Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Imran Khan waarschuwt voor hardhandig optreden van de overheid tegen mediahuizen die hem steunen

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Imran Khan waarschuwt voor een campagne van hardhandig optreden van de overheid tegen mediahuizen die hem steunen

De voormalige Pakistaanse premier en PTI-chef Imran Khan waarschuwde onlangs dat de regering bereid was om “een ongekende hardhandige campagne” te lanceren tegen al die mediahuizen en journalisten die hem steunen. Dit werd ook bevestigd door berichten in de media.

Imran Khan veroordeelde de actie tegen mediahuizen die hem steunden

We weten allemaal dat Imran Khan onlangs een machtsshow gaf in Lahore, waar hij de publieke bijeenkomst toesprak. Hij uitte zijn zorgen zondag in een reeks tweets. Khan zei dat als de regering journalisten die zijn verhaal steunden, kon onderdrukken, het land dat zou kunnen doen

Bovendien noemde Khan voor hun steun vijf ankers en columnist Ayaz Amir die te maken hebben gehad met “bedreigingen, gewelddadige aanvallen en arrestaties”. Hij verklaarde verder dat:

“In mijn massale publieke campagne in Pakistan die volgende week begint, zal ik de kwestie van de mediavrijheid en de vrijheid van meningsuiting ter sprake brengen.”

De regering van voormalig premier Imran Khan heeft Pakistan tijdens zijn drieënhalf jaar ambtstermijn zien dalen op de persvrijheidsindex. Khan stelde dat als we toestaan ​​dat deze terreurtactieken die alleen op PTI en hemzelf gericht zijn, slagen, we zullen terugkeren naar de donkere dagen van de dictatuur, toen er geen onafhankelijke media waren en geen ruimte voor vrijheid van meningsuiting.

“Haqeeqi Azadi kan niet worden bereikt zonder vrije media en vrijheid van meningsuiting, zoals gegarandeerd in onze grondwet.”

Het is duidelijk een fundamenteel mensenrecht om vrijheid van meningsuiting te hebben. Daarom moet de repressieve campagne van de regering tegen de mediahuizen worden veroordeeld, omdat het hun recht is om te zeggen wat ze willen. Vrije media zijn ook gegarandeerd in onze grondwet, dus niemand mag de media dwingen om te stoppen met het steunen ervan of te zeggen wat ze willen.

Lees ook: Imran Khan spreekt vandaag over sociale media voorafgaand aan de machtsshow in Lahore