Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Huawei Mate 30 kan momenteel geen Google-apps gebruiken

HUAWEI IS ONDERHANDELD Dit is de bitterste klap ooit nu Google bevestigt dat de aankomende Mate 30-vlaggenschipserie niet met zijn apps mag worden gelanceerd.

Reuters Huawei is naar verluidt van plan om toch door te gaan met de lancering, ook al betekent dit dat gebruikers geen toegang hebben tot Google Maps en Gmail.

Huawei is op de Amerikaanse ‘entiteitenlijst’ geplaatst van bedrijven waarmee in de VS gevestigde bedrijven geen handel kunnen drijven. Reeds gecertificeerde producten waren vrijgesteld van het verbod, maar de Mate 30-serie vertegenwoordigt de eerste telefoons van Huawei die zeker onder de nieuwe regels zullen vallen.

Zoals we eerder deze week meldden, heeft van de 130 bedrijven die een vergunning hebben aangevraagd die het verbod overschrijdt, geen enkele een vergunning gekregen.

De Huawei Mate 30 kan starten met Android, maar moet gebruik maken van de open source-versie, die geen toegang geeft tot de diensten van Google, waaronder de Google Play Store.

Google heeft consequent aangekondigd dat het de relatie met Huawei zal vernieuwen, maar heeft bevestigd dat het de officiële versie van Android voor de Mate 30 niet kan aanbieden.

Huawei heeft gezegd dat het indien mogelijk Android zal blijven gebruiken, maar wijst erop dat Harmony OS in het ergste geval nog steeds in de achterzak zit. Huawei had eerder aangekondigd dat het zijn eigen besturingssysteem alleen zou gebruiken voor low-end handsets en IoT-apparaten.

Als Google er niet in slaagt om Huawei een licentie te verkopen om zijn versie van Android te gebruiken, wordt het hoog tijd dat Huawei de grootste aanbieder van mobiele telefoons ter wereld wordt. Tenzij het bedrijf de standaardapps en -diensten kan leveren die door andere OEM’s worden aangeboden, is het zeer onwaarschijnlijk dat het apparaat in de volumes van zijn eerdere handsets zoals de P30 Pro en Mate 20 X zal worden verkocht, althans wereldwijd.

Het binnenlandse marktaandeel van Huawei werd vrijwel niet beïnvloed door het verbod, en sommige Chinezen stroomden zelfs uit solidariteit naar Huawei-apparaten. μ