Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

LG’s nieuwe 140-inch 4K-laserprojector is eigenlijk meer…

Voor mensen die het grootste scherm willen voor het minste geld, bieden HD-projectoren altijd een kosteneffectieve oplossing: ze bieden veel schermruimte zonder veel geld uit te geven.

Helaas geldt dit niet voor 4K-projectoren, die tot voor kort veel meer kosten dan hun televisie-tegenhangers.

LG kan het echter inruilen voor een nieuwe 4K HDR-projector die voor minder dan de kosten van een 65-inch OLED-tv te koop is.

De nieuwe projector, de LG HU70LA, belooft beelden tot 140 inch plus HDR, WebOS 4.5-ondersteuning en TruMotion, LGs motion control-technologie, voor $ 1.799 (ongeveer £ 1.440, AU $ 2.600).

Om dat aantal in perspectief te plaatsen: de nieuwe 65-inch LG OLED C9 is $ 2.999 (€ 2.799, AU$ 55.889) waard, wat betekent dat de HU70LA meer 75-inch schermen heeft voor ongeveer $ 700 dollar minder.

Het nadeel hiervan is dat de projector, vergeleken met een tv, slechts 1.500 lumen afgeeft, wat ongeveer 400 nits helderheid is, en minder ruimte nodig heeft om de maximale schermgrootte te bereiken. Als u een ultrakorte projectieafstand met hogere helderheid wilt, moet deze in een nieuwe worden geïnstalleerd LG HU85LA die werd verkocht voor $ 6.000 (ongeveer £ 4.860, AU $ 8.750).

Hoe verhouden 4K-projectoren zich tot 4K-tv’s?

Beide displaytechnologieën hebben een aantal voor- en nadelen. Het meest voor de hand liggende voordeel is echter dat tv’s doorgaans helderder zijn en een beter contrast bieden, terwijl projectoren grotere schermen bieden.

Zonder de LG HU70LA naast de LG C9 OLED te bekijken is het lastig om de twee met elkaar te vergelijken, maar op basis van de specs lijkt het zeer waarschijnlijk dat bovenstaande ook hier van toepassing is.

Wat dit nieuws echter interessant maakt, is dat we uiteindelijk appels met appels zijn gaan vergelijken op het gebied van prijs en prestaties. Voorheen konden we 4K-tv’s alleen vergelijken met projectoren die twee tot drie keer zoveel kosten, of 4K-tv’s vergelijken met HD-projectoren. We zijn nu op een punt aangekomen waarop we 4K-projectoren kunnen vergelijken met 4K-tv’s.

Wanneer zullen we weten hoe dicht deze twee home entertainment-producten bij elkaar liggen? Volgens de website van LG zal de projector “binnenkort hier zijn”, dus we hoeven niet lang te wachten.