Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Laadcyclus en batterijbescherming: wat u moet weten

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Oplaadcyclus en batterijbesparing: wat u moet weten

U bent niet de enige als u zich zorgen maakt over de levensduur van de batterij van uw telefoon en hoe u deze zo lang mogelijk kunt laten meegaan. Er zijn talloze manieren waarop smartphonegebruikers de levensduur van de batterij van hun apparaat op korte termijn kunnen verlengen, maar vandaag zullen we ons concentreren op een van de belangrijkste variabelen van de levensduur van de batterij, namelijk de oplaadcyclus en het batterijbehoud.

Wat is een laadcyclus?

Er is een duidelijk verband tussen hoe vaak u uw telefoon oplaadt en de levensduur van de batterij. De levensduur van de batterij van uw smartphone is afhankelijk van de oplaadcycli, oftewel hoe vaak uw batterij wordt opgeladen van nul tot 100 procent. Er is een direct verband tussen uw accu en laadcycli. Hoe meer volledige oplaadcycli uw smartphone doorloopt, hoe sneller de batterij achteruit gaat.

De meeste lithium-ion-telefoonbatterijen hebben 400 tot 500 oplaadcycli voordat ze moeten worden vervangen. Met andere woorden: een nieuwe telefoon, aangezien het vervangen van de batterij op de meeste moderne smartphones niet bepaald gebruiksvriendelijk is. Als u de levensduur van uw batterij wilt verlengen en verdere achteruitgang wilt voorkomen, wilt u uw telefoon misschien niet altijd tot de maximale capaciteit opladen.

Wat is de beste oplaadmethode?

Om te voorkomen dat een batterij explodeert, is het van cruciaal belang om de laadtoestand ervan te controleren. Android-fabrikanten zoals Samsung raden klanten aan de batterij van hun apparaat altijd tot minimaal 50 procent op te laden. Sommige nieuwere Samsung-smartphones bevatten een functie die het opladen beperkt tot een capaciteit van 85 procent.

Tegelijkertijd bevatten andere nieuwere smartphones zoals de Google Pixel 6 softwarefuncties die de levensduur van de batterij automatisch verlengen. Een Google Pixel beperkt het opladen automatisch tot 80 procent van de capaciteit, zelfs als de gebruiker games speelt en tegelijkertijd oplaadt, of als een gebruiker zijn smartphone meerdere dagen continu heeft opgeladen.

Als je wilt dat je Android-telefoon lang meegaat, is het essentieel dat je de batterij onderhoudt. Laat uw telefoon niet ‘s nachts aangesloten en haal de stekker uit het stopcontact zodra deze volledig is opgeladen. De nieuwste opladers met de allernieuwste technologie kunnen detecteren wanneer de batterij van een smartphone volledig is opgeladen. Het gebruik van kapotte kabels en opladers kan echter leiden tot brand of iets dat nog catastrofaler is.

Uitchecken? Finse ingenieurs ontwikkelen de allereerste zandbatterij om problemen met de klimaatverandering aan te pakken