Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Kopiëren en plakken werkt niet in Remote Desktop Connection. (opgelost)

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Kopiëren en plakken werkt niet in Remote Desktop Connection. (opgelost)

Als de kopieer- en plakfuncties in Remote Desktop niet werken, lees dan hieronder verder om het probleem op te lossen. Met de Remote Desktop Connection (RDP)-toepassing van Microsoft kunt u eenvoudig op afstand verbinding maken met een andere computer op een andere locatie.

Een van de belangrijkste kenmerken van Remote Desktop Connection is de mogelijkheid om toegang te krijgen tot bestanden op de externe computer en deze naadloos over te dragen van de ene computer naar de andere. Een veelvoorkomend probleem dat gebruikers tegenkomen met RDP is echter het onvermogen om tekst of bestanden van de lokale computer te kopiëren en op de externe computer te plakken, of omgekeerd.

Het bovenstaande probleem kan worden veroorzaakt door het feit dat Microsoft standaard de kopieer- en plakfunctie heeft uitgeschakeld die het overbrengen van bestanden of tekst via Remote Desktop Connection mogelijk maakt, waardoor gebruikers de mogelijkheid hebben om deze functie al dan niet in te schakelen. In andere gevallen kunnen gebruikers geen bestanden kopiëren en plakken van/naar het externe bureaublad, ook al is het klembord ingeschakeld.

In deze tutorial vindt u verschillende methoden om het probleem ‘kopiëren en plakken werkt niet’ met Remote Desktop Connections op te lossen.

FIX: Kan niet kopiëren en plakken in Remote Desktop Connection op Windows 11/10/8/7 OS.

  1. Schakel de klembordfunctie in Remote Desktop in.
  2. Beëindig het proces rdpclip.exe.
  3. Schakel klembordomleiding in op de clientcomputer.
  4. Sta omleiding van het klembord naar een externe computer toe.
  5. Schakel Kopiëren/Plakken naar extern bureaublad in Groepsbeleid in.

Methode 1: Schakel functies voor kopiëren en plakken in de eigenschappen van Verbinding met extern bureaublad in.

Om bestanden en tekst te kunnen kopiëren en plakken wanneer u met Remote Desktop werkt, moet u eerst de optie Klembord inschakelen in de verbindingseigenschappen:

1. Klik met de rechtermuisknop op de Bureaubladverbinding op afstand pictogram en klik erop Bewerking. *

*Opmerking: als dit de eerste keer is dat u een verbinding met extern bureaublad instelt, klikt u op Opties weergeven.

2. Selecteer de Lokale hulpbronnen Tab, zorg ervoor Klembord is ingeschakeld en klik vervolgens op Meer…

3. Controleer de lijst met opties Beweegt, Dan OK. Dit geeft de externe computer toestemming om toegang te krijgen tot bestanden op het lokale apparaat.

4. Met deze wijzigingen hebt u de mogelijkheid ingeschakeld om te kopiëren en plakken tussen de lokale en externe computers. Ga naar Over het algemeen Tab naar Redden de wijzigingen door en maak vervolgens verbinding met de externe computer en controleer of het kopieer-/plakprobleem is opgelost.

Afbeelding

Methode 2. Beëindig het RDP Clipboard Monitor-proces: rdpclip.exe.

Het beëindigen van het Remote Desktop Protocol Monitor-proces (rdpclip.exe) is de meest betrouwbare methode om het kopieer-plakprobleem op te lossen bij het werken met Remote Desktop in Windows. Om dat te doen:

1. Op de computer op afstand, Klik met de rechtermuisknop op de Begin Menu en selecteer Taakbeheer (of druk CTRL + WIJZIGING + EINDE).

Afbeelding

2. Kiezen Processen tabblad, zoek de RDP Klembordmonitor-proces en klik Einde taak.

Beëindig het RDP Clipboard Monitor-proces

3. Na het “beëindigen” van het RDP-klembordproces klikt u op de bestand tabblad in Taakbeheer en selecteer Nieuwe taak uitvoeren.

rdpclip.exe

4. Type rdpclip.exe en klik OK.

clip_image010

5. Zodra de opdracht is voltooid, zou u geen problemen moeten hebben met het kopiëren van bestanden of tekst van de externe computer naar de clientcomputer (of omgekeerd).

Methode 3: Schakel Remote Desktop Klembordomleiding in op de clientcomputer.

De volgende methode om het probleem op te lossen dat de kopieer- en plakfuncties niet werken in Remote Desktop Connection is het inschakelen van klembordomleiding in het register* op de clientcomputer.

*Belangrijk: elke onjuiste wijziging in het register kan ernstige schade veroorzaken en het kan zijn dat u uw computer opnieuw moet instellen. Wees daarom voorzichtig bij het aanbrengen van wijzigingen in het register en maak altijd vooraf een back-up van het register.

1. Op de Clientcomputerdruk op ramen + R tegelijkertijd op uw toetsenbord om een ​​dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Voer het tekstvak van het dialoogvenster in regedit en raak Binnenkomen om de register-editor te starten. Klik Ja in de bevestigingsvraag die verschijnt.

Afbeelding

3. Navigeer naar het volgende pad in het register:

  • HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Terminal Server-client

4. Kijk nu in het rechterdeelvenster en zorg ervoor dat de waardegegevens van de Schakel klembordomleiding uit ingesteld op 0. Als de waarde is 1 trek het aan 0 en sluit de register-editor. *

Schakel klembordomleiding in op de client

*Opmerking: Als de waarde DisableClipboardRedirection ontbreekt op de bovenstaande registerlocatie, doet u het volgende:

1. Klik met de rechtermuisknop Selecteer op een lege ruimte aan de rechterkant Nieuw en klik DWORD-waarde (32 bits)..

Afbeelding

2. Voer in Schakel klembordomleiding uit als de naam van de nieuwe DWORD en druk vervolgens op Binnenkomen. Standaard zijn de waardegegevens 0.

Schakel Klembordomleiding naar extern bureaublad in

5. Start opnieuw op uw pc en controleer vervolgens of de kopieer-/plakfunctie werkt in RDP).

Methode 4: Schakel Remote Desktop Klembordomleiding in op de externe computer.

Een andere methode om het probleem met kopiëren en plakken dat niet werkt in Remote Desktop op te lossen, is door klembordomleiding op de externe computer in te schakelen. Om dat te doen:

1. Op de computer op afstanddruk op ramen + R tegelijkertijd op uw toetsenbord om een ​​dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Voer het tekstvak van het dialoogvenster in regedit en raak Binnenkomen om de register-editor te starten. Klik Ja in de bevestigingsvraag die verschijnt.

Afbeelding

3. Navigeer naar het volgende pad in het register:

  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Terminal Server\Wds\rdpwd

4. Plaats de in het juiste gebied fUitschakelenClip Waarde ook 0 en klik OK.

Schakel kopiëren en plakken naar een externe computer in

5. Navigeer vervolgens onder het volgende pad:

  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Terminal Server\WinStations\RDP-Tcp

6. Plaats de in het juiste gebied fUitschakelenClip Waarde ook 0 en klik OK.

Schakel klembordomleiding in op de externe pc

7. Sluit de Register-editor en opnieuw beginnen de externe computer.8e. Maak ten slotte verbinding met de externe computer en controleer of de kopieer- en plakfuncties werken.

Methode 5: OPGELOST Extern bureaublad kopiëren en plakken werkt niet in Groepsbeleid. *

Als u na het volgen van de bovenstaande methoden nog steeds geen bestanden en tekst kunt kopiëren en plakken tussen clientcomputers en externe computers, is er waarschijnlijk een beleid dat dit verhindert. Ga in een dergelijk geval door en zorg ervoor dat “Klembordomleiding” is ingeschakeld in Groepsbeleid. *

* Opmerkingen:1. Deze methode is alleen van toepassing op Windows Professional- en Server-versies.2. Breng de volgende wijziging aan in Groepsbeleid op beide pc’s (client en extern).

1. druk op ramen + R toetsen tegelijkertijd op uw toetsenbord om een Loop Dialoog venster.

2. Voer het tekstvak van het dialoogvenster in gpedit.msc en raak Binnenkomen om de Groepsbeleid-editor te starten. Klik Ja in de bevestigingsvraag die op uw scherm verschijnt.

Afbeelding

2. Navigeer in de Groepsbeleid-editor naar het volgende pad:

  • Computerconfiguratie\Beheersjablonen\Windows Components\Remote Desktop Services\Remote Desktop Session Host\Apparaat- en bronomleiding

3. Open aan de rechterkant de Klembordomleiding niet toestaan Politiek.

Beleid voor omleiding van klembord op extern bureaublad

4. Stel de beleidsinstelling in Gehandicapt en klik Toepassen > OK *

* Opmerking: de standaardinstelling is “Niet geconfigureerd”. Als u Uitgeschakeld selecteert, kunnen gebruikers daarom kopiëren en plakken via de Extern bureaublad-verbinding tussen de client en de externe computer.

Schakel het Extern bureaublad-klembordbeleid in

5. Sluit de Groepsbeleid-editor.

6. Eindelijk geopend Opdrachtprompt als beheerder en voer de volgende opdracht in om het groepsbeleid bij te werken, of opnieuw beginnen de computer.

gpupdate/force

Dat is het! Welke methode heeft voor u gewerkt? Laat me weten of deze handleiding u heeft geholpen door een reactie achter te laten over uw ervaringen. Like en deel deze gids om anderen te helpen.

Als je wilt blijven voortdurend beschermd tegen malwarebedreigingen, bestaand en toekomstigwij raden aan om het te installeren Malwarebytes Anti-Malware PRO door hieronder te klikken (we verdienen een commissie op de verkopen die via deze link worden gegenereerd, maar zonder extra kosten voor u. We hebben ervaring met deze software en raden deze aan omdat deze nuttig en nuttig is):

Volledige pc-bescherming voor thuis – Bescherm tot 3 pc’s met NIEUW Malwarebytes Anti-Malware Premium!Kopiëren en plakken werkt niet in Remote Desktop Connection.  (Opgelost) 1