Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe werkt Venmo?

Tegenwoordig is Venmo een ware rage.

Het is De comfortfactor is moeilijk te verslaan een app waarmee je rekeningen kunt splitsen en onderweg geld kunt overboeken. Dat maakt het zo populair.

Maar heb je je ooit afgevraagd: hoe werkt Venmo? Wat maakt het de gouden standaard in betaalapps?

Je bent niet de enige.

In dit artikel onderzoeken we wat Venmo is, wat het populair maakt en hoe je het kunt gebruiken.

Wat is Venmo??

Venmo is een telefoonapp waarmee je Geld overmaken naar vrienden en familie. Het is erg handig voor het splitsen van rekeningen en het doen van betalingen.

Oké, maar wat maakt het zo populair?

Een paar redenen:

 • Het is een betaalde peer-to-peer-app geen extra transactiekosten
 • het is snel en betrouwbaar
 • De sociale media-achtige functies van Venmo maken het bijzonder handig voor het bijhouden van uw overdrachten en contacten

De service is sindsdien enorm gegroeid Gestart in 2009. En een deel van de reden voor de snelle groei is de eenvoud en het gebruiksgemak.

Hoe werkt Venmo?

Ik noemde Venmo Peer-to-peer of P2P.

Maar wat betekent dat?

Kort gezegd betekent dit dat u uw geld verzendt rechtstreeks naar de persoon van uw keuze. Er is geen derde partij waar uw overdracht doorheen moet gaan om geautoriseerd te worden.

Hoe werkt dit?

Wanneer u een vriend of familielid wilt terugbetalen, Het enige wat je nodig hebt is hun telefoonnummer. Er zit een sociaal element in de Venmo-app waarmee je contacten aan je profiel kunt toevoegen, vergelijkbaar met Facebook.

Als u vervolgens geld wilt overmaken, selecteert u gewoon de ontvanger uit uw contactenlijst en u bent klaar. Het enige dat u hoeft te doen, is het bedrag invoeren dat u wilt verzenden.

Als u met Venmo betaalt, kan dat Koppel uw bankrekening naar uw app-profiel.

Al deze informatie blijft privé terwijl u overboekingen doet. U hoeft niet te rommelen met kaartnummers of bankcodes om geld te verzenden of te ontvangen. De app schrijft automatisch het benodigde bedrag af van uw bankrekening en stuurt deze naar de ontvanger.

Dat is allemaal goed en wel. Maar wat als u degene bent die het geld ontvangt?

Dan heb je twee opties.

Wanneer u via Venmo wordt betaald, blijft het geld op uw rekening staan. Van daaruit kunt u kiezen:

 • het geld overmaken Uw bankrekening
 • Bewaar het in uw Venmo-account voor de volgende keer dat u aan de beurt bent

Is Venmo gratis?

Een deel van wat Venmo zo populair maakt, is het gebrek aan transactiekosten.

Het openen van een Venmo-account is volledig gratis en u kunt zonder extra kosten geld verzenden en ontvangen.

Echter, dat is er wel bepaalde scenario’s waarin kosten in rekening worden gebracht extra geld voor overboekingen. Laten we ze doornemen:

Creditcardkosten

U kunt Venmo gebruiken om geld over te maken of creditcardbetalingen te doen. Als u dit wel doet, worden er kosten in rekening gebracht extra 3% vergoeding.

Hoe kun je dit vermijden?

Venmo-kosten kunnen worden vermeden door alleen betalingen uit te voeren vanaf uw Venmo-rekeningsaldo, bankrekening of bankpas.

Directe overdrachtskosten

Als u geld van uw Venmo-saldo naar uw bankrekening wilt overboeken, heeft u twee opties:

 • Standaardoverdracht, of
 • Directe bankoverschrijving

De De standaard overstapmogelijkheid is gratis maar kan 1 tot 3 werkdagen duren.

Als je weinig tijd hebt, kun je degene kiezen Directe bankoverschrijving Optie die ongeveer 30 minuten duurt. Het addertje onder het gras is: het heeft er één extra vergoeding van 1,75%met een maximumbedrag van $ 25.

Betaalkaart kosten

Maak je geen zorgen: er zijn geen Venmo-transactiekosten voor overboekingen vanaf je bankpas.

Bovendien is er één Mastercard-betaalkaart met Venmo-merk.

Hoewel het gebruik van de kaart om aankopen te doen geen extra kosten met zich meebrengt, is het opnemen van geld een ander verhaal. U kunt gratis geld opnemen bij geldautomaten binnen het MoneyPass-netwerk. Maar met Voor andere geldautomaten geldt een toeslag van $ 2,50.

Om deze kosten te vermijden, mag u geen geld opnemen bij een geldautomaat die niet van MoneyPass is met uw Venmo-betaalpas.

Hoe lang duurt het om geld te verzenden en te ontvangen?

Hier is nog een reden voor de enorme populariteit van Venmo: snelheid.

Stuur geld tussen gebruikers gebeurt onmiddellijk.

Wanneer u geld overmaakt naar een vriend, verschijnt het geld onmiddellijk op de rekening van de ontvanger. Van daaruit kunnen ze hun geld naar hun bankrekening overboeken of gebruiken voor toekomstige betalingen.

Dus hoe lang duurt het voordat Venmo uw geld van uw app-saldo naar uw bankrekening overboekt?

Het antwoord is één tot drie werkdagen.

Dat wil zeggen, tenzij u kiest voor de optie voor directe overdracht, die ongeveer 30 minuten duurt. Houd er echter rekening mee dat voor directe overboekingen een extra toeslag van 1,75% geldt.

Is Venmo veilig??

Venmo is een app die rechtstreeks gekoppeld aan uw bankrekening en beheert uw persoonlijke fondsen. Uiteraard moet een applicatie als deze over een eersteklas beveiliging tegen aanvallen van buitenaf beschikken.

Dus kunt u Venmo uw bankrekeninggegevens toevertrouwen?

Er is zowel goed als slecht nieuws.

De App zelf is redelijk veilig. Het maakt gebruik van gegevensversleuteling om de informatie van zijn gebruikers te beschermen. U kunt de toegang blokkeren met een pincode en tweefactorauthenticatie activeren. Al deze veiligheidsmaatregelen Verminder drastisch de kans dat uw gegevens worden gestolen of uitgebuit.

Maar dat betekent niet dat u uw waakzaamheid moet laten verslappen.

Hoewel de applicatie zelf veilig kan zijn, Fraude en fraudeurs zijn wijdverbreid, zowel online als in het echte leven. Daarom moet u voorzichtig zijn bij het gebruik van Venmo voor betalingen.

Venmo is ook een peer-to-peer-service. Dit betekent dat het geld rechtstreeks naar de ontvanger gaat. Hoewel dit handig is in termen van snelheid en het ontbreken van extra kosten, kan het een tweesnijdend zwaard zijn. Als u bijvoorbeeld geld overmaakt naar een oplichter, Er is geen manier om de transactie ongedaan te maken.

Hoe bescherm je jezelf met Venmo?

Er zijn veel dingen die u kunt en moet doen om uzelf te beschermen tegen fraude en datalekken. Gezien de gevoelige aard van de informatie die Venmo opslaat, kan het compromitteren van uw account ongelooflijk schadelijk zijn.

Hier leest u hoe u Venmo veilig kunt gebruiken.

Eerst en vooral, Stel tweefactorauthenticatie in. Deze optie betekent dat Venmo een code naar uw telefoonnummer stuurt wanneer u zich aanmeldt vanaf een nieuw apparaat. Zo is uw account veel moeilijker te hacken.

Zelfs als iemand uw inloggegevens achterhaalt, kan hij of zij niet inloggen zonder toegang tot uw telefoon.

Ten tweede, houd het in de gaten mogelijke fraude.

Als u een online vermelding ziet waarin om Venmo-betalingen vooraf wordt gevraagd, trap er dan niet in.

Er zijn ook veel e-mailfraude waarbij de oplichters zich voordoen als vertegenwoordigers van Venmo. Meestal krijgt het slachtoffer te horen dat hij een prijs heeft gewonnen en wordt hij gevraagd op een link te klikken.

De meest effectieve manier om oplichting te voorkomen, is door alleen Venmo te gebruiken Stuur geld naar mensen die u kent en vertrouwt.

Voor-en nadelen

Ondanks zijn enorme populariteit heeft Venmo een aantal nadelen.

Twijfel je om het zelf te proberen?

Dan moet je alles weten mogelijke voor- en nadelen voordat je erbij betrokken raakt.

Laten we beginnen met de positieve aspecten:

 • Gratis transfers: Geen extra kosten voor geldoverdrachten tussen gebruikers, behalve voor creditcardoverdrachten.
 • snelheid: Geld overboeken van het ene Venmo-account naar het andere is een fluitje van een cent. Terwijl u bij een gewone bankoverschrijving uren of zelfs dagen moet wachten, doet Venmo dit onmiddellijk.
 • Directe bankoverschrijving: Als u uw geld snel op uw bankrekening nodig heeft, kunt u direct een overboeking doen. Dit zorgt ervoor dat uw geld binnen ongeveer 30 minuten arriveert. Uiteraard brengt dit extra Venmo-kosten met zich mee, maar het is een goede optie als je haast hebt.
 • Contactlijst: De sociale functies van Venmo maken deel uit van wat het zo gemakkelijk te gebruiken maakt. U kunt een lijst bijhouden van uw vertrouwde contacten, vrienden en familieleden en hen op elk gewenst moment snel geld sturen.

Nu de nadelen:

 • Mogelijke fraude: Venmo’s snelle en moeiteloze transacties maken het een toevluchtsoord voor oplichters. Controleer dus altijd vooraf naar wie u geld stuurt.
 • Geen annuleringen: Het peer-to-peer-karakter van Venmo betekent dat een betaling wordt verzonden zodra deze is verzonden. Er is geen manier om het terug te nemen of te annuleren.
 • Alleen wij: Venmo wordt niet internationaal ondersteund – dat is het wel alleen beschikbaar voor inwoners van de VS. Voor internationale transacties moet u iets anders gebruiken.

Afronden

Het is gemakkelijk in te zien waarom Venmo zo’n hit is.

Het is een gratis app waarmee je dat kunt doen Stuur direct geld naar vrienden en familie zonder extra kosten. Het werkt met bankrekeningen, debet- en creditcards. En het enige dat u voor de transactie nodig heeft, is het telefoonnummer van de ontvanger kennen.

Betaling op Venmo werkt op een peer-to-peer-systeem. Dit betekent dat uw betaling gaat rechtstreeks naar de ontvanger.

Maar het gebruiksgemak is natuurlijk ook de reden waarom het een populair front is voor oplichting en oplichting. Om deze reden mag u alleen geld sturen naar mensen die u vertrouwt.

Als het verstandig wordt gebruikt, is dat zo ongelooflijk comfortabel.