Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

ImageGlass Review – Een snelle open source afbeeldingsviewer voor Windows 10

]]]]]]>]]]]>]]>

ImageGlass-recensies Gratis
 • Kenmerken
 • prestatie
 • koppel
 • Bestandsondersteuning

Samenvatting

Dit zijn echter slechts enkele ontbrekende elementen, maar ze hebben geen invloed op de bruikbaarheid van deze ImageGlass. Als gratis en open source software doet het Windows Photo Viewer-alternatief het echt goed!

Wat is ImageGlass Viewer?

ImageGlass is een lichtgewicht open source afbeeldingsviewertool voor Windows 10/8/7 om snel afbeeldingen te bekijken. Het is geen high-fi Windows-imageviewer, maar eerder een eenvoudige, lichte en snelle software. ImageGlass biedt basisweergavefuncties en een moderne gebruikersinterface. ImageGlass Ondersteunt meer dan 70 afbeeldingsformaten, waaronder SVG, HEIC, WebP en RAW.

ImageGlass installeren en instellen

Voordat we dieper ingaan ImageGlass-recensieLaten we eens kijken hoe download je dit en installeer het op Windows 10 of Windows 7/8.

 1. Download ImageGlass van de officiële website:

  Bezoek de officiële ImageGlass-website snelkoppeling. Klik op Downloaden Pagina en selecteer de .EXE-versie van de software. Zodra het op uw systeem staat, dubbelklikt u op de installatie om het uit te voeren.

 2. Selecteer de ImageGlass-installatietaal

  Het eerste waar u bij de installatie rekening mee moet houden, is de selectie van de Taal voor de installatiewizard.

 3. Accepteer de toestemming van ImageGlass Image Viewer op Windows 10

  Vink nu het keuzerondje aan voor de optie “Ik accepteer de overeenkomst” en klik volgende Knop.

  Accepteer de Image Glass-overeenkomst

 4. Selecteer de installatiebestemming voor de Image View-software

  Standaard selecteert het de optie “C: ProgrammabestandenImageGlass”Als je het op een ander station of een andere map wilt installeren, wijzig het dan en selecteer het hier. Anders verlaat u de standaardinstelling en klikt u op volgende Knop.

  Selecteer de installatiebestemming

 5. Selecteer de map Startmenu

  Laat de standaardmap Startmenu ongewijzigd en klik volgende map.

  Selecteer de map Startmenu

 6. Maak een snelkoppeling op het bureaublad voor ImageGlass Image Viewer

  Controleer die Pictogram voor snelkoppeling op het bureaublad om het softwaresnelkoppelingspictogram op uw Windows-scherm te krijgen.

  Maak een snelkoppeling op het bureaublad voor ImageGlass Image Viewer

 7. Installeer ten slotte de Image Viewer-software op Windows 10/8/7

  Klik ten slotte op de knop Installeren knop en u krijgt deze software op uw systeem.

  Installeer ten slotte de ImageGlass-software op Windows 10

ImageGlass-recensie

Voor het bekijken van afbeeldingen op Windows gebruiken de meeste mensen de standaard Windows-imageviewersoftware, weer Windows 10 of 7. Als u echter niet tevreden bent, zijn er tientallen software via internet waarmee u afbeeldingen kunt bekijken met een verscheidenheid aan opties.

Als de standaard afbeeldingsviewer van Windows 10 is het zeer goed ontwikkeld door Microsoft met weinig basisinstellingen voor beeldverbetering. Onlangs hebben we echter ImageGlass gekregen, dat open source is en gratis te gebruiken. Het beste deel is het lichte gewicht en de ondersteuning voor Windows 10/8/7Vista en XP.

Daarom bedachten wij waarom we het niet zouden moeten meemaken, zodat we de ImageGlass-test aan u kunnen presenteren.

koppel

Het oppervlak van de ImageGlass is glad en schoon, niet rommelig, alles is binnen handbereik. Alle handige opties die we nodig hebben om een ​​afbeelding te bekijken en te besturen, staan ​​bovenaan de software, zoals: B. Roteren, zoomen, verwijderen, spiegelen, schalen naar breedte, hoogte, aanpassen. Zoomvergrendeling, miniatuur weergeven, schaakbordachtergrond, volledig scherm, diavoorstelling afspelen, automatisch zoomen, fotodia’s vooruit en achteruit spiegelen.

Het bijzondere aan deze afbeeldingsviewer is dat de titelbalk afbeeldingsinformatie weergeeft zoals grootte, resolutie, pad, schaal, tijd, etc.

ImageGlass Review - Een snelle open source beeldviewer voor Windows 10 1

Voor andere instellingen klikt u gewoon op het burgerpictogram aan de rechterkant van het scherm om toegang te krijgen tot bestanden, navigatie, zoom, afbeelding, klembord, volledig scherm, diavoorstelling, lay-out, tools, software-instellingen en meer.

In het midden van deze gratis Windows-afbeeldingsviewer wordt de huidige foto weergegeven en onderaan de miniatuur van andere afbeeldingen in dezelfde map.

ImageGlass Review - Een snelle open source beeldviewer voor Windows 10 2

prestatie

ImageGlass ondersteunt het instellen van 0 tot 10 versnellingen van de afbeeldingscache, waardoor de laadsnelheid van afbeeldingen aanzienlijk kan worden verbeterd.

ImageGlass Review - Een snelle open source beeldviewer voor Windows 10 3

De mogelijkheid om het zoomniveau aan te passen, de sortering van miniaturen te wijzigen na het sorteren in de resource manager, het ImageGlass-padprotocol te ondersteunen om ImageGlass op de webpagina te openen om lokale afbeeldingen te openen, enz., heeft ook een ingebouwde kleurkiezer.

ImageGlass Review - Een snelle open source beeldviewer voor Windows 10 4

Momenteel wordt een breed scala aan afbeeldingsextensies standaard ondersteund met 72. Namelijk:

bmp, curve, knippen, dds, dib, emf, exif, gif, heic, ico, jfif, jpe, jpg, pbm, pcx, pgm, png, ppm, psb, svg, tif, tiff, webp, wmf, wpg, xbm, xpm, 3fr, ari, arw, bay, cap, cr2, crw, dcr, dcs, dng, drf, eip, erf, exr, fff, gpr, hdr, iiq, k25, kdc, mdc, mef, mos, mrw, nef, nrw, obm, orf, pef, psd, ptx, pxn, r3d, raf, roh, rw2, rwl, rwz, sr2, srf, srw, tga, tif, x3f

Naast deze formaten kunt u deze handmatig toevoegen.

ImageGlass Review - Een snelle open source beeldviewer voor Windows 10 5

De werkbalk bovenaan ImageGlass kan standaard naar beneden worden verplaatst. Er zijn nog andere beschikbare knoppen die niet zijn opgenomen in de huidige knoppenlijst en die kunnen worden toegevoegd volgens gebruikersvereisten.

ImageGlass Review - Een snelle open source beeldviewer voor Windows 10 6

De ImageGlass detecteert automatisch alle afbeeldingen in een map en geeft onderaan miniatuurweergaven weer, wat erg handig is.

De kleurselectieoptie (Ctrl + Shift + K) is erg handig voor ontwikkelaars of afbeeldingseditors om de kleurcode te selecteren die moet worden gebruikt voor webpagina’s of om te bewerken op basis van de afbeeldingstonen.

ImageGlass Review - Een snelle open source beeldviewer voor Windows 10 7

DusNa een maand gebruik kan worden gezegd dat er geen problemen waren. We hebben het Windows 10-systeem getest met 4 GB RAM en een Core i5-processor van de derde generatie. Het verliep behoorlijk soepel en werkte bijna zoals de eigen afbeeldingsviewertoepassing van Windows 10.

ImageGlass-voordelen:

Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van deze gratis + open source tool voor het bekijken van afbeeldingen voor Windows 10-8-7.

 • Gemakkelijk te hanteren en te installeren.
 • ImageGlass is ook beschikbaar in een draagbaar formaat, wat betekent dat u de software niet hoeft te installeren. Download eenvoudig het ZIP-bestand, pak het uit en blader door de afbeeldingen. Zelfs u kunt ImageGlass Portable Image Viewer op een USB-stick meenemen, zodat u deze op elke Windows-computer kunt gebruiken.
 • Lichtgewicht met cache-inrichting voor betere prestaties.
 • Geanimeerde GIF-afbeeldingen kunnen samen met de in- en uitzoomfunctie worden afgespeeld.
 • PNG-ondersteuning met transparantie.
 • Speciale opties voor zoom, kleurselectie, thema en meer.
 • Mogelijkheid om nieuwe talen toe te voegen.
 • Meerdere kleurprofielen.

Nadelen van ImageGlass:

Zoals bij elke toepassing mist ImageGlass enkele punten.

 • Het is niet mogelijk om foto’s te retoucheren of te bewerken zoals in de standaard Windows 10-afbeeldingsviewer.
 • Er is geen ondersteuning voor geanimeerde PNG-bestanden, maar ik ben er zeker van dat ondersteuning zal worden toegevoegd zodra dit formaat wijdverspreid wordt.
 • Als u een gevorderde gebruiker bent, zult u geen functies vinden die vergelijkbaar zijn met batchverwerking.

Uitspraak

Ondanks enkele tekortkomingen heeft geen enkele invloed op de bruikbaarheid van deze software. Als gratis en open source software doet het echt goed werk! U moet deze software één keer installeren en gebruiken als u slechts een eenvoudige afbeeldingsviewer nodig heeft met een handvol haalbare opties die we in ons dagelijks leven nodig hebben. Bovendien zal het een goede keuze zijn, vooral voor Windows 7-gebruikers, omdat de standaard afbeeldingsviewer niet zo indrukwekkend is.

Als je het niet leuk vindt, zijn er tientallen ImageGlass-alternatieven online beschikbaar, waaronder Picasa, IrfanView, Faststone, XnView, PicPick en meer.

Andere artikelen om te lezen: