Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Huawei ontkent Amerikaanse beschuldigingen van technologiediefstal

De belegerde Chinese telecommunicatiegigant Huawei ontkende de beschuldigingen die dinsdag in de Wall Street Journal waren gepubliceerd dat het technologie had gestolen van een Portugese uitvinder, en beschuldigde het bedrijf van ‘het uitbuiten van de huidige geopolitieke situatie’.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie beoordeelt de rechtszaak en kan een aanvulling vormen op de bestaande strafzaken tegen Huawei, meldde de WSJ vorige week.

Huawei – de wereldleider op het gebied van supersnelle 5G-apparaten en de op een na grootste smartphonemaker ter wereld – was in mei verwikkeld in een steeds heviger wordende handelsoorlog tussen Peking en Washington, waarbij tarieven werden opgelegd aan honderden miljarden dollars aan wederzijdse handel.

De laatste controverse betreft de Portugese uitvinder Rui Pedro Oliveira, die beweert dat Huawei hem heeft ontmoet en vervolgens in wezen een van zijn ontwerpen heeft opgelicht om de Huawei EnVizion 360 panoramische camera te maken.

“Deze beschuldigingen zijn vals”, zei Huawei in een verklaring waarin het “de beweringen van de heer Oliveira over patentinbreuk categorisch afwijst.”

‘De afgelopen maanden heeft de Amerikaanse regering haar politieke en diplomatieke invloed gebruikt om bij andere regeringen te lobbyen om Huawei-apparatuur te verbieden. van andere gewetenloze middelen – om de normale bedrijfsvoering van Huawei en zijn partners te verstoren”, aldus het Chinese bedrijf.

Er stond: “Oliveira heeft de media een vals verhaal gegeven om de reputatie van Huawei te schaden. Hij deed verdere pogingen om via hoge overheidsfunctionarissen druk uit te oefenen op Huawei, in een poging het bedrijf zover te krijgen dat hij aan zijn eisen zou toegeven en grote sommen geld van Huawei zou betalen aan Huawei. geld overhandigen.”

De Verenigde Staten dringen er bij bondgenoten op aan om de Chinese 5G-technologie af te wijzen, vooral die van het gigantische mobiele telefoonbedrijf Huawei, met wisselend succes.

Washington vreest dat Huawei Peking de kans zal geven om de communicatie te bespioneren van de landen die zijn producten en diensten gebruiken.

Huawei erkende een ontmoeting met Oliveira in 2014, maar benadrukte dat de EnVizion 360-camera “onafhankelijk was ontworpen en ontwikkeld door Huawei-werknemers, die geen toegang hadden tot de informatie van de heer Oliveira.”

Vorige maand heeft het Amerikaanse ministerie van Handel feitelijk voor de tweede keer strikte regels opgeschort die de verkoop van componenten en diensten aan de Chinese telecomtitan stopzetten en de aankoop van apparatuur bij deze onderneming verbieden.

Het zei echter ook dat het nog 46 bedrijven zou toevoegen aan de lijst van dochterondernemingen en filialen van Huawei die onder het verbod zouden vallen als het volledig zou worden geïmplementeerd. Dit zou het totale aantal bedrijven op de lijst op ruim 100 brengen.

In december arresteerde Canada Huawei-directeur Meng Wanzhou op basis van een Amerikaans arrestatiebevel.