Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

IRCTC herstelt servicekosten op e-tickets: wat u moet weten

E-tickets gekocht via de Indian Railway Catering and Tourism Corporation (IRCTC) zijn duurder omdat de spoorwegen volgens een bevel hebben besloten vanaf 1 september weer servicekosten te innen. De kosten werden weerspiegeld toen Gadgets 360 maandag probeerde kaartjes te boeken. De IRCTC brengt servicekosten van Rs. 15 in rekening voor een ticket voor niet-AC-klassen en Rs. 30 voor AC-klassen, inclusief eerste klas, volgens de bestelling. Goederen- en dienstenbelasting (GST) wordt afzonderlijk geheven.

De servicekosten werden drie jaar geleden ingetrokken om digitale betalingen te bevorderen, een lievelingsproject van de door de BJP geleide regering. De IRCTC bracht servicekosten in rekening van Rs. 20 voor elk niet-AC e-ticket en Rs 40 voor elk AC-ticket. Eerder deze maand gaf de Spoorwegraad een knipoog naar IRCTC om de servicekosten te herstellen. In een brief van 30 augustus zei de commissie dat de IRCTC een “gedetailleerde zaak” had ingediend voor terugvordering van servicekosten en dat de zaak was onderzocht door de “bevoegde autoriteit”.

Het ministerie van Financiën had verder aangevoerd dat de vrijstelling van servicekosten slechts tijdelijk was en dat het spoorwegministerie deze opnieuw kon opstarten. Volgens functionarissen zijn de inkomsten uit internettickets in het boekjaar 2016-2017 met 26 procent gedaald na het stopzetten van de servicekosten in IRCTC.

Bij betalingen via UPI/BHIM-applicaties bedragen de gebruikskosten Rs 10,00 en Rs 20,00 voor de passagiers voor het online boeken van treinkaartjes voor niet-AC- en AC-klassen. Totdat er software voor UPI/BHIM is ontwikkeld, wordt de betaling aangemoedigd door middel van een regelmatige prijstrekking.