Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe verwijder ik het FlashMall-virus van een Mac?

Voor we beginnen

Na een paar jaar apps voor macOS te hebben gebouwd, hebben we een tool ontwikkeld die iedereen kan gebruiken. De allround probleemoplosser voor Mac.

Hier is een tip voor u: Download CleanMyMac om snel enkele van de in dit artikel genoemde problemen op te lossen. Om dit echter zelf te kunnen doen, hebben wij hieronder de beste ideeën en oplossingen voor u op een rij gezet.

FlashMall is een zogenaamd nuttige browser-add-on die kortingsbonnen weergeeft voor websites die u bezoekt, evenals promotiekortingen en besparingen. In werkelijkheid is het een potentieel ongewenst programma (PUP) en adware die opdringerig is en gegevens zoals uw IP-adres, browsegeschiedenis en zoekopdrachten kan stelen. Daarom moet u het verwijderen zodra u het op uw Mac opmerkt.

Wat u moet weten over FlashMall

FlashMall is een adware die wordt meegeleverd met legitieme applicaties wanneer u deze op uw Mac downloadt. Dit komt vaak doordat u een website gebruikt met een downloadmanager die de adware combineert met de app die u wilt downloaden, of omdat een verouderde app zoals MPlayer X wordt gekaapt en wordt gebruikt om malware te verspreiden. Het is geen virus omdat het zichzelf niet automatisch van computer naar computer kopieert, maar opdringerig is.

Na het downloaden wordt een browserextensie geïnstalleerd die vervolgens advertenties voor besparingen en kortingen weergeeft. Als u op een kortingsbon klikt, wordt er feitelijk meer malware gedownload, waardoor inkomsten worden gegenereerd voor de oplichters achter FlashMall.

Wees voorzichtig met de apps die u downloadt om te voorkomen dat u ze per ongeluk downloadt van FlashMall. Als u een waarschuwing krijgt van macOS dat een app die u probeert te downloaden niet van een vertrouwde ontwikkelaar is, negeer deze dan niet. Denk goed na of u de ingebouwde bescherming van macOS wilt overschrijven en deze toch wilt installeren.

Het FlashMall-virus van Mac verwijderen

Gelukkig is het verwijderen van FlashMall niet zo moeilijk, hoewel er wel een aantal stappen voor nodig zijn.


Hoe het FlashMall-virus van uw Mac te verwijderen

Er zijn verschillende stappen om FlashMall te verwijderen. Eerst moet u de applicatie verwijderen en vervolgens de extensie verwijderen van elke browser die u gebruikt.

Stap 1: Verwijder de FlashMall-app

 1. Ga naar uw map Toepassingen.
 2. Zoek naar een app genaamd FlashMall of een vergelijkbare app.
 3. Sleep het naar de prullenmand en maak het leeg.

Hiermee wordt de belangrijkste FlashMall-app van je Mac verwijderd. Het verwijdert echter niet elk spoor ervan. De eenvoudigste manier om alles te verwijderen is door een speciaal antivirusprogramma te gebruiken. Welk virus u gebruikt, is geheel aan u. CleanMyMac X Antivirus is de afgelopen maanden aan populariteit gewonnen en de virusdatabase is solide genoeg. Het ziet er zo uit:

Verwijder het FlashMall-virus MacBook

Hoe te gebruiken:

 1. Download en installeer CleanMyMac X (de gratis versie vindt u hier).
 2. Start de app vanuit uw map Toepassingen.
 3. Selecteer de optie Malware verwijderen in de zijbalk.

Na de scan is het raadzaam om ook het verwijderprogramma in dezelfde app te gebruiken. Druk daarop Verwijderprogramma tabblad en laat het de lijst met al uw apps maken. Als u iets vindt dat verband houdt met Flashmall, verwijder het dan onmiddellijk.

Stap 2: Controleer uw inlogitems

Sommige PUP’s installeren ook inlogitems die automatisch worden gestart wanneer u uw Mac opnieuw opstart.

 1. Ga naar het Apple-menu en selecteer Systeemvoorkeuren.
 2. Klik op Gebruikers en groepen.
 3. Kies je gebruikersnaam.
 4. Selecteer het tabblad Inlogitems.
 5. Blader door de lijst met inlogitems. Als u er een ziet die er verdacht uitziet, vinkt u het vakje ernaast aan en drukt u op de knop “-“.

Stap 3: Zoek naar lanceeragenten

Sommige malwareprogramma’s installeren niet alleen inlogitems, maar starten ook agenten in uw gebruikersmap.

 1. Klik op Finder in het Dock.
 2. Klik op het menu Ga en selecteer Ga naar map.
 3. Plak dit in het tekstvak: ~/Library/LaunchAgents
Verwijder FlashMall-malware uit Launch Agents

4. Bekijk de objecten in de map. Als een item de naam FlashMall heeft, sleept u het naar de prullenmand en maakt u het leeg.

Pro-tip:

Als al deze stappen te lang duren, kunt u de hierboven genoemde CleanMyMac X-app gebruiken. Met deze app kunt u startagenten en inlogitems met slechts een paar klikken verwijderen. Start het gewoon en klik op de optimalisatietool. Selecteer vervolgens Agent starten of login-items die u wilt verwijderen.

Controleer inlogitems op Mac

Stap 4: Verwijder de FlashMall-browserextensie uit Safari

 1. Start Safari en selecteer Instellingen in het Safari-menu.
 2. Selecteer het tabblad Extensies.
 3. Controleer de geïnstalleerde extensies en zoek naar een extensie met de naam ‘FlashMall’.
 4. Klik op Verwijderen.

Stap 5: Verwijder de browserextensie uit Chrome

 1. Start Chrome en klik op de drie stippen in de werkbalk.
 2. Selecteer Meer tools en extensies.
 3. U kunt ook ‘chrome://extensions’ in de adresbalk typen.
Hoe verwijder ik het FlashMall-virus van een Mac? 1

4. Zoek de FlashMall-extensie en klik op Verwijderen.

Stap 6: Verwijder FlashMall uit Firefox

 1. Start Firefox en klik op de drie horizontale lijnen aan de rechterkant van de werkbalk.
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer Extensies in de linkerzijbalk en zoek naar de FlashMall-extensie.
 4. Klik op Verwijderen.

Nadat u de browserextensie heeft verwijderd uit alle browsers die op uw Mac worden gebruikt, start u deze opnieuw op. FlashMall zou nu verdwenen moeten zijn en u zult niet langer gestoord worden.

Hoe verwijder ik het FlashMall-virus van een Mac? 2

FlashMall beweert een handig hulpprogramma te zijn dat kortingsbonnen weergeeft voor websites die u bezoekt. In werkelijkheid is het malware die u vraagt ​​op de kortingsbonnen te klikken om meer malware te downloaden en geld te verdienen voor de oplichters achter FlashMall.

Als u vindt dat het op uw Mac is geïnstalleerd, volgt u de bovenstaande stappen om het te verwijderen. U kunt CleanMyMac X gebruiken om u te helpen. Scan uw Mac na verwijdering regelmatig met het CleanMyMac-hulpprogramma voor het verwijderen van malware om deze tegen malware te beschermen. Let ook op de apps die je downloadt en installeert op je Mac en de links waarop je klikt op websites.

Bedankt voor het lezen en blijf op de hoogte!