Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe Windows Sandbox te repareren Geen hypervisor gevonden fout

Windows Sandbox is een fenomenale toevoeging aan Windows 10, met een verscheidenheid aan toepassingen, variërend van het controleren van bestanden op malware tot het sleutelen aan de instellingen van het besturingssysteem. Het is echter ook gevoelig voor een aantal problemen. Enige tijd geleden sprak ik over de verschillende oplossingen voor de problemen met de internetverbinding die mogelijk van invloed zijn op de Windows Sandbox.

En vandaag zal ik het hebben over de acties die u kunt ondernemen als u de foutmelding ‘Er is geen hypervisor gevonden’ krijgt wanneer u probeert de hypervisor te starten.

De hypervisor is een essentieel onderdeel binnen het besturingssysteem dat nodig is om virtuele machines te laten draaien. Deze fout wordt gegenereerd wanneer de Windows Sandbox er geen toegang toe heeft. Hieronder zal ik drie oplossingen voorstellen waarmee u de zaken gemakkelijk in de goede richting kunt krijgen.

Ik raad je aan om bij het begin te beginnen en je een weg door de lijst te banen. De nieuwste update heeft me geholpen het probleem op te lossen toen ik het een tijdje geleden zag. Toch is het altijd beter om eerst enkele van de meest plausibele oorzaken uit de weg te ruimen.

1. Controleer virtualisatie

Hoewel Windows Sandbox een wegwerpomgeving is die werkt zoals elke andere virtuele machine. Dit betekent dat de hypervisor waarop deze zogenaamd draait, niet zal werken als CPU-virtualisatie is uitgeschakeld.

CPU-virtualisatie is een hardwaregebaseerde functie. Tenzij u een verouderd systeem gebruikt, is de kans echter zeer groot dat de processor dit ondersteunt. Het moet echter worden ingeschakeld en er is een eenvoudige manier om erachter te komen of dit het geval is.

Open eerst Taakbeheer (klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en klik vervolgens op Taakbeheer). Klik op het tabblad Prestaties op CPU en controleer de status naast Virtualisatie. De status moet “Ingeschakeld” zijn. Als dit het geval is, ga dan verder met het volgende gedeelte.

Windows Sandbox Er is geen hypervisor gevonden.  Fout 1

Als virtualisatie is uitgeschakeld, moet u het BIOS of UEFI van uw systeem openen om de functie in te schakelen. Het addertje onder het gras is dat de hele procedure, hoewel vrij eenvoudig, verschilt van computer tot computer.

Als je al ervaring hebt met het in- of uitschakelen van de functie, ga je gang en doe het. Raadpleeg anders de documentatie voor het moederbordmodel van uw computer voor exacte instructies. Zodra CPU-virtualisatie is ingeschakeld, probeert u Windows Sandbox uit te voeren.

In mijn geval moet ik bij het opstarten van de computer het BIOS openen door op F2 te drukken, naar het tabblad Geavanceerd gaan en vervolgens de optie Intel Virtualization Technology inschakelen.

Cijfer: Om meer informatie over uw systeem te krijgen, zodat u relevante documentatie online kunt vinden, typt u ‘msinfo32’ in het Start-menu en klikt u vervolgens op Openen.

2. Schakel Windows-eigenschappen in

Wanneer CPU-virtualisatie is ingeschakeld, is het ongebruikelijk dat u de foutmelding ‘Geen hypervisor gevonden’ ontvangt. Daarom is het raadzaam om enkele op het besturingssysteem gebaseerde functies in te schakelen die ervoor zorgen dat virtuele machines succesvol werken.

Om dit te doen, opent u Windows-eigenschappen (typ windows in het menu Start en klik op Openen). Vink vervolgens de vakjes aan naast de volgende functies:

    Virtueel machineplatformWindows Hypervisor-platform

Windows Sandbox Er is geen hypervisor gevonden.  Fout 4

Klik op OK om het te activeren. Start vervolgens uw computer opnieuw op en controleer of Windows Sandbox succesvol start zonder de resulterende foutmelding.

3. BCD-invoer toevoegen

Het laatste dat u hoeft te doen, is ervoor zorgen dat de hypervisor zo is geconfigureerd dat deze automatisch wordt uitgevoerd wanneer de computer opstart. Om dit te doen, moet u een vermelding toevoegen aan de Boot Configuration Data (BCD) van uw computer met behulp van de opdrachtprompt.

Open een verhoogde opdrachtpromptconsole (typ cmd in het menu Start en klik vervolgens op Als administrator uitvoeren). Typ vervolgens de volgende opdracht in de opdrachtpromptconsole en druk op Enter:

BCDEDIT /Set {huidige} hypervisorlaunchtype auto

Windows Sandbox Geen hypervisor gevonden Fout 3

Start je computer opnieuw op. Start opnieuw een verhoogde opdrachtpromptconsole, typ BCDEDIT in de console en druk op Enter. In de lijst die verschijnt, zou de status naast hypervisorlaunchtype Auto moeten zijn. Dit betekent dat de hypervisor succesvol is geconfigureerd om te worden uitgevoerd bij het opstarten.

Windows Sandbox Er is geen hypervisor gevonden.  Fout 5

U bent nu klaar om te gaan. Start Windows Sandbox. En voila! Het zou waarschijnlijk onmiddellijk moeten laden.

Zandbak zelf

Het wegwerpbare karakter van Windows Sandbox maakt het een fantastisch hulpmiddel voor een verscheidenheid aan toepassingen. En het is altijd het beste om ervoor te zorgen dat het goed werkt, zodat u het kunt starten wanneer u maar wilt. En hopelijk hebben de bovenstaande oplossingen ervoor gezorgd dat de vervelende fout ‘Er is geen hypervisor gevonden’ voorgoed is verdwenen.

Windows Sandbox Geen hypervisor gevonden Fout 6

Als u problemen blijft ondervinden, verwijder dan alle virtuele machines van derden van uw computer (bijvoorbeeld VirtualBox of VMWare) en controleer het opnieuw. De hypervisors die deze platforms gebruiken kunnen conflicten veroorzaken met die van Windows Sandbox en daar moet je rekening mee houden.

Volgende: Bezorgd over uw privacy? Hier zijn 5 Windows 10-privacy-instellingen die u onmiddellijk moet wijzigen.