Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Kan een gaminglaptop net zo goed zijn als een vaste laptop? Dit is de Asus ROG Strix Scar III

Ik volg met veel plezier de ontwikkeling van spelcomputers. Het verbaast me niet dat de productcategorie die ooit alleen tot gigantische dozen behoorde die onder bureaus stonden, nu draagbare apparaten omvat die onder het bed of in een la kunnen worden geplaatst of naar Lan Party kunnen worden gebracht.

Sommigen van jullie zullen zeggen dat hier niets onthullends aan is, laptops voor gamers zijn immers al enkele jaren op de markt en worden elk jaar populairder. Dat is waar, maar zelfs als ik mijn best doe, zal ik de organisatie van de eerste Lan Party aan het begin van de 20e en 21e eeuw niet kunnen vergeten.

Elke keer als ik een draagbare speelautomaat zie, denk ik aan de rit met bus nummer 102 vanuit Bialystok, waarop ik samen met mijn broer en collega’s een computerset droeg bestaande uit een unit, een CRT-monitor en een doos met accessoires zoals toetsenbord en muis.

Het duurde ongeveer een half uur om alle apparatuur af te breken en in te pakken. Het transport duurde ruim een ​​uur en de scheiding duurde zeker een kwartier. Vervolgens moest het proces worden herhaald nadat het plezier voorbij was. Vier uur werk om een ​​paar uur lang je favoriete titels te spelen. Voor de meeste tieners van vandaag zou dit ondenkbaar zijn.

En vandaag? Je stopte je laptop in je rugzak en dat was alles.

En het is geen probleem, zelfs als je een 17-inch merrie hebt zoals de Asus ROG Strix Scar III die ik gebruik. Je hebt alleen een iets grotere rugzak nodig. Zelf ben ik fan van gaminglaptops van dit formaat omdat het volgens mij geen mobiele apparaten zijn die klein hoeven te zijn.

Dit is misschien een impopulaire mening, maar mijn huidige gaming-laptops zijn goed voor ongeveer 70 procent. Ze brachten tijd door op het bureau. De enige keer dat ik hem van de oplader zou halen, zou zijn als ik hem moest vervoeren, naar een vergadering moest brengen of… lui in bed moest spelen.

Ik ben ook onder de indruk van hoeveel gaming-laptops de afgelopen jaren zijn veranderd. Nog maar een paar jaar geleden waren ze arme familieleden van desktopcomputers. De belangrijkste boosdoener waren de componenten, waarvan de prestaties zich niet alleen onderscheiden van de vlaggenschipmodellen, maar ook van de marktmedia. Nu speel je de nieuwste titels op de nieuwste laptops.

Kan een gaming-laptop net zo goed zijn als een stationaire laptop?  Dit is de Asus ROG Strix Scar III 2

Ook hier vormt Asus geen uitzondering, aangezien de geteste variant was uitgerust met een Core i7-9750H processor, 32 GB RAM, een 480 GB SSD schijf en een GeForce RTX 2070 grafische kaart -8770K, 16 GB RAM, 240 GB SSD-Drive en GeForce RTX 2080. De laptop is niet veel slechter dan hij en op sommige punten blijkt het een beter apparaat te zijn.

Kan een gaming-laptop net zo goed zijn als een stationaire laptop?  Dit is de Asus ROG Strix Scar III 3

Geen wonder dat je met de Asus ROG Strix Scar III eenvoudig kunt gamen op het 17 inch IPS-scherm met FullHD-resolutie. De makers van de computer wisten dit heel goed, daarom heeft het scherm een ​​verversingssnelheid van 144 Hz, waardoor het met een vloeiendheid van 144 frames per seconde kan afspelen. Als iemand de voorkeur geeft aan lagere vloeibaarheid en betere graphics, kan hij of zij een laptop via HDMI- of USB-C-uitgang op een externe monitor aansluiten. Ik heb het gedaan en ik heb er geen spijt van. Mijn 34 inch LG 34UC99-W werkte perfect samen met Asus en het werken op twee schermen was uiterst comfortabel.

Bij gaming gaat het echter niet alleen om prestaties. En heel goed

Als dit het geval zou zijn, zouden mobiele gamingplatforms niet goed zijn. Asus heeft voor zijn nieuwe model een goed gemaakte behuizing gekozen. Tijdens het testen kraakte geen enkel element of leek het vervaardigd te zijn.

Wat echter interessant is, is het thema design, dat pijnlijk speelt. We hebben een metalen klep, een gloeiend bedrijfslogo, een RGB-verlicht toetsenbord en een verlichte basis. Alles is hier verlicht. Dit is geen laptop voor een vergadering, het is geen laptop voor zaken of universiteit. Meer over Lan Party of Games-toernooien. Het is goed dat de volledige achtergrondverlichting kan worden uitgeschakeld.

Kan een gaming-laptop net zo goed zijn als een stationaire laptop?  Dit is de Asus ROG Strix Scar III 4

Ik ben ook blij dat Asus veel in koeling heeft geïnvesteerd, want het werkt echt. Het koelt de laptop onder alle werkomstandigheden, of we nu in een browser werken of de nieuwste game met prachtige graphics spelen.

In dit eerste scenario is de koeling relatief stil, alhoewel deze wel hoorbaar is. In de laatste computer begint te janken als een opstijgende raket, maar ik weet uit ervaring dat het niet anders op te lossen is. Als iemand mij op een dag vraagt ​​naar een krachtige, stille en coole laptop, zal ik meteen antwoorden dat ze op zoek zijn naar minimaal twee verschillende machines.

Kan een gaming-laptop net zo goed zijn als een stationaire laptop?  Dit is de Asus ROG Strix Scar III 5

De laptopsoftware, die veel verder gaat dan een regulier systeem, ziet er Windows 10 erg interessant uit. Asus heeft de software hier voorgeïnstalleerd met een sierlijke naam Armory Crate, waarmee je zelf de configuratie van het systeem kunt kiezen. De snelheid waarmee de ingebouwde ventilatoren draaien, de processen die worden gedood wanneer het spel start en hoe de RGB-LED’s oplichten.

Natuurlijk zijn er nog veel meer van deze instellingen, maar u kunt ze opslaan in het KeyStone-accessoire. Deze kan in een andere Asus-computer worden geplaatst om onmiddellijk uw eigen instellingen te laden die ons in het spel zullen helpen. Dit is natuurlijk een curiosum en zal nuttiger zijn voor professionele spelers dan voor de gebruikelijke broodeter, maar het is het vermelden waard.

Kan een gaming-laptop net zo goed zijn als een stationaire laptop?  Dit is de Asus ROG Strix Scar III 6

Het Asus-toetsenbord is comfortabel en het trackpad is redelijk gemiddeld. Dit is echter geen groot probleem, aangezien de meeste spelers een muis gebruiken die op een van de drie USB 3.1-poorten kan worden aangesloten. Op de tweede USB-poort kun je bijvoorbeeld een webcam aansluiten, namelijk die in de Asus ROG Strix Scar III. Ik steun deze beslissing omdat de kwaliteit van camera’s in laptops voor gamers doorgaans wraak uit de hemel eist. Daarom is het beter om externe accessoires te vermijden die elke geïnteresseerde zelf kan kopen.

Is Asus ROG Strix Scar III een goede laptop?

We hebben te maken met een uiterst efficiënte en goed ontworpen machine die beter is dan de overgrote meerderheid van desktopcomputers die op de markt verkrijgbaar zijn.

Sterke componenten, een scherm met een hoge verversingssnelheid en enkele interessante oplossingen doen mij serieus afvragen waarom ik mijn desktop een jaar geleden kocht. Ik zou een gaminglaptop en een grote monitor kunnen meenemen. Het zou netter, mooier en niet slechter zijn.

Mijn grootste spijt is echter dat dergelijke computers er niet waren toen ik jong was. Dan zou de Lan party met collega’s meerdere keren per paar weken kunnen plaatsvinden…