Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hostingforum van de overheid van Quebec om te leren hoe beeldschermverslaving onder jongeren kan worden teruggedrongen

De regering van Quebec organiseert een forum waarin manieren worden belicht om de verslaving van tieners aan beeldschermen terug te dringen.

De junior minister van Volksgezondheid van de provincie zei op 19 augustus dat de regering manieren zoekt om het probleem aan te pakken, aldus een CBC-artikel. Cybertoevoeging heeft in dit geval betrekking op sociale media en videogames, aldus de CBC.

“In de afgelopen vijf jaar is het aantal toegelaten jongeren om deze reden verachtvoudigd”, zegt Lionel Carmant.

Uit gegevens van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat vorig jaar 467 tieners werden behandeld voor beeldschermverslaving, vergeleken met slechts 83 in 2014.

“We moeten zien wat er gebeurt”, zei Carmant tegen CBC. “Uit onderzoek blijkt dat 18 procent van onze kinderen risico loopt op schermverslaving.”

In het artikel wordt opgemerkt dat het forum zal helpen een basis te leggen voor een nieuw actieplan dat tegen 2020 moet worden ingevoerd. Tegelijkertijd gaat het kabinet de impact van elektronische sport onderzoeken.

“We hebben mensen op scholen nodig die onze kinderen leren over de gevolgen van zijn potentieel giftige verslaving”, vertelde hij aan CBC.

Bron: CBC