Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Je kunt nu geld verdienen met video’s met muziek op Facebook

Let op: het volgende artikel zal je helpen: Je kunt nu geld verdienen met video’s met muziek op Facebook

Meta heeft een nieuwe manier aangekondigd voor YouTubers om geld te verdienen met hun Facebook-video’s waarin gelicentieerde muziek wordt gebruikt. Het bedrijf lanceert ‘Music Revenue Sharing’ waarmee makers gelicentieerde muziek aan hun video’s op Facebook kunnen toevoegen en een deel van de in-stream advertentie-inkomsten kunnen verdienen. Creators kunnen nu een inkomstenaandeel van 20% verdienen voor in aanmerking komende video’s die 60 seconden of langer duren.

Je kunt nu geld verdienen met video’s met muziek op Facebook

Meta kondigde verder aan dat Facebook Reels momenteel niet in aanmerking komt voor het genereren van inkomsten via het delen van muziekopbrengsten. Het bedrijf kan het delen van muziekinkomsten in de toekomst echter uitbreiden naar Reels.

Volg deze stappen als je in aanmerking wilt komen voor deze functie,

  • Als je geld wilt verdienen met deze functie, moet je in aanmerking komen voor het delen van muziekinkomsten.
  • Je moet ook in aanmerking komen voor InStream-advertenties en voldoen aan de deelnamenormen van Facebook voor het genereren van inkomsten.​
  • Het nummer dat in een video wordt gebruikt, moet ook deel uitmaken van de gelicentieerde muziekbibliotheek
  • De video moet ook een visuele component bevatten en de gelicentieerde muziek zelf mag niet het hoofddoel van de video zijn.

Zodra je je video naar je Facebook-pagina uploadt, ontvang je een melding in Creator Studio en je ondersteuningsinbox als het nummer in aanmerking komt voor het delen van muziekopbrengsten. Wanneer de video op uw pagina wordt gepubliceerd, ontvangt u een melding waarin wordt bevestigd dat u inkomsten uit uw video verdient en deelt. Creators kunnen hun voortgang ten opzichte van de verwachte InStream-advertentie-inkomsten volgen in Creator Studio.

Meta heeft aangekondigd dat het delen van muziekinkomsten vanaf vandaag wereldwijd wordt uitgerold. Het zal echter in eerste instantie alleen beschikbaar zijn in de Verenigde Staten en vervolgens uitbreiden naar de rest van de wereld.

Controleer ook: Facebook introduceert de tabbladen Home en Feeds om meer op TikTok te lijken