Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Intel werd beschuldigd van concurrentieverstorende praktijken in India

Mogelijk moet Intel de komende maanden reageren op 1,3 miljard mensen. Gisteren heeft de Competition Commission of India (JRC) haar directeur-generaal opdracht gegeven het bedrijf te onderzoeken naar aanleiding van een klacht van Matrix Info Systems. Het probleem begon omdat Intel zijn garantiebeleid veranderde om zijn officiële dealers een voordeel te geven ten opzichte van zijn concurrenten, waardoor de kosten van zijn processors feitelijk verdubbelden.

Wanneer u een Intel-processor koopt, koopt u deze doorgaans niet rechtstreeks bij het bedrijf. Ze vallen daarom onder de dealergarantie, maar ook onder de fabrieksgarantie. Intel biedt bijna wereldwijd een wereldwijde garantie, maar volgens het ICC heeft het bedrijf in 2016 een specifiek beleid voor India aangenomen dat een grote impact heeft gehad.

Dankzij het nieuwe beleid konden Indiase klanten hun garantie alleen rechtstreeks bij Intel claimen als hun CPU was gekocht bij een geautoriseerde Intel-dealer in India. Dit betekent dat iemand die zijn CPU bij een geautoriseerde dealer buiten India heeft gekocht, geen aanspraak kan maken op de officiële garantie in het land waar hij hem heeft gekocht, maar dit moet doen in het land waar hij hem heeft gekocht.

Matrix Info Systems vertelde de IHK dat dit geautoriseerde dealers in het land een oneerlijk voordeel geeft ten opzichte van hun concurrenten.

Intels antwoord

Intel reageerde op het ICC dat dit nieuwe beleid “consumenten in India zou helpen”. CCI zei in de order: “Intel zegt dat er een grote ongeorganiseerde markt in India is en dat er parallelimporteurs zijn waarin ze oude of gebruikte onderdelen vermommen als nieuwe producten. Als het product niet meer werkt, ontvangt Intel daarom een ​​wijzigingsverzoek van deze onderdelen. Dit zorgt niet alleen voor problemen omdat Intel beperkte servicecentra in Indis heeft, maar heeft ook een negatieve invloed op de consumentenbelangen. “

Blijkbaar is het smokkelen van producten niet het enige dat ‘consumenten treft’. Het ICC liet een prijsvergelijking zien, uitgevoerd door Matrix Info Systems, waarin de prijzen werden getoond van Intel CPU’s die werden verkocht door geautoriseerde dealers in India en Japan. VS en Duitsland. Prijzen zijn als volgt (in Indiase roepies):

Landprijs (INR)Indië

Japan

VS

Duitsland

29.610
18.334
11.307
11.757

Dit betekent dat een CPU gekocht bij een geautoriseerde dealer 2,6 keer de prijs kost van een Amerikaanse dealer. Intel stelt deze prijzen niet vast, maar bepaalt wel wie er aangesloten is bij het distributeursprogramma.

Intel heeft onlangs geantwoord dat het het concurrentievermogen en zijn partners over de hele wereld respecteert en samenwerkt met de Commissie om dit op te lossen.

Wat vindt u van deze Intel-kwestie in India?

Bron: Tom’s Hardware