Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Let op: WhatsApp is niet waar

Mobiele besturingssystemen zijn tegenwoordig een van de belangrijkste doelwitten van hackers. Naast het misbruiken van systeemkwetsbaarheden programmeren ze ook kwaadaardige apps om apparaten op afstand te bedienen.

Onlangs was het een Braziliaanse malware-app die zich voordeed als WhatsApp! Wees voorzichtig

Deze app, genaamd “Whats App Update v2.0” en met een zeer vergelijkbaar WhatsApp-logo, heeft tot doel gebruikers te misleiden door zich voor te doen als de WhatsApp-chat-app. Facebook.

Deze app is feitelijk gepubliceerd op Google Play, maar is inmiddels verwijderd. De apk kan echter nog steeds via sommige websites worden verspreid. Deze app heeft zelfs 10.000 installaties bereikt in de officiële Google App Store.

Let op: WhatsApp is niet waar

BRata – de Braziliaanse malware die WhatsApp belichaamt

Malware heet BRata (Braziliaanse RAT voor Android) en is eigenlijk een tool voor externe toegang. Deze malware werd in januari door Kaspersky ontdekt en afgelopen woensdag publiekelijk gepresenteerd op de Latin American Security Conference van het cyberbeveiligingsbedrijf in Argentinië, aldus Globo.

Zodra een smartphone is gehackt, krijgen piraten onbeperkte toegang tot het apparaat. Je kunt berichten lezen en versturen, foto’s en video’s bekijken en de camera activeren. Je hebt ook toegang tot de locatiegeschiedenis, zet de microfoon aan, weet de locatie van het apparaat en voer andere functies uit.

Kaspersky’s Bestuzhev waarschuwt dat BRata niet door slechts één groep wordt verspreid. Deze malware wordt op internet verkocht.