Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Kan de Windows 8.1 Update winnen voor het bedrijf?

De release van Windows 8.1 zou de acceptatie door bedrijven van het nieuwste besturingssysteem van Microsoft kunnen versnellen, vooral als de softwaregigant na de update de vaak gemiste Start-knop weer in gebruik neemt.

Het bedrijf maakte eerder deze maand bekend dat er sinds de lancering in oktober 2012 meer dan 100 miljoen licenties van Windows 8 zijn verkocht.

Exemplaren die via volumelicentieovereenkomsten werden verkocht en door bedrijven werden gebruikt om meerdere Microsoft-softwarelicenties te verkrijgen, waren niet in deze lijst opgenomen, maar OEM- en upgrade-verkopen wel.

Als gevolg hiervan is het moeilijk om nauwkeurige informatie te geven over het aantal bedrijven dat het besturingssysteem gebruikt.

De Start-knop is van fundamenteel belang geweest voor de manier waarop gebruikers Microsoft-besturingssystemen kennen en ermee omgaan.

In een verklaring aan IT Pro zei Microsoft dat het geen details kon geven over het aantal Windows 8-exemplaren dat momenteel wordt verkocht via volumelicentieovereenkomsten.

“Onlangs hebben we de 100 miljoen verkochte licenties voor Windows 8 overschreden [und] dit aantal omvat Windows-licenties die op een nieuwe tablet of pc zijn geleverd, evenals upgrades naar Windows 8”, aldus de verklaring.

“We zijn blij met de vooruitgang sinds de lancering, inclusief wat we hebben bereikt met het ecosysteem en de reactie van klanten op de nieuwe pc’s en tablets die nu beschikbaar zijn en binnenkort worden gelanceerd.”

Microsoft heeft onlangs echter bevestigd dat tweederde van de bedrijven nu Windows gebruikt. Gezien de aanhoudende terughoudendheid van XP om op veel zakelijke desktops te verschijnen, denken we dat het eerlijk is om erop te wijzen dat niet veel bedrijven alleen voor Windows 8 hebben gekozen.

Daar zijn veel redenen voor. Ten eerste is Windows 8 nog maar iets meer dan zes maanden te koop en ten tweede – zoals marktwatcher IDC en Gartner hebben gesuggereerd – kan de herziening van de gebruikersinterface van Windows ervoor hebben gezorgd dat sommige IT-beslissers in vuur en vlam stonden bij de aanschaf van het product.

Ten slotte heeft Microsoft het uiterlijk van het besturingssysteem fundamenteel herzien. Het bedrijf is bekritiseerd omdat het het Start-menu heeft vervangen door een nieuw, op tegels gecentreerd startscherm en een nieuwe op gebaren gebaseerde navigatiestijl heeft geïntroduceerd.

Jeremy Davies, CEO en mede-oprichter van analistenbureau Context, zei dat de zorgen van IDC en Gartner terecht waren, aangezien de adoptie van Windows 8 in de zakenwereld tot nu toe “zeer traag” verloopt.

“De Start-knop is van fundamenteel belang geweest voor de manier waarop mensen Microsoft-besturingssystemen benaderen en ermee omgaan”, vertelde hij aan IT Pro.

“De manier waarop je mensen naar zoiets als dit overzet, is door stap voor stap vooruit te gaan. Je maakt geen grote sprongen waarbij ze moeten leren hoe ze iets vanaf nul moeten doen”, voegde Davies eraan toe.

Ondertussen suggereerde Richard Gibbons, softwaremanager bij Microsoft-reseller Bechtle Direct, dat maar weinig CIO’s nieuwe besturingssystemen zouden moeten implementeren zodra ze gelanceerd worden.

“Veel IT-managers zijn van mening dat een upgrade naar een nieuw Microsoft-besturingssysteem pas mag worden uitgevoerd nadat het eerste servicepack is uitgebracht, zodat alle anderen de problemen en bugs kunnen vinden”, vertelde hij aan IT Pro.

“Het is dan ook niet verwonderlijk dat bedrijven momenteel niet direct overstappen op het nieuwe besturingssysteem.”

Veel bedrijven stelden de implementatie van Windows 7 uit totdat het eerste servicepack werd geschrapt. “Tenzij ze op Windows Vista zaten,” voegde hij eraan toe.

Downgraden van Windows 8En degenen die Windows 8 hebben gekocht, hebben mogelijk besloten hun downgraderechten uit te oefenen (als ze een OEM-versie van de software gebruiken of deze via een volumelicentieovereenkomst hebben gekocht) en zijn teruggekeerd naar Windows 7.

Davies zei dat deze versies van Windows 8 zeer goed zijn verkocht via B2B-go-to-market-kanalen.

“Dit is een gangbuster geworden en is goed voor ongeveer 17 procent van de omzet, wat een paar maanden geleden vrijwel niets was”, legde hij uit.

Dus terwijl Microsoft het feit uitschreeuwt dat er 100 miljoen exemplaren van Windows zijn, suggereert de observatie van Davies dat het aantal gebruikers dat het besturingssysteem daadwerkelijk gebruikt, lager zou kunnen zijn.

Hoewel Clive Longbottom, servicedirecteur bij marktwatcher Quocirca, zegt dat maar weinig consumenten weten hoe ze een OEM-kopie van de software kunnen downgraden naar Windows 7.

“Consumenten zullen Windows 8 nemen en houden. Zelfs als ze de nieuwe manier van werken niet leuk vinden, zouden maar weinigen weten hoe ze een machine moeten degraderen en nog minder mensen doen het ook daadwerkelijk”, vertelde hij aan IT Pro.

“Kenners zullen eenvoudigweg een app downloaden om de moderne interface van Windows 8 te omzeilen en de startup-wereld terug te brengen naar de plek waar hij zou moeten zijn om een ​​snellere, veiligere versie van Windows 7 te draaien.”

Vanuit het perspectief van een zakelijke gebruiker zegt Longbottom dat er waarschijnlijk praktische redenen zijn waarom de verkoop van downgradebare licenties toeneemt.

“Het is onwaarschijnlijk dat zakelijke klanten zullen upgraden naar een nieuw besturingssysteem zodra het uitkomt en daarom zullen downgraden naar wat ze al hebben”, zei hij.

“Dit is geen weerspiegeling van de nieuwe versie van Windows, het is gewoon dat het bedrijf nog niet klaar is om te verhuizen omdat gebruikers niet bekend zijn met de helpdesk, de helpdesk niet is opgeleid en het achteraf testen van bestaande applicaties nodig is uit te voeren”, voegde hij eraan toe.

De komende release van Windows 8.1, een upgrade die naar verwachting de Start-knop opnieuw zal inschakelen, zou volgens Davies de groei van deze licentietypen kunnen vertragen.

“De komst van Windows Blue [wie es vorher bekannt war] zal dit absoluut doden”, zei hij.

“De release is een slimme zet van Microsoft en het was goed om te zien dat mensen hoorden wat er over de software werd gezegd en zo snel actie ondernamen om de zaken op orde te krijgen”, voegde hij eraan toe.

Dat is een mening die wordt gedeeld door Bechtle’s Gibbons, die zei dat de release een manier zou kunnen zijn om de adoptie van Windows 8 binnen het bedrijf te stimuleren.

“De Windows 8.1-update zou een groot verschil moeten maken, omdat het wordt beschouwd als een servicepack dat het probleem aanpakt dat voorkomt dat gebruikers moeten upgraden totdat het wordt uitgebracht”, aldus Gibbons.

“Het zal ook de twee grootste problemen oplossen die we van klanten horen over Windows 8, doordat ze vanaf de desktop kunnen opstarten en opnieuw de Start-knop kunnen gebruiken. “

Als de Start-knop echter niet opnieuw verschijnt, zegt Longbottom dat het voor Microsoft veel moeilijker zal zijn om zakelijke gebruikers aan te trekken om Windows 8 te implementeren.

“Als het volhoudt dat een moderne gebruikersinterface de juiste keuze is, zal het onder de ogen van monitorfabrikanten ongetwijfeld verschillende grote explosieven laten ontploffen, aangezien er weinig aanraakgevoelige monitoren beschikbaar zijn en de beschikbare monitoren veel te duur zijn.” hij zei.

“Zelfs met aanraakgevoelige monitoren zijn pc’s niet de plek om altijd te worden gebruikt, omdat gebruikers een middel nodig hebben om met de machine te kunnen communiceren op de manier waarop ze gewend zijn. Bijvoorbeeld door de Start Globe opnieuw te laten verschijnen en te schakelen tussen apps op een desktop. “