Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe verwijder ik het Mac-sleutelhangervirus?

Voor we beginnen

Na een paar jaar apps voor macOS te hebben gebouwd, hebben we een tool ontwikkeld die iedereen kan gebruiken. De allround probleemoplosser voor Mac.

Hier is een tip voor u: Download CleanMyMac om snel enkele van de in dit artikel genoemde problemen op te lossen. Om dit echter zelf te kunnen doen, hebben wij hieronder de beste ideeën en oplossingen voor u op een rij gezet.

Verschillende soorten bekende Mac-malware richten zich op de gebruikersnamen, wachtwoorden en andere gegevens die zijn opgeslagen in uw macOS-sleutelhanger. Hoewel er niet zoiets bestaat als een sleutelhangervirus, kunnen uw gegevens kwetsbaar worden als een van deze Trojaanse paarden succesvol is.

Hoe het Mac-sleutelhangervirus te verwijderen?

Er staat geen sleutelhangervirus op uw Mac, maar de sleutelhangergegevens van uw Mac zijn een doelwit voor malware zoals Proton en MacDownloader.

Om dit op te lossen, moet u de malware verwijderen die toegang probeert te krijgen tot uw gegevens. De eenvoudigste manier om dit te doen is door uw Mac te scannen met een antivirusprogramma of door het hulpprogramma voor het verwijderen van malware in CleanMyMac X te gebruiken. Het scant uw Mac op malware en u kunt deze met één klik op de knop verwijderen. Dit is hoe het werkt:

  1. Download en installeer CleanMyMac X.
  2. Start het en selecteer Malware Removal Tool in de zijbalk.
  3. Druk op Scannen.
  4. Klik op Verwijderen om malwarebedreigingen te neutraliseren.
Verwijder het Mac Keychain-virus

Als het scannen van uw Mac geen malware aan het licht brengt of als u nog steeds problemen ondervindt met Keychain, zelfs nadat u alle malware heeft verwijderd, is er nog een andere optie. Wanneer jij of een beheerder op je Mac het inlogwachtwoord bijwerkt, wordt Sleutelhanger soms niet bijgewerkt en wordt in plaats daarvan om je wachtwoord gevraagd of wordt er een foutmelding weergegeven dat het systeem de sleutelhanger niet kon ontgrendelen. Hier leest u wat u moet doen als dit gebeurt:

  1. Ga naar Toepassingen > Hulpprogramma’s en start Sleutelhangertoegang.
Hoe het Mac-sleutelhangervirus te verwijderen?

2. Selecteer “Inloggen” in de lijst met sleutelhangers aan de linkerkant.

3. Klik op het menu Bewerken en selecteer ‘Aanmeldingswachtwoord sleutelhanger wijzigen’.

4. Voer uw oude wachtwoord in het veld “Huidig ​​wachtwoord” in.

5. Voer uw nieuwe wachtwoord in het veld “Nieuw wachtwoord” in.

6. Voer uw nieuwe wachtwoord in het veld “Bevestigen” in.

7. Klik op “OK” en sluit Sleutelhangertoegang af.

Als u uw oude wachtwoord niet weet, moet u het opnieuw instellen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van welke versie van macOS u gebruikt, of u een beheerdersaccount gebruikt en of u File Vault gebruikt. Dit Apple-ondersteuningsdocument behandelt alle situaties en legt uit wat u moet doen.


Problemen met uw macOS-sleutelhanger kunnen op verschillende manieren worden veroorzaakt. Soms is het een bug in macOS, soms komt het doordat je het verkeerde wachtwoord hebt ingevoerd. Het is echter ook mogelijk dat malware zich richt op de gegevens in uw sleutelhanger. Om dit te controleren, moet u uw Mac scannen met een anti-malwaretool zoals die in CleanMyMac X. Als u foutmeldingen van macOS blijft zien, zelfs nadat u uw Mac hebt gescand, moet u mogelijk uw inlogsleutelhanger bijwerken met uw nieuwe wachtwoord of zelfs uw wachtwoord volledig opnieuw instellen.