Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Humax HDR-1100S recensie | Deskundige beoordelingen

De Humax HDR-1010S was een geweldige PVR, maar zag er wat gedateerd uit. Humax heeft het ontwerp van het nieuwste model aanzienlijk afgeslankt, onder meer door het LCD-paneel aan de voorzijde van de HDR-1010S te elimineren.

Het LCD-scherm was een beetje overbodig op het oudere model, omdat het constant liet zien naar welk kanaal je keek. Verwijder deze en de HDR-1100S ziet er een stuk minder gedateerd uit. In plaats daarvan informeert een klein statusdisplay u over de werking van de box. Het leidt veel minder af.

Het nieuwe model is verkrijgbaar in glanzend wit of zwart. De kleurselectie strekt zich uit tot alle modellen met opslagcapaciteit. Voorheen waren bepaalde kleuren alleen in bepaalde maten verkrijgbaar. Er is dus geen reden om concessies te doen aan het ontwerp of de opslag. De HDR-1100S is verkrijgbaar in versies van 500 GB (£ 189), 1 TB (£ 219) en 2 TB (£ 299). Het door ons geteste model van 500 GB zou ongeveer 125 uur aan HD-inhoud of meer dan 300 uur aan SD-inhoud moeten kunnen bevatten. Opnemen doe je met één druk op de knop, maar je kunt ook opnames plannen via de EPG.

Het verwijderen van de grotendeels ongebruikte SCART-aansluiting aan de achterkant van de doos heeft er ook toe bijgedragen dat de afmetingen van de HDR-1100S zijn verkleind – het is echt iets dat niemand met een HDTV zal missen. In plaats daarvan krijg je HDMI- en composietvideo-uitgangen, evenals optische TOSLINK voor audio.

Humax HDR-1100S-connectoren

Omdat de HDR-1100S een Freesat+ box is, moet je hem aansluiten op een schotelantenne. Er zijn twee coaxiale aansluitingen, één voor elke tuner op de HDR-1100S. Als beide apparaten op uw satelliet zijn aangesloten, kan het ene programma worden opgenomen terwijl u naar het andere kijkt. De box kan worden aangesloten op een bestaande satelliet, bijvoorbeeld geïnstalleerd door Sky, of je kunt ervoor kiezen om speciaal een satelliet te laten installeren.

Er zijn dan geen doorlopende abonnementskosten en Freesat geeft u toegang tot meer dan 200 tv- en radiokanalen, waaronder 11 high-definition programma’s. Je kunt de box ook via Ethernet of de geïntegreerde WiFi op je thuisnetwerk aansluiten – Humax heeft eindelijk de optionele dongles afgeschaft ten gunste van een ingebouwde adapter. Het online brengen van de box is belangrijk als u de on-demand-functies van Freetime wilt gebruiken.

Humax HDR-1100S EPG

Met “Leisure” kunt u maximaal een week lang door de tv-kanalen bladeren naar de kanalen van de terrestrische providers. De inhoud wordt daadwerkelijk gestreamd via de inhaalservice van elk kanaal, dus je gebruikt BBC iPlayer voor alle BBC-inhoud, maar dan toegankelijk via één enkel scherm.

Zie ook: Freeview versus YouView versus Freesat versus Freeview Play – wat is het beste?

In de EPG kunt u door de televisieprogramma’s navigeren. Wanneer u een specifiek programma selecteert op basis van de BBC-kanalen, wordt BBC iPlayer direct geopend om de bijbehorende inhoud af te spelen. Het is een naadloze ervaring en soms gemakkelijker dan het gebruik van de speciale inhaal-app, hoewel dat ook een optie is. Alle terrestrische inhaaldiensten zijn beschikbaar, wat geweldig is. De enige kleine ergernis was de ITV Player-app, die niet zo verfijnd was als de andere en vreemd genoeg pictogrammen met een lage resolutie gebruikte.

Humax HDR-1100S ITV-speler

Er zijn ook een paar andere apps, waaronder YouTube, BBC News en BBC Sport, maar de lijst is niet veel veranderd ten opzichte van eerdere Humax-boxen. Met de twee USB-poorten kunt u video-, foto- en muziekinhoud vanaf een flashstation afspelen. De HDR-1100S herkent ook netwerk-pc’s en NAS-apparaten die DLNA-streaming ondersteunen.

Sinds de lancering heeft Humax de HDR-1100S geüpdatet met ondersteuning voor Netflix. Het weglaten ervan was aanvankelijk een van mijn klachten, dus het is geweldig dat het nu is opgenomen. Dit betekent dat als je tv geen ingebouwde smart functionaliteit heeft, je mogelijk een box of apparaat minder onder je tv hebt staan. De HDR-1100S kan 5.1-audio, ondertitels en alternatieve audio verwerken bij het streamen vanaf de Netflix-service.

Humax HDR-1100S-showcase

De manier waarop de box je informeert wanneer het standaarddefinitiekanaal waar je naar kijkt ook in HD wordt uitgezonden, is uitstekend. Er verschijnt een snelkoppeling in het schermmenu waarmee u rechtstreeks naar het kanaal van hogere kwaliteit kunt springen. Dit is veel sneller dan in de tv-gids springen en door de lijst scrollen om handmatig de HD-kanalen te vinden.

De Freetime begeleidende app voor iOS of Android is net zo handig. Het emuleert volledig het Freesat-menu, alleen met het extra voordeel van een touchscreeninterface. Gezien de ongelooflijk luide en klikkende vierwegnavigatieknoppen op de meegeleverde afstandsbediening, is dit absoluut de bedieningsmethode die we hebben gekozen.

Humax HDR-1100S iPad-app

Uiteindelijk valt er niet veel te klagen over de HDR-1100S. Als u op zoek bent naar een Freesat-box om doorlopende abonnementskosten te vermijden, dan is dit een slimme en gebruiksvriendelijke PVR. Het opnemen van inhoud is net zo eenvoudig als het beheren van opnamen. De interface is schoon en, afgezien van enkele minpuntjes, aantrekkelijk en goed gepresenteerd. Het bouwt voort op wat we leuk vonden aan eerdere Humax Freesat PVR’s met een aantrekkelijker ontwerp. Het enige wat nu ontbreekt is ondersteuning voor extra streamingdiensten, al was de toevoeging van Netflix zeer welkom, zodat er één box kan zijn die echt al het entertainment in je AV-kast voor zijn rekening neemt. Koop nu op Amazon

HardwarePoortenKenmerkenopnameKoop informatie
Tuners 2x DVB-S2 Freesat
Accessoires meegeleverd afstandsbediening
Afmetingen (BxDxH) 280x48x200mm
Audio-uitgangen 1x optische TOSLINK
Video-uitgangen 1x HDMI 1.4
Video-ingangen Geen
Netwerken Gigabit Ethernet, 802.11n Wi-Fi
USB-poorten 2x USB
Geheugenkaartlezer Geen
Video-afspeelformaten H.264, MKV, MOV, MPEG4, Xvid HD
Beeldweergaveformaten JPEG
Audioafspeelformaten MP3
Smart TV-apps BBC iPlayer, ITV Player, All4, Vraag 5
Opnamemedia harde schijf
Capaciteit interne harde schijf 500 GB
Uren opname op interne media 125 uur (hoge kwaliteit HD), 300 uur (hoge kwaliteit SD)
Gelijktijdige kanaalopname 2
Prijs incl. BTW £ 190
garantie Eén jaar RTB
leverancier www.johnlewis.com
details www.humaxdirect.co.uk
Artikelcode HDR-1100S-Wit