Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Instellingen om te wijzigen in de Galaxy Note 10 en Note 10 Plus

De Galaxy Note 10 en Note 10 Plus van Samsung zitten boordevol features. Hier zijn enkele van de meest opvallende kenmerken die we in onze analyse tegenkomen. Veel van deze trucs zijn standaard verborgen of op verwarrende manieren uitgeschakeld, zoals: B. Maximaliseer de schermresolutie of veeg omlaag om toegang te krijgen tot meldingen Galaxy Note 10 en Note 10 Plus

Voordat u begint, zijn er twee manieren om toegang te krijgen tot het menu Instellingen: veeg omlaag om meldingen te bekijken en raak het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek aan. Als alternatief kunt u de toepassing Instellingen openen.

Wijzig de aan/uit-schakelaar

Op de Note 10 en Note 10 Plus zitten slechts twee knoppen: de volumeregelaar en een stand-by/wektoets zitten aan de linkerkant van de telefoon. Maar wat gebeurt er als je de slaap/waakknop ingedrukt houdt om de telefoon uit te zetten? Bixby wordt ingeschakeld. Deze knop is technisch gezien de Note 9-knop uit 2018, geërfd van Bixby.

Hoe zet je de telefoon dan uit? Veeg omlaag over het meldingsmenu en er verschijnt een nieuw energiepictogram naast het menu Instellingen. Raak aan om energiebeheeropties weer te geven en de telefoon opnieuw op te starten of uit te schakelen. Maak je echter geen zorgen: er is een manier om de knop te gebruiken om dit rechtstreeks te doen.

Ga naar Instellingen > Geavanceerde functies > Zijknopen laag Uitstelaanraken Sluit het menu af. Nu heb je het traditionele aan/uit-menu als je de zijknop ingedrukt houdt.

Hier zie je ook dat het mogelijk is om de dubbelklikfunctie aan te passen: standaard opent de camera, maar je kunt Bixby of een andere applicatie naar keuze starten. Kies eenvoudig één van de beschikbare opties.

Maximaliseer de schermresolutie

De Galaxy Note 10 Plus heeft een enorm 6,8-inch Dynamic AMOLED-scherm, maar de standaardschermresolutie is 2.280 x 1.080. Je hebt veel betaald voor dat enorme scherm, dus het is logisch om de resolutie zo veel mogelijk te maximaliseren.

Ga naar Instellingen > Weergave > Schermresolutie en kies WQHD+ 3040×1440. Houd er rekening mee dat dit het batterijverbruik zal verhogen. Dus als u de levensduur van de batterij wilt verlengen, behoud dan de standaardresolutie (of verlaag deze naar 1.520 x 720).

De Galaxy Note 10 6,3-inch is in de fabriek ingesteld op de maximale resolutie van 2.280 x 1.080.

Wijzig de verdeling van de navigatiebalk

Als u al langere tijd een mobiele telefoon van Samsung gebruikt, heeft dit geen invloed, aangezien u wellicht de voorkeur geeft aan het standaard navigatieontwerp van het merk, waarbij de knop voor recente applicaties links in de navigatiebalk verschijnt, beginnend in het midden en rechts achter knop. Als je van een andere Android-telefoon komt, zul je merken dat dit niet het traditionele ontwerp is: de terugknop bevindt zich aan de linkerkant en de recente knop aan de rechterkant.

Als je het thema wilt wijzigen naar de standaard Android-stijl, ga dan naar Instellingen > Weergave > Navigatiebalk. In Bestelknopu kunt het ontwerp kiezen dat u verkiest; U kunt ook gebaren op volledig scherm selecteren en omhoog vegen in een gebied onder aan het scherm om naar het startscherm te gaan, terug te keren of recente apps te bekijken.

Wanneer? Note 10 en Note 10 Plus upgraden naar Android 10 Q, er is een gestandaardiseerd gebarennavigatiesysteem geïmplementeerd.

Veeg omlaag om meldingen te openen

De Galaxy Note 10 Plus is een grote telefoon terwijl de Note 10 compacter is, maar op beide telefoons kan het lastig zijn om de bovenkant van het scherm te bereiken om meldingen te bekijken. Er is een instelling waarmee u op het startscherm naar beneden kunt vegen om de meldingenlade te openen.

Het wordt verborgen in het instellingenmenu van het startscherm: Houd het startscherm aangeraakt en raak het meest linkse pictogram met de titel aan Instellingen startscherm. Zoekopdracht Naar beneden glijden om het meldingenpaneel te zien en te activeren. Wanneer u nu naar beneden veegt op het startscherm, wordt het meldingsmenu gesloten, waardoor u niet meer naar de bovenkant van het scherm hoeft te gaan. Dit werkt echter niet terwijl u zich in een applicatie bevindt.

Toon meer meldingen in de statusbalk en het batterijpercentage

Standaard toont de familie van Note 10 slechts drie notificaties over nieuwere applicaties in de statusbalk. Je moet naar beneden glijden om ze allemaal te zien. Als u echter meer toepassingen wilt zien, kunt u dat doen op Instellingen > Meldingen > Statusbalk en druk op Alle meldingen. Vanwege ruimtegebrek zal het aantal beperkt blijven tot ongeveer vijf aanmeldingen.

Hier ziet u ook de optie om het percentage resterende batterij weer te geven naast het batterijpictogram voor nauwkeurigere metingen. Schakel het gewoon in en u ziet het pop-uppercentage uiterst rechts in de statusbalk.

Dynamische achtergronden, snelkoppelingen naar applicaties op het vergrendelscherm

Zowel de Note 10 als de Note 10 Plus hebben een nieuwe functie waarmee je de afbeelding op het vergrendelscherm kunt draaien: Dynamic Lock Screen. Het is een interessante functie als u de achtergrond van uw vergrendelscherm regelmatig wijzigt. Om het te activeren, ga naar Instellingen > Vergrendelscherm > Dynamisch vergrendelscherm. Kies een categorie naar keuze, zoals huisdieren of landschappen, en voila.

Nu we het over het vergrendelscherm hebben, is er ook een functie waarmee je snelkoppelingen naar applicaties kunt toevoegen wanneer je de vingerafdruksensor op het scherm aanraakt. Het bevindt zich in hetzelfde configuratiemenu – Instellingen > Vergrendelscherm > Applicatiesnelkoppelingen – en selecteer de knop Drijvend. Normaal gesproken bevinden de snelkoppelingen naar de toepassing op het vergrendelscherm zich in de onderste hoeken van het scherm (deze optie is nog steeds beschikbaar). De nieuwe optie verbergt ze echter totdat je de telefoon ontgrendelt met de vingerafdruksensor.

Selecteer een snelkoppeling aan de linkerkant en een snelkoppeling aan de rechterkant. Deze applicaties verschijnen wanneer u op de vingerafdruksensor drukt. Veeg met uw vinger om ze te openen.

Aanbevelingen van de redactie