Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe verwijder ik malware van Android? [All You Need to Know]

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Hoe verwijder ik malware van Android? [All You Need to Know]

We zijn het er allemaal over eens dat computervirussen absoluut vervelend zijn.

Kwaadaardige softwareook wel malware genoemd, is een soort programma dat probeert uw apparaat in gevaar te brengen op een schadelijke manier. Er zijn veel soorten.

Dit is het beste: het zijn niet alleen pc’s die geïnfecteerd raken.

In dit artikel bespreken we hoe u malware van Android kunt verwijderen. Daarnaast de mogelijke stappen die u kunt nemen om uzelf tegen kwaadaardige aanvallen te beschermen.

Wilt u uw apparaat en gegevens veilig houden?

Lees verder en ik zal je vertellen hoe je het moet doen.

Krijgen Android-telefoons malware?

Absoluut.

Eigenlijk, Android-telefoons zijn kwetsbaarder dan iPhonesomdat ze apps van buiten hun respectievelijke appstores kunnen installeren.

Maar betekent dit dat de Google Play Store en de App Store van Apple volkomen veilig zijn?

Eerlijk gezegd Nee.

Onlangs zagen we berichten dat meer dan een half miljoen gebruikers kwaadaardige apps rechtstreeks vanuit de Play Store downloadden. De ‘Joker’ Android-virus in wezen Pleegt factureringsfraude door zich in het geheim te abonneren op meerdere betaalde diensten. Dit staat bekend als ‘Fleece goederen‘ en kan u duizenden dollars in rekening brengen zonder het u te vertellen.

En dat is slechts één voorbeeld.

Achter de schermen worden elke dag duizenden mobiele apps geblokkeerd in app-winkels over de hele wereld. En aangezien de overgrote meerderheid van de wereldbevolking een mobiel apparaat bezit, Deze aanvallen zullen waarschijnlijk toenemen.

Maakt dit alles je zenuwachtig?

Het is goed om voorzichtig te zijn, maar geen reden tot paniek.

Hier volgen enkele manieren waarop u kunt controleren op malware op uw Android-apparaat.

Hoe weet ik of mijn telefoon een virus heeft?

Elk plotseling, abnormaal gedrag, zoals: B. Je telefoon wordt langzamer of je ziet veel meer advertenties dan normaal, kan een teken zijn van malware. Andere virussen kunnen zich op uw doelwit richten Energieverbruik of levensduur van de batterij. Of misschien zie je het nieuwe toepassingen op je startscherm weet je niet meer dat je het hebt geïnstalleerd.

Houd echter rekening met de hierboven genoemde zaken betekent niet per definitie dat u besmet bent.

Aan de andere kant, wanneer je je telefoonrekening omhoog ziet schieten Plotseling en zonder duidelijke reden onmiddellijk handelen.

Zo controleert u uw Android op virussen:

Hoe controleer ik mijn Android op malware?

Stel dat u ziet dat uw telefoon zich niet naar behoren gedraagt ​​en dat u vermoedt dat deze mogelijk is geïnfecteerd.

Wat nu?

  • Ontvangen Antivirus software – Net als bij computervirussen kun je de gezondheid van je apparaat het beste in de gaten houden met antivirusprogramma’s. De Play Store biedt een selectie van vele antivirusprogramma’s, waar u misschien al bekend mee bent. AVG, Avast, Malwarebytes en anderen hebben allemaal speciale Android-versies.
  • Scan uw apparaat – Bij elke goede antivirussoftware zou een virusscan van uw Android moeten worden meegeleverd. Het scant de bestanden van uw apparaat en zoekt naar tekenen van malware.
  • Controleer de resultaten – Na een paar minuten zou de scan voltooid moeten zijn. Als er verdachte bestanden op uw apparaat staan, ontvangt u een melding en krijgt u advies over wat u moet doen. Als er niets wordt gedetecteerd, geweldig! Je bent waarschijnlijk in het ongewisse.

Hoe verwijder ik malware van Android?

Afhankelijk van het type kan het verwijderen van malware soms een lastige aangelegenheid zijn. Hier volgen enkele tips voor het verwijderen van een virus van Android.

Controleer uw antivirusprogramma

De meeste antivirusprogramma’s zullen dit doen Herkent automatisch alle bestanden op uw apparaat wat schade kan veroorzaken. In dit geval wordt u automatisch geïnformeerd over mogelijke problemen.

Maar.

Soms moet dat Scan uw apparaat handmatig. Veel antivirusprogramma’s hebben zowel een optie voor een snelle scan als een langzamere maar grondigere scan. Als u vermoedt dat u een virus heeft, maar het programma niets detecteert, Voer voor de zekerheid een langzame scan uit.

Quarantaine

Hoe verwijder ik malware van Android nadat de scan kwaadaardige bestanden heeft gedetecteerd?

Eén manier is zet ze in quarantaine. Wat betekent dat?

Dit resulteert in de potentieel schadelijk bestand dat naar een locatie wordt verplaatst die kunnen worden beheerd door de antivirussoftware. Het is niet eerlijk zijn verwijderd. Het is eerder zo geïsoleerd van de rest van het systeem zodat de malware zich nergens anders kan verspreiden.

Waarom zou je dat willen doen?

In tegenstelling tot algemene verwijdering Quarantainebestanden kunnen nog steeds worden gebruikt. Soms kunnen er problemen zijn met de Android-malwaredetectie valse vlaggen. In dit geval worden bestanden die niet daadwerkelijk malware zijn, als zodanig gemarkeerd.

Maar hoe weet u wat echte malware is en wat niet?

Als u twijfelt, kunt u het bestand isoleren in plaats van het te verwijderen. Voor het geval dat er één is Bestand dat je echt nodig hebten niet iets dat bedoeld is om schade te veroorzaken.

Verwijdering

Omgaan met een bijzonder vervelend dossier dat je zeker weet dat je weg wilt?

In dit geval zou het het beste zijn verwijder het gewoon van uw systeem. Als u zich afvraagt ​​hoe u adware op een telefoon kunt verwijderen, dan is dit het.

Het kan ook helpen tegen ransomware-aanvallen, maar dit is afhankelijk van het type malware.

Meestal worden bestanden die door het antivirusprogramma in quarantaine zijn geplaatst, na enige tijd toch automatisch verwijderd. En het is een goede middenweg als u niet zeker weet of het echt een virus is.

Hoe kunt u uw Android-apparaten beschermen?

U weet misschien al hoe u een virus van uw Android-apparaat kunt verwijderen, maar de beste manier van handelen is altijd preventie.

We hebben een paar tips over hoe u infecties kunt voorkomen:

Schakel antecedentenonderzoek in

Antivirus-apps zoals Kaspersky hebben een leuke functie genaamd “Achtergrondcontrole”. Het waarschuwt u automatisch als er een kwaadaardig bestand op uw apparaat is terechtgekomen. Het gebeurt allemaal achter de schermen, dus Er is geen actie van uw kant vereist.

Waarom doen ze dat?

Het biedt je 24/7 bescherming tegen al het nieuwe dat naar uw systeem komt. Het minimaliseert ook het risico dat er iets door de kieren glipt.

Dat betekent niet dat u niet af en toe malware moet verwijderen en scannen. Dit is gewoon een extra beschermingslaag om u te beschermen.

Update uw telefoon regelmatig

Updates worden vaak over het hoofd gezien.

Maar de realiteit is dat ze een essentieel onderdeel vormen van de beveiliging van uw apparaat. Door uw besturingssysteem up-to-date te houden, U wordt blootgesteld aan beveiligingsproblemen. Dit is precies waar ransomware en andere soorten cyberaanvallen op vertrouwen.

Als je ziet dat er een update beschikbaar is voor jouw telefoon, kom je misschien in de verleiding om de installatie uit te stellen. Maar niet. Updates worden gebruikt om beveiligingslekken te verhelpen en bescherm jezelf tegen aanvallen.

Update uw applicaties

Net als bij uw systeemupdates, is de beste gratis antivirus voor Android eenvoudigweg het patchen van uw apparaat.

Negeer app-updates nietS. Net als de eigen updates van Android zijn ze ontworpen om uw telefoon veiliger te maken.

Schakel tweefactorauthenticatie in

Een iets minder directe verdedigingsmethode tegen aanvallen is via Tweefactorauthenticatie (kortweg 2FA).

Waarom dat doen?

2FA zorgt ervoor dat zelfs als iemand uw wachtwoord achterhaalt, Om in te loggen heb je nog steeds fysieke toegang tot je telefoon nodig. En met moderne methoden kan het kraken van wachtwoorden eenvoudiger zijn dan u denkt.

Het instellen van 2FA fungeert als een soort Android-antivirus beperkt de toegang van potentiële cyberaanvallen tot uw gegevens.

Blijf weg van schaduwrijke websites

De meeste virusbedreigingen voor Android-apparaten bevinden zich op verdachte websites. Het loont de moeite om in dergelijke situaties uw gezond verstand te gebruiken. Klik niet op pop-upvensters zeggen dat je iets hebt gewonnen of dat je apps downloadt van onbetrouwbare bronnen.

Bij voorkeur Blijf bij de Google Play Store voor het downloaden van apps.

Wanneer u absoluut iets moet downloaden van een website van derden? Zorg ervoor dat je er een hebt Virusbescherming die dat kan Malware detecteren jouw Android telefoon.

Zelfs dan gaat u verder op eigen risico.

Controleer uw app-machtigingen

Weet je hoe wanneer je een app installeert, deze je om toegang vraagt ​​tot verschillende locaties op je telefoon?

Soms kan daar een goede reden voor zijn.

Als je bijvoorbeeld een camera-app hebt gedownload, is het normaal om toestemming te vragen voor toegang tot je camera.

Maar op andere momenten Dingen kunnen een beetje verdacht worden. Als je het gevoel hebt dat een app iets te veel vraagt ​​en je niet zeker weet waarom, Weiger de toestemming of verwijder deze eenvoudigweg. Vooral als het er een is die je niet kent.

Omdat het beter is om aan de veilige kant te blijven dan achteraf naar een virusreiniger voor Android te moeten vissen.

Pas op voor phishing

Phishing is een grappig woord, maar als je er het slachtoffer van wordt, zou je niet lachen.

We hebben allemaal wel eens spam-e-mails gezien waarin werd beweerd dat u een schandalig geldbedrag of iets dergelijks had gewonnen.

Maar de afzenders worden elke dag slimmer.

Virussen op Android-apparaten kunnen dat wel zijn zowel via sms als per e-mail verzonden. Ze komen in de vorm van links waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren.

Gebruik zoals altijd uw gezond verstand. Klik nooit op links die om uw inloggegevens vragenzelfs als het afkomstig is van een bedrijf waarvan u denkt dat u ermee verbonden bent.

Heeft u een e-mail of sms ontvangen van uw bank waarin staat dat uw rekening is gehackt?

Klik niet op de link in het bericht. Ga zelf naar de website en verifiëren of het waar is wat u wordt verteld.

Afronden

Weten hoe je malware op een Android-telefoon kunt detecteren, is tegenwoordig een nuttige vaardigheid. Weet jij hoe je jezelf kunt beschermen tegen infecties? Nog meer.

Dus wat kan je doen?

Controleer of uw telefoon is geïnfecteerd. Download een malwarescanner-app en doe wat controles. Daarnaast, zoek naar waarschuwingssignalen.

Bijvoorbeeld, als je overal advertenties ziet, bent u waarschijnlijk het slachtoffer geworden van adware. Elk abnormaal gedrag kan een symptoom zijn.

Hoe verwijder je adware en andere virussen op je telefoon?

Installeer een antivirus-app en kijk of het iets kwaadaardigs oppikt. Zo ja, Plaats deze bestanden in quarantaine, of beter nog, verwijder ze van uw systeem. Als dat niet helpt, kun je een Fabrieksreset als laatste verdedigingslinie.

Als dit je allemaal als een ellendige ervaring in de oren klinkt, heb je gelijk.

Dat is waarom het zo is het beste te voorkomen en vermijd infecties helemaal.

Het belangrijkste wat je kunt doen is Update uw applicaties en Android OS regelmatig.

Let ook op verdachte links. Scareware vermomt zich als valse systeemberichten U wordt gevraagd een app voor het verwijderen van virussen te downloaden. Phishing-e-mails hebben Links waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren die vervolgens rechtstreeks naar hackers wordt verzonden.

Wanneer u iets ziet dat er verdacht uitziet, is dat waarschijnlijk ook het geval. Gebruik uw gezond verstand en klik niet op iets dat op oplichterij lijkt.

Als u het slachtoffer wordt van een van deze aanvallen, loopt u het risico dat uw gegevens worden gestolen. Daarom is het waardevol om te weten hoe u malware van Android kunt verwijderen.