Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

LaCie Mobile Drive – Review van draagbare harde schijven

LaCie genaamd Mobile Drive is een draagbare harde schijf die er stijlvol uitziet, voor degenen die op zoek zijn naar stijl in hun externe opslagduur. Maar dat is ongeveer alles wat het waard is vergeleken met de meeste andere vergelijkbare externe schijven. In tests werden snelheden tot 140 Mbps gehaald, wat voor externe gebruikers meevalt. 2,5-inch harde schijven, maar ze bevinden zich in het stenen tijdperk vergeleken met SSD-gebaseerde alternatieven. En hoewel de prijs goedkoper is dan die van de Flash, moet u bereid zijn LaCie-belasting te betalen voor esthetiek. LaCie rekent een aanzienlijke premie van $25 tot $50 per capaciteit aan vergeleken met het gebruik van dezelfde externe harde schijf op de markt.

Bij de nieuwste generatie externe harde schijven van LaCie staat luxe design centraal. En we kunnen het bedrijf niet de schuld geven, aangezien draagbare opslageenheden met één schijf qua prestaties erg op elkaar lijken (en stagneren), waardoor het moeilijk is om onderscheid te maken. Deze draagbare externe harde schijf voelt net zo solide aan als hij eruit ziet. De diamantgeslepen aluminiumlaag maakt dit een van de meest aantrekkelijke apparaten die we dit jaar hebben gebruikt. Dit blijkt echter niet het geval te zijn.

De mobiele LaCie-eenheid biedt een grote capaciteit om al uw gegevens op te slaan. LaCie beweert dat de grootste capaciteit maximaal 4 uur 4K-video of maximaal 500.000 foto’s kan ondersteunen. Er wordt gebruik gemaakt van een nieuwe USB-C interface, maar omdat het nog steeds een harde schijf is, kan de interface niet overbelast worden.

Per

LaCie Mobile Drive - Review draagbare harde schijf 1

  • Strakke esthetiek
  • Solide bouwkwaliteit
  • Inclusief USB-C en USB-C naar USB-A kabels
  • Een goed LaCie-softwarepakket
  • Inclusief één maand Adobe CC

Nadelen

  • Duur voor de capaciteit en prestaties die je krijgt

Uitspraak

LaCie Mobile Drive heeft een strak ontwerp van Apple tot het einde. De prijs is hoger dan die van alternatieven op de markt, maar afgezien van de esthetiek is hij qua prestaties en capaciteit vergelijkbaar met goedkopere eenheden. Dus als je niet in de eerste plaats geïnteresseerd bent in het uiterlijk of de gratis maanden van Adobe’s Creative Cloud wilt uitproberen, heb je betere opties tegen lagere prijzen.

Technische data

Het product Mobiele schijf van 1 TB Mobiele schijf van 2 TB Mobiele schijf van 4 TB Mobiele schijf van 5 TB
Prijs $ 69,99 $ 94,99 $ 139,99 $ 159,99
capaciteit 1TB 2TB 4TB 5TB
Interface/protocol USB-C / USB 3.1 Gen 1 USB-C / USB 3.1 Gen 2 USB-C / USB 3.1 Gen 3 USB-C / USB 3.1 Gene 4
Kabel inbegrepen USB Type C naar Type C en USB Type C naar USB Type A. USB Type C naar Type C en USB Type C naar USB Type A. USB Type C naar Type C en USB Type C naar USB Type A. USB Type C naar Type C en USB Type C naar USB Type A.
Lees de een na de ander 140 MB/sec 140 MB/sec 140 MB/sec 140 MB/sec
Schrijf er één tegelijk 140 MB/sec 140 MB/sec 140 MB/sec 140 MB/sec
Opslag media 2,5″ HDD 5400 rpm 2,5″ HDD 5400 rpm 2,5″ HDD 5400 rpm 2,5″ HDD 5400 rpm
Standaard bestandssysteem exFAT exFAT exFAT exFAT
Stroom Bus bediend Bus bediend Bus bediend Bus bediend
Beveiliging Niets Niets Niets Niets
Afmetingen (L x B x H) 10×87,8×121,6mm 11 x 87,8 x 121,6 mm 20×91,2x124mm 21 x 91,2 x 124 mm
Het gewicht 200g (zonder kabel) 200g (zonder kabel) 400 g (zonder kabel) 400 g (zonder kabel)
Onderdeel nummer STHG1000400 STHG2000400 STHG4000400 STHG5000400
garantie 2 jaar oud 2 jaar oud 2 jaar oud 2 jaar oud

LaCie vermeldt de beschikbaarheid van mobiele schijven in vier capaciteiten: 1TB, 2TB, 4TB en 5TB. Ze hebben allemaal geen officiële recensies op de LaCie-website, maar in tests kunnen ze snelheden bereiken van rond de 140 MB/s. In tegenstelling tot zijn SSD-tegenhangers heeft Mobile Drive een garantie van 2 jaar korter

Software en accessoires

Het apparaat wordt geleverd met twee USB-kabels, één USB Type-C naar Type-C-kabel en de andere USB Type-C naar USB Type-A-kabel om een ​​brede compatibiliteit te garanderen. Dit betekent dat het apparaat werkt met Thunderbolt 3- en USB 3-compatibele apparaten.

De LaCie Mobile Drive is onmiddellijk beschikbaar in PreFAT-formaat, waardoor hij compatibel is met pc en Mac. Op de harde schijf is vooraf een garantiedocument geïnstalleerd. De app wordt snel gestart, zodat u uw Adobe-lidmaatschap kunt instellen en de LaCie-toolkit kunt downloaden om een ​​back-up van uw gegevens te maken.

Net als de LaCie Rugged RAID Pro die we een paar maanden geleden hebben getest, wordt de LaCie Mobile Drive geleverd met een lidmaatschap van één maand op de Adobe Creative Apps All Cloud-bundel ($ 53 indien afzonderlijk aangeschaft). Helaas zijn er geen codering of softwarefuncties inbegrepen.

Kijk goed

De LaCie Mobile Drive heeft een gezandstraalde aluminium afwerking en een diamantgeslepen ontwerp in Moon Silver. Naast Silver Moon is er ook een grijs model dat helemaal bij je Mac past, maar momenteel alleen voor Apple wordt verkocht

Ons testexemplaar van 2 TB meet 10 x 87,8 x 121,6 mm en weegt ongeveer 74 g. De 4TB- en 5TB-modellen zijn twee keer zo dik en over het algemeen iets groter. Dankzij de extra opslagschijven op de interne schijf weegt hij ongeveer tweemaal het gewicht van de 1TB- en 2TB-modellen.

MEER: De beste SSD

MEER: Hoe we HDD en SSD testen

MEER: De beste externe harde schijf en SSD

Mục lục