Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

LG heeft een nieuwe mobiele browser ontwikkeld voor smartphones met twee schermen

Eerder dit jaar kondigde LG de LG V50 ThinQ aan, die ook een apart accessoire onthulde dat de telefoon een tweede scherm geeft. Dit lijkt LG’s antwoord op de opvouwbare smartphones te zijn, maar LG houdt het voorlopig achterwege omdat het volgens hen “te vroeg” is.

Er wordt verwacht dat het bedrijf het ontwerp met twee schermen zal voortzetten in een teaservideo die eerder deze maand werd uitgebracht, en het lijkt erop dat dit een trend zou kunnen zijn die LG in de toekomst zal doorzetten. Dit komt omdat het bedrijf heeft aangekondigd dat het een nieuwe mobiele browser voor zijn telefoons zal uitbrengen die kan profiteren van dit dubbele scherm.

De browser is gebaseerd op Naver’s Chromium-browser Whale, die LG naar eigen zeggen heeft geoptimaliseerd. In tegenstelling tot opvouwbare telefoons, die in essentie uit één groot scherm bestaan, is het voordeel van een opstelling met twee schermen dat gebruikers in wezen twee browsers tegelijk kunnen gebruiken.

Een van de voorbeelden die LG geeft is dat elk scherm afzonderlijke websites kan weergeven (vergelijkbaar met een opstelling met twee monitoren), of dat beide schermen slechts één website kunnen weergeven, maar dan in verschillende talen. LG zegt dat ze zullen samenwerken met telecombedrijven en ontwikkelaars om het dual-screen-ecosysteem te bevorderen.

Het lijkt een redelijk niche-app te zijn die waarschijnlijk niet veel gebruikt zal worden buiten de LG V50 ThinQ en de aankomende LG V60 ThinQ. Wij verwachten echter dat het gewaardeerd zal worden door de bezitters van deze toestellen.

Bron: LG