Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Kun je overlijden aan astma? Begrijp hoe deze ziekte werkt

Astma is een van de belangrijkste chronische ziekten in het land en wordt behandeld door SUS. Begrijp hoe de ziekte werkt en hoe u deze op de juiste manier kunt behandelen met behulp van technologie

Na de dood van de getalenteerde schrijfster, actrice en scenarioschrijver Fernanda JongAfgelopen zondag (25) werd een belangrijk probleem met de luchtwegen aan de orde gesteld. Kun je overlijden aan astma? Het eenvoudigste antwoord is ja. Hoe chronisch de ziekte ook is, deze kan goed onder controle worden gehouden om de risico’s volledig te verminderen.

Astma is een chronische longziekte die luchtwegontsteking veroorzaakt en die meestal wordt gesignaleerd door symptomen zoals kortademigheid, droge hoest en piepende ademhaling. Na Wereldwijd astmanetwerkAls internationale stichting ter bestrijding van de ziekte zijn er wereldwijd ruim 339 miljoen astmapatiënten, waaronder ongeveer 20 miljoen Brazilianen.

Er zijn verschillende soorten astmamaar worden meestal gescheiden in allergisch en niet-allergisch. Voor volwassenen is de verdeling hetzelfde: 50% voor mensen met allergieën en de overige 50% voor mensen zonder allergieën. Bij kinderen is de situatie compleet anders: in 80% van de gevallen is er sprake van een allergie. A astma Het is geen virale of bacteriële ziekte, maar een genetische ziekte die meestal voorkomt in ledematen waar de ziekte in de familie voorkomt.

Na de dood van Fernanda Young is de waarschuwing over astma nog nooit zo relevant geweest

Na ASBAI (Braziliaanse Vereniging voor Allergie en Immunologie)Jaarlijks sterven ruim 2.000 mensen aan de ziekte en worden ruim 350.000 mensen in het ziekenhuis opgenomen SUS (Unified Health System)en is de vierde grootste oorzaak van ziekenhuisopnames in het land. A vereniging zorgt er ook voor dat overgewicht en obesitas het risico op het ontwikkelen van een type met wel 50% kunnen verhogen astma.

Het belangrijkste symptoom van astma is dat een crisis een hartstilstand kan veroorzaken, zoals in het geval van Fernanda Jong. Griep, allergische aanvallen en longontsteking kunnen de astmapatiënten aanzienlijk verergeren, wat kan leiden tot ernstigere aanvallen en andere ernstige ademhalingsproblemen.

Wat kan de crisis verergeren?

Roken verhoogt het risico op verergering van astma

Hoewel de genetische factor belangrijk is, zijn er enkele factoren die ervoor kunnen zorgen dat de ziekte zich manifesteert, vooral wanneer de allergische versie van de ziekte zich ontwikkelt. Sigaret is een van de belangrijkste vijanden van astmadie naast het veroorzaken van de ziekte ook bronchitis, emfyseem en zelfs ernstiger luchtwegaandoeningen zoals tuberculose kunnen veroorzaken.

Stoffige omgevingen, huisstofmijten, schimmels, pollen en zeer sterke geuren verergeren de aandoening en kunnen de astmapatiënten verergeren. Huidschilfers van dieren zijn over het algemeen niet de voornaamste oorzaak van aanvallen. Ze kunnen echter optreden als de patiënt allergisch is voor het haar, het dier erg stoffig is of veel kleine haartjes in de lucht verliest.

Behandeling

Als u astma heeft, verhoogt roken uw risico op de ziekteAls u astma heeft, verhoogt roken uw risico op de ziekte

De behandeling voor astma Het is gemakkelijk en medische follow-up in gezondheidscentra en populaire apotheken is voldoende om de ziekte onder controle te houden. Het probleem is dat slechts 12% van de gediagnosticeerde Brazilianen een behandeling ondergaat, zoals gerapporteerd door SBPT (Braziliaanse Vereniging voor Longziekten en Tisiologie).

De behandeling wordt uitgevoerd met orale, respiratoire en injecteerbare medicijnen en is onderverdeeld in medicijnen om momenten en crises te verlichten en profylactische medicijnen om de ziekte te bestrijden. Mensen herinneren zich meestal alleen de inhalatiepomp, maar in ieder geval afhankelijk van het type astma en allergie vereist een andere beheersing van de ziekte.

De beroemde pomp helpt echter de bronchiën te verwijden en kan de patiënt uit een milde tot matige aanval halen. Tijdens een ernstige crisis kan de pomp de situatie mogelijk niet ongedaan maken en heeft hij mogelijk hulp nodig bij ademhalingsapparatuur zoals vernevelaars.

Apps voor astmacontrole

Met de populariteit van gezondheidsapps zijn er enkele apps die helpen bij het beheersen van de ziekte. Naast medicatieherinneringen bieden ze ook tutorials over het gebruik ervan Astma-inhalator en medische gegevens voor dagelijkse ziekte- en ademhalingsmonitoring. Helaas met uitzondering van UFRG-appAndere zijn in het Engels geschreven, wat voor sommige gebruikers een barrière is. Het is echter de moeite waard om op uw gezondheid te letten.

Astma – TelessaúdeRS

Beheers astma via de UFRG APPDe UFRG-app maakt deel uit van een pakket zorgoplossingen dat door de universiteit is ontwikkeld.

De app ontwikkeld door Federale Universiteit van Rio Grande do Sul, geeft informatie over de diagnose, classificatie en behandeling van de ziekte bij volwassenen en kinderen van 5 jaar en ouder. Volgens de classificatie van de ernst van de ziekte, het verstrekken van niet-farmacologische en farmacologische richtlijnen gebaseerd op de richtlijnen van de Het mondiale astma-initiatief en in Notebook voor eerstelijnszorg voor chronische luchtwegaandoeningenTe doen ministerie van Gezondheid.

Astma – TelessaúdeRS Deze is te downloaden via Play Store en App Store.

AstmaMD

Astma MD is een andere app die door artsen is gespecificeerd in AstmacontroleAstma MD biedt vergelijkende grafieken van astma-aanvallen en medicatiegebruik.

De AstmaMD Hiermee kunt u eenvoudig en snel een dagboek van de ziekte bijhouden. Zo kunt u alle activiteiten in een kleurenkaart bekijken, het dagboek en de grafieken delen met de arts, zodat de gebruiker de vervolgbehandeling kan volgen en het onderzoek naar de ziekte kan ondersteunen. astma. Het is meestal het meest aangegeven door artsen om de ziekte te controleren.

Deze app is te downloaden via Play Store en App Store.

Astma-tracker

Asthma Tracker heeft een vriendelijke en intuïtieve kijk op astmabeheersing.Astma Tracker geeft gebruiksvriendelijk en intuïtief inzicht in de astmabeheersing en genereert interessante statistieken.

Het werkt vergelijkbaar met Astha MDHier kunt u een dagboek bijhouden van uw ziekte, zodat u al uw maximale stroomwaarden en medicijnen, evenals de bijbehorende symptomen, gemakkelijker kunt volgen en opslaan astma de hele dag.

De Astma-tracker Deze is te downloaden via Play Store en App Store.

Hoewel astma een ongeneeslijke ziekte is, is het met de juiste nazorg mogelijk een normaal leven te leiden. Het Olympisch Comité meldt dat ongeveer 10% van de atleten die meedoen aan de Olympische Spelen astmatisch is en uitstekend presteert dankzij de juiste nazorg. Er zijn gevallen van remissie waarbij de patiënt na de juiste behandeling de door de ziekte veroorzaakte symptomen niet meer voelt. Dit betekent dat met de juiste zorg de kwaliteit van leven zelfs voor een astmatisch persoon behouden kan blijven.

Bronnen: Wereldwijd astmanetwerk, ASBAI (Braziliaanse Vereniging voor Allergie en Immunologie)

Mục lục