Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe voer je een antecedentenonderzoek uit? [And How To Check Your Record]

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Hoe voer ik een antecedentenonderzoek uit? [And How To Check Your Record]

Tegenwoordig is het zo gemakkelijk om je voor de gek te houden door wie andere mensen beweren dat ze zijn en door de valse informatie die ze geven.

Het uitvoeren van een antecedentenonderzoek en het achterhalen van de waarheid kan soms het verschil maken.

En zo komen we bij de grote vraag: hoe voer je een antecedentenonderzoek uit? In dit bericht leggen wij alles uit.

Wat is een antecedentenonderzoek?

Een antecedentenonderzoek is een manier voor individuen en bedrijven om iemands identiteit, opleiding, werkgeschiedenis en meer te verifiëren. Meestal screenen rekruteringsmanagers iemand voordat ze hem aannemen.

Er zijn echter verschillende andere situaties waarin u dit kunt doen.

Stel je voor dat je een appartement koopt.

De verkoper moet er absoluut zeker van zijn met wie hij te maken heeft voordat hij aanbiedingen accepteert. Een succesvol antecedentenonderzoek kan hen laten zien dat u een echte koper bent en hen meer vertrouwen geven in uw aanbod. Enkele andere situaties waarin dit vereist is, zijn onder meer het kopen van vuurwapens, het afsluiten van een lening en het huren van een woning.

Het is ook vermeldenswaard dat dit proces niet alleen beperkt is tot professionals. Iedereen kan een antecedentenonderzoek van iemand uitvoeren als hij of zij dat wil.

Maar hoe werkt het precies?

Hoe voer je een antecedentenonderzoek uit?

Dus hoe voer je een antecedentenonderzoek uit?

Of u nu net een nieuwe huisgenoot krijgt of de eigenaar van een klein bedrijf bent en meer mensen aan uw team toevoegt, misschien wilt u er meer over weten.

In dergelijke situaties laten sommige individuen en bedrijven af ​​van grondig onderzoek en doen ze eenvoudigweg een snelle sociale media-check.

Het probleem is dat iedereen volledige controle heeft over zijn Facebook-, LinkedIn- en andere sociale mediaprofielen. Ze kunnen posten wat ze willen en je kunt op geen enkele manier weten of de informatie waar is of niet.

Gelukkig vertelt een antecedentenonderzoek je alles wat je moet weten zonder de grens te overschrijden.

Een antecedentenonderzoek op iemand uitvoeren:

Begin met het kiezen van het type antecedentenonderzoek. Ze variëren van een eenvoudige vaardigheidscontrole tot een uitgebreidere zoektocht naar iemands persoonlijke informatie, criminele geschiedenis, enz.

Een van de meest gebruikelijke methoden voor het uitvoeren van een antecedentenonderzoek is het onderzoeken van de gegevens van de provinciale politie, de lokale politie en de staatsgevangenis. In veel situaties bieden de beschikbare openbare registers u alles wat u nodig heeft.

De lokale politie zou u ook moeten kunnen helpen. U kunt netwerken met andere politiekorpsen en bijvoorbeeld nagaan of deze persoon als zedendelinquent geregistreerd staat. Op dezelfde manier kunnen staatsstrafbureaus details over de criminele geschiedenis verstrekken.

Het op deze manier verzamelen van informatie kan vervelend zijn en veel tijd in beslag nemen. Gelukkig kun je een website gebruiken die tegen betaling openbare antecedentenonderzoek aanbiedt. Websites voor antecedentenonderzoek kunnen zeer nuttig zijn als u haast heeft om meer te weten te komen over een sollicitant. Websites die antecedentenonderzoek aanbieden, kunnen een verscheidenheid aan informatie voor u verzamelen en deze in één record combineren. Ze kunnen meer gegevens verzamelen dan u ooit handmatig zou verzamelen, en ze kunnen dit snel doen.

Soms kan een antecedentenonderzoek in doe-het-zelfstijl slechts zo ver gaan. In dit geval kunt u overwegen het gehele proces uit te besteden aan een privédetective. Het grootste voordeel van het werken met hen is dat ze details op een persoonlijker niveau kunnen verzamelen en interpreteren. Privédetectives kunnen vragen stellen en gevoel voor iemand krijgen, waardoor ze een perfecte oplossing zijn voor gevoeliger werk.

Hier is een leuk feit.

Volgens één rapport liegt 85% van de sollicitanten op hun cv.

Bij het uitvoeren van antecedentenonderzoeken moet u alles beoordelen wat sollicitanten op hun cv’s en sollicitatieformulieren hebben vermeld.

U kunt met hun vorige werkgevers praten en de door hen verstrekte informatie verifiëren.

Wanneer u met kandidaten spreekt, moet u mogelijk die specifieke persoon ervan op de hoogte stellen dat u een antecedentenonderzoek uitvoert. Dit is niet altijd verplicht en hangt grotendeels af van het land.

De Fair Credit Reporting Act (FCRA) vereist dat u de aanvrager informeert dat u van plan bent een antecedentenonderzoek van uw werknemers uit te voeren. U kunt dit vervolgens schriftelijk vastleggen en hen vragen het document te ondertekenen.

Hoe controleer ik mijn strafblad?

Stel, u neemt opnieuw een werknemer aan.

Zou u het goed vinden om iedereen toegang te geven tot de waardevolle gegevens van uw bedrijf?

Waarschijnlijk niet.

Door online een antecedentenonderzoek uit te voeren, kunt u ervoor zorgen dat uw nieuwe werknemer niet is veroordeeld voor enig misdrijf.

Natuurlijk hoeft het hebben van een strafblad niet altijd een alarmsignaal te zijn om iemand in dienst te nemen.

Arrestaties staan ​​niet altijd gelijk aan veroordelingen, en kleine incidenten kunnen er soms voor zorgen dat iemand simpelweg op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was.

Soms kan de staat van dienst van een kandidaat voldoende zijn om u er twee keer over te laten nadenken of u hem aan uw team wilt toevoegen, vooral als hij of zij erover probeert te liegen.

Met dit in gedachten is het raadzaam om uw eigen dossier te controleren als u op zoek gaat naar een baan. Hetzelfde geldt voor het afsluiten van een lening, emigreren naar een ander land en diverse andere situaties.

We komen dus bij een andere belangrijke vraag: hoe kan ik mijn strafblad controleren?

Kortom, u heeft twee opties om uw gegevens te controleren: u kunt kiezen voor een betaald strafrechtelijk antecedentenonderzoek of een handmatige zoekopdracht.

Het voordeel van een antecedentenonderzoek is dat deze u tijdig gegevens uit duizenden rechtsgebieden kan verstrekken. Bij handmatig onderzoek is dit zeker niet het geval.

Als u besluit alles zelf te doen, is de enige plaats waar u daadwerkelijk onderzoek kunt doen het gerechtsgebouw van uw plaatselijke provincie. Dat wil zeggen, als u niet van plan bent naar andere rechtsgebieden te reizen alleen maar om daar een strafbladcontrole uit te voeren. Het uitvoeren van een gratis strafregistercontrole is echter veel goedkoper.

De meeste mensen weten of ze ergens voor veroordeeld zijn of niet. Maar zelfs als je precies weet hoe je opname eruit ziet, is het nog steeds de moeite waard om te bekijken. Soms lijkt de tekst in het dossier ernstiger dan het misdrijf dat u heeft gepleegd. Om nog maar te zwijgen: belangrijke informatie wordt weggelaten en het geheel kan er slechter uitzien dan het in werkelijkheid is.

Gelukkig is een gratis antecedentenonderzoek voldoende om dit te voorkomen.

Oh, en stel je eens voor: je hebt nog nooit een misdaad begaan en je denkt dat je geen strafblad hebt. Maar ergens daarbuiten is er nog iemand met dezelfde naam en geboortedatum als jij.

En raad eens?

U heeft in het verleden een aantal misdaden gepleegd en heeft feitelijk een strafblad. Er is altijd een kans dat uw gegevens op een gegeven moment in de war zijn geraakt.

Dus als iemand een misdaadcontrole bij je zou uitvoeren, zouden ze een volledig verkeerd beeld krijgen. In feite zou het waarschijnlijk uw kansen op het krijgen van een baan of het passeren van een kredietcontrole schaden.

Misschien wilt u ook controleren of de misdaden die u hebt verwijderd, nog steeds bestaan.

Soms slaagt de rechtbank er simpelweg niet in zijn werk te doen, en het is slim om het nog eens te controleren, zelfs als u denkt dat u de kwestie al hebt afgehandeld.

De beste bedrijven die online diensten voor antecedentenonderzoek aanbieden, hebben meestal een volledig scala aan opties om de informatie te vinden waarnaar u op zoek bent. Ze worden geleverd met allerlei functies en met verschillende betalingsplannen.

Op sommige van de topsites kunt u zich aanmelden voor een abonnement, terwijl u op andere sites per besteld rapport kunt betalen.

Hier zijn onze top 4 keuzes voor populaire websites voor antecedentenonderzoek:

waarheid vinder

Deze aanbieder van online antecedentenonderzoek is een van de meest unieke die er zijn.

Hoewel TruthFinder de gebruikelijke dingen doet, heeft het ook enkele unieke kenmerken. Het is een van de weinige websites met een eigen stamboombouwer. Nadat u uw rapport heeft gemaakt, maakt deze software een afbeelding die de voorouders van uw familie weergeeft.

TruthFinder is ook geweldig voor dark web-monitoring. Wanneer u zich aanmeldt voor een lidmaatschap, ontvangt u een melding wanneer uw persoonlijke gegevens op het dark web verschijnen.

Intelius

Intelius is een van de toonaangevende websites waarmee u iemand volledig kunt verifiëren. Het heeft meer dan 20 miljard openbare registers. Met de grootste database van dergelijke sites kan Intelius uiteraard de meest uitgebreide rapporten produceren.

Van echtscheidingsverhalen tot het register van zedendelinquenten, er is niets dat u op deze website kunt verbergen.

Intelius biedt een gelaagde service, wat betekent dat u een abonnementstype kiest dat het beste bij uw behoeften past.

US Search is eigendom van en wordt beheerd door Intelius en is een andere site waarop u kunt vertrouwen voor een volledig antecedentenonderzoek.

Het is belangrijk op te merken dat US Search geen consumentenrapportagebureau is. Dit betekent dat u de website niet kunt gebruiken voor werkgelegenheid, krediet en andere gerelateerde doeleinden.

De kenmerken die de site onderscheiden zijn de diensten voor het omgekeerd opzoeken van telefoonnummers en het omgekeerd opzoeken van adressen. Of u nu het telefoonnummer of adres van een persoon heeft, u kunt alles over die persoon te weten komen.

US Search kan ook miljoenen sociale media-accounts voor u doorzoeken en degene vinden die u wilt opsporen. Hoe meer informatie u verstrekt, hoe nauwkeuriger de resultaten die u krijgt.

Direct schaakmat

Vervolgens hebben we Instant Checkmate, een andere uitstekende plek om online een antecedentenonderzoek uit te voeren.

Het is ook geen consumenteninformatiebureau in de zin van de Fair Credit Reporting Act. De site is een geweldige plek om contact op te nemen met familieleden, meer te weten te komen over je date of iemands criminele geschiedenis te bekijken.

Een van de functies waar u dol op zult zijn, is het landelijk zoeken naar gevangenen. Als u vermoedt dat iemand die u kent in de gevangenis zit, kan Instant Checkmate u helpen dit te controleren.

De website staat ook bekend om zijn sociale mediapagina. Het kan u helpen vergeten sociale media-accounts, oude datingprofielen en aanvullende contactgegevens te vinden.

Afronden

Het uitvoeren van een antecedentenonderzoek bij uzelf of iemand anders kan u op veel manieren helpen.

Afhankelijk van welk pad je kiest, kan het proces zoveel over een persoon onthullen en je een heel nieuw perspectief geven.

U kunt handmatig een antecedentenonderzoek uitvoeren of de taak aan iemand anders delegeren. Het hangt volledig af van uw doel en planning.

Of het nu om een ​​nieuwe collega, een potentiële huisgenoot of een date gaat, het is verstandig om te weten met wie je te maken hebt. Blijf onderzoeken en wees veilig daarbuiten!