Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Instagram wordt geconfronteerd met beschuldigingen van schadelijke gevolgen voor de geestelijke gezondheid

Opmerking: het volgende artikel zal je helpen: Instagram wordt geconfronteerd met beschuldigingen van schadelijke effecten op de geestelijke gezondheid

Meta wordt opnieuw geconfronteerd met terugslag ten aanzien van Instagram-verslaving onder de jongere generatie. Volgens recente rapporten zijn er twee nieuwe rechtszaken aangespannen tegen Meta, het moederbedrijf van Instagram, waarin wordt beweerd dat de dienst de geestelijke gezondheid schaadt, vooral onder tieners en kinderen. Het is niet de eerste keer dat Insta wordt geconfronteerd met beschuldigingen van verantwoordelijkheid schadelijke gevolgen voor de geestelijke gezondheid op tieners.

Veroorzaakt Instagram-verslaving echt schadelijke gevolgen voor de geestelijke gezondheid?

Instagram is een app voor het delen van foto’s en video’s die te maken krijgt met beschuldigingen dat het platform schadelijke gevolgen heeft voor de geestelijke gezondheid, waaronder depressie, eetstoornissen en zelfmoordpogingen, vooral onder de jongere generatie. Bronnen beweren dat twee families uit Kentucky, vertegenwoordigd door het Social Media Victims Law Center, maandag twee rechtszaken tegen Meta hebben aangespannen bij de federale rechtbank in Noord-Californië. De rechtszaken hebben Meta ervan beschuldigd prioriteit te geven aan gebruikersbetrokkenheid boven beveiliging. Er werd beweerd dat het een perfect platform zou creëren voor verslaving, sociale vergelijking en blootstelling aan ongelooflijk schadelijke inhoud voor mensen.

De rechtszaken zeggen:

“Ondanks de kennis van de gevaarlijke en schadelijke eigenschappen van zijn product, heeft Meta berekende zakelijke beslissingen over de kosten en baten genomen en blijft dit doen, en geeft het consequent prioriteit aan zijn toch al astronomische winsten boven mensenlevens.”

Frances Haugen, een Facebook-productmanager, werd klokkenluider en publiceerde interne onderzoeken, waaronder de schadelijke gevolgen die de app zou kunnen hebben voor tienermeisjes. Er werden vervolgens rechtszaken aangespannen tegen Instagram. Daarnaast worden in de rechtszaken ook enkele van deze documenten aangehaald. Insta doet naar verluidt niet genoeg om mogelijk schadelijke gevolgen voor de geestelijke gezondheid te bestrijden. Daarnaast heeft Instagram ook twee van de eisers ontmaskerd. Volgens de rechtszaken waren beiden 12 jaar oud toen ze zich bij de app voegden. Het leidde niet alleen tot eetstoornissen, maar het zorgde er ook voor dat ze dachten dat ze niet goed genoeg waren. Als gevolg hiervan probeerden beide meisjes zelfmoord te plegen, en één moest een voedingssonde gebruiken omdat ze herhaaldelijk weigerde te eten terwijl ze in het ziekenhuis lag.

Laten we eens kijken wat de volgende stap van de sociale gigant zal zijn met betrekking tot dit ernstige probleem. Zal Meta prioriteit geven aan beveiliging boven betrokkenheid? De socialemediagigant heeft veel vragen te beantwoorden. Laten we afwachten wat er daarna komt. Tot die tijd, blijf op de hoogte.

Lees ook: Meta’s sociale app voor koppels ‘Tuned’ stopt ermee