteer het tabblad “Algemeen” en reset uw startpagina indien nodig.

chroom

 1. Start Chrome en plak dit in de adresbalk: “chrome://extensions”
 2. Zoek naar extensies die u niet zelf hebt geïnstalleerd.
 3. Als u er een ziet, drukt u op Verwijderen ernaast.
 4. Plak dit nu in de adresbalk: “chrome://settings”
 5. Scroll naar beneden naar “Bij opstarten” en stel uw startpagina in.
 6. Ga naar “Zoeken” verderop op de pagina en stel de standaard aardingsmachine in.
Hoe verwijder ik het Booking-app-virus van mijn Mac? 1

Vuur Vos

 1. Start Firefox en klik op de drie regels rechts van de adresbalk.
 2. Selecteer Add-ons en vervolgens Extensies.
 3. Zoek naar extensies die u niet zelf hebt geïnstalleerd.
 4. Als u er een vindt, klikt u erop en selecteert u Verwijderen.
 5. Klik opnieuw op de drie lijnen en selecteer Opties.
 6. Stel uw startpagina en standaardzoekmachine naar wens in.

Het Booking App-virus is een adware waarmee u advertenties en promoties van booking.com kunt zien. Het wordt niet beheerd door deze website, maar door oplichters die geld willen verdienen met advertenties voor affiliate-inkomsten. Als u het op uw Mac aantreft, is het daar terechtgekomen toen u reageerde op een valse waarschuwing over verouderde Flash Player. Gelukkig is het verwijderen relatief eenvoudig als je de bovenstaande stappen volgt.