Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Licht per kilometer en 2100 lumen helderheid

Wilt u weten hoe ver een moderne, krachtige zaklamp met groot bereik kan gaan? Hoeveel zal hij het gebruikelijke “volks” konvooi C8 + XPL-Hi doden? In 2015 bracht Olight een van hun populairste modellen uit: de M3XS-UT Javelot, die zelfs na bijna vijf jaar nog steeds een zaklamp met een zeer groot bereik is. En nu is de markt twee keer zo helder als de Olight Javelot Pro. Laten we eens kijken wat dit ding is.

Je kunt het kopen bij een officiële Olight-winkel en het wordt daar nog steeds verkocht.

Handmatig

Verpakking en uiterlijk

Alle modellen in deze Javelot-lijn (behalve de originele Triton-voorouder) werden geleverd in koffers. En ik kan je vertellen: het ziet er heel gaaf uit. Zaklamp schat. Mannelijke zaklamp. En ik weet zeker dat ik het niet mis heb als ik zeg dat deze schuimrubber koffers, waarin verschillende spullen zitten (van een gereedschapskoffer tot een sluipschuttersgeweer), voor de meeste mannen een bijzondere blikvanger zijn.

Om geen krassen op de kast te maken, wordt deze bovendien verpakt in een bedrijfsverpakking.

Kast ziet er zeer representatief uit. De gebruikelijke grendels worden hier aangevuld met een draai. Het helpt niet bij het sluiten, het bleek dat het dient als een soort overdrukventiel bij het vervoeren van een zaklamp per vliegtuig.

Sommigen maken trouwens afzonderlijk zaklampen. Hier goed en helemaal op het hoogste niveau. Bekijk hoeveel Pelican kost als je geïnteresseerd bent…

Binnenin zit schuimrubber: een zaklamp, instructies, een oplaadkabel, een hoes. Er is ook een kit met kleurfilters, een afstandsbedieningsknop en een houder op het pistool. Alles is heel netjes. Buitengewoon genot voor de ogen. Over het algemeen zou het geweldig zijn als het nog steeds een metalen behuizing was. Dit geldt echter alleen voor de schoonheid, namelijk qua vorm, aangezien het een stevige en dikke kast is.

Geval als een geval. Het is goed gemaakt en er kan niets anders aan worden toegevoegd. Tenzij ze het gebrandmerkt hebben voor extra pathos.

Hier is Olight Javelot Pro. Dit is een vrij elegant en lang karkas met een prachtig design. Om de een of andere reden moest ik aan een roos denken. Een lengte van 25 cm is een vrij gebruikelijke maat voor dit type zaklamp.

Nu dichterbij.

De knop op de staart dient tevens als contact. Matgrijze juglyash met een zachte en geruisloze slag. Er zijn twee standen, evenals de ontspanknop van de camera.

De knop is magnetisch en de oplaadpatch blijft er stevig aan plakken. Er is een rood-groene indicator voor het opladen.

Naast de knop kun je ook en toevoegen. Dezelfde montagemethode was in M2R M3R.

Om de een of andere reden besloot Olight dat het koord niet nodig was en dat er geen gat in de staart zat. En hier ben ik het niet met hen eens. Ja, hij is niet onder het geweer nodig, want mensen dragen gewoon zaklampen in hun handen. De karteling is zeer eigenwijs en groot, het is mogelijk om de rugwind moeiteloos te keren.

Aan de achterzijde bevindt zich een veercontact.

Maar vanaf de zijkant van het hoofd is er een goede dubbele veer.

En nu het meest interessante. Het opladen van de ingebouwde batterij weiger ik liever (bijna alle 2×18650 zaklampen hebben deze immers niet en dit heeft geen invloed op het gebruik) om in geval van nood de gebruikte batterijen rustig te kunnen vervangen. Welnu, in geval van verlies / breuk van de oorspronkelijke kabel, moet u een nieuwe kopen.

Eerlijk gezegd heeft de Olight Javelot Pro een zeer uitgebreide chemie met 3500 mAh en de duur zal erg goed zijn. In sommige situaties heb je niet genoeg aan 5 uur HIGH en het bereik van deze modus. En gezien dat hetzelfde bereik In de meeste gevallen is de MID voldoende voor uTot een afstand van anderhalvehonderd meter en afhankelijk van de duur van het werk is dit een hele, hele lange spelmodus waar je op kunt vertrouwen Een hele dag werken in het MID. Als de zaklamp zich onder de armen bevindt, kunt u deze selecteren als LOW-hoofdmodus en de TURBO-afstandsbediening inschakelen tijdens het fotograferen. In dit geval denk ik niet dat de niet-vervangbaarheid van de batterij enige negatieve impact zal hebben.

Draad is te groot. Hoewel de batlock impliceert dat je het karkas niet hoeft te draaien. Ja, dat is het vermelden waard Officieel dealer Olight verkoopt ook verwisselbare vleermuisblokken Als je de wens en de middelen hebt, kun je één voorraad voedsel eruit halen en deze gebruiken terwijl de tweede wordt opgeladen. Ik heb geen directe link, u kunt dit gewoon aan de bedrijfsvertegenwoordiger vragen in de chat.

Maar wat goed is, is het kartelen. De meest aanhoudend gekartelen van alles wat ik zag. In principe kun je er aan de achterkant een koord omheen gooien. Als je het goed aankleedt, denk ik dat het stand zal houden. De handgreep is comfortabel en exclusief, uitzonderlijk betrouwbaar.

Door de puistjes is de knop vrij goed voelbaar in het donker, de aanraking is zacht en middeldiep. Stil. Omdat deze lantaarntak actief wordt gebruikt bij de jacht, benadruk ik dit punt.

Er is indicatielampje. Tijdens bedrijf gaat het groene lampje branden als het ontlaadt:.

  • Groente – Vergoeding 75% – 100%
  • Oranje – Vergoeding 30% -75%
  • Rood – Vergoeding 10% -30%
  • Knipperend rood – Vergoeding minder dan 10%

Hoewel er maar een paar koelvinnen zijn, zijn ze diep.

De kop zelf biedt traditioneel geen gemakkelijke toegang tot de ingewanden. Ik denk niet dat Olight-klanten maatwerk belangrijk vinden. De garantie vervalt echter. De garantie van Olight is goed.

Ik heb altijd genoten van het kleurenschema van de randen van felle zaklampen. En hier is het hetzelfde: de rand met scherpe tanden is versierd in dezelfde azuurblauwe kleur. Uiterlijk ziet het er heel erg mooi uit.

Talrijke tanden lijken plat, maar alleen in verhouding tot de totale grootte van het hoofd. Ze zijn dus groter dan normale tanden. 1×18650 tactische zaklamp.

Gehard glas met verlichting en antireflectie.

Onderaan de gladde reflector bevindt zich het dode gewicht (dus zonder siliconen kap) XHP35.

De algehele indruk is uitzonderlijk goed. De zaklamp is mooi, hij heeft een uitstekende geschenkkwaliteit qua uiterlijk en verpakking. Ik merk op dat het geïntegreerde opladen, zeldzaam voor 2×18650 zaklampen, een niet-verwijderbare batterij wordt.

beheer

Ik vond het voor mij heel praktisch, intuïtief ben je er heel snel aan gewend. Van de minpunten merk ik alleen het ontbreken van een sleutelslot op.

Hierbij is het vermeldenswaard dat er één moment afwijkt van de handleiding. De reeks modi in de zijknop bevat een turbo, die er als volgt uitziet: Laag->MIDDEN->Hoog->turbo

Zaklamp op het werk

zichtbaar Geen flikkerende shim in geen enkele modus.

Onverwacht, maar Olight zette op de lange termijn in neutraal lichtIk kan dat op alle mogelijke manieren alleen maar toejuichen. Van de grote drie (waartoe ik ook de Phoenix en de Nightcore reken) geeft alleen Olight vrij vaak de keuze voor neutraal De straal is klein geschoten

Lichtverdeling is uiteraard typerend voor een goede zaklamp met groot bereik. Maximale helderheid op de hotspot en minimale laterale vulling. Met andere woorden, de klassieke “priem”.

De laadstroom bereikt niet de aangegeven 2A, maar is nog steeds niet slecht. Wat ik leuk vond – tijdens het opladen werkt de zaklamp redelijk goed, het belangrijkste is dat je tot een bepaalde tijd, totdat je voldoende lading hebt, de TURBO niet hindert. Dat wil zeggen dat je in dit geval een stoepbankje in je tas kunt gooien, een plekje op de staart kunt zetten en een zaklamp uit je handen kunt laten schijnen. Ik heb geprobeerd het draaglijk te maken. Kabellengte is voldoende.

Het licht is goed gestabiliseerd. Ik merk dat bij een diepe ontlading de helderheid bij HIGH direct naar nul zakt en ik nu lastig kan beoordelen of dit goed of slecht is. Aan de ene kant, als de gebruiker overschakelt naar MID en vervolgens naar LOW, zouden ze allemaal een bepaalde helderheidsmarge hebben. Aan de andere kant kun je nu zo lang mogelijk in HOOG stralen zonder dat je hoeft in te leveren op de helderheid. En verdomd. 5 uur is eigenlijk wel lang. Als je de indicator volgt en tijdig overschakelt naar een kleinere modus, zullen er geen verrassingen zijn.

De temperatuurregeling werkt. De levensduur van de turbo is langer dan normaal.

Nou en bereik.

Laag – Ondanks de lage helderheid zijn de ventilatieprestaties in deze modus op een afstand van 75 m duidelijk zichtbaar. 8 dagen in deze modus! Bij normale bewegingen zijn de helderheid en het bereik voldoende voor de ogen. Het enige dat u moet begrijpen, is dat het nog steeds een onaangenaam licht bij u in de buurt is. Je moet met een zaklamp rondflitsen om te voorkomen dat er iets ontbreekt. Maar al de struiken eromheen en het pad naar voren, hij zal je zeker laten nadenken.

CENTRUM – meest gebalanceerde modus. 23 uur werk en tegelijkertijd kun je op een afstand van zo’n anderhalve honderd meter best goed schijnen.

HOOG – Zeer goed bereik. 400 meter in deze modus is heel geschikt voor een zaklamp. in deze modus Olight Javelot Pro Long Range Her als Konvoi C8 + XPL-Hi! 5 uur zonder verlies van helderheid. Echt heel goed.

TURBO- Nou wat kan ik zeggen? Dit is een heldere en zeer verreikende modus. Binnen 200 meter is alles zichtbaar zoals in de middag. 400 meter met zeer goede verlichting. Ik flitste op 800 meter, het was duidelijk zichtbaar dat je ook op deze afstand kunt werken (hoewel hier optica nodig is, kan het blote oog niets zien).

Kijk zelf maar. Ik wil u eraan herinneren dat er 291.600 kilocandels zijn aangegeven, 50.000 meer dan bij het vorige model, en dat is zeer uitsluitend goede indicator

50 mijl Ik heb hem niet aangezet, er is een hele sterke overbelichting in de turbo, eigenlijk alleen maar een vlekje wit licht in het frame.

75m

opmerking. zelfs LOW (!) werkt in deze modus behoorlijk goed.

175m Zelfs hier is er een onbeduidend licht van LAAG, in een kleine ruimte zoals een magazijn zal het helderder zijn. laag klein

400 m

800 m

Het is moeilijk voor te stellen dat iemand op die afstand echt licht nodig heeft. Als dit echter een overzicht is van Olight Javelot Pro, moet u de werking ervan op deze afstand testen.

Javelot 800m klein

Welnu, er zit een visuele video in de videotest die nog beter laat zien hoe de zaklamp schijnt.

Algemene indrukken.

Olight Javelot Pro is goed verpakt en ziet er goed uit. Als een zaklamp als cadeau wordt gekocht, zal deze niet teleurstellen. Ja, en zijn eigen familie zal ook blij zijn.

Dit is een van de 2×18650-zaklampen met het grootste bereik die ik ooit heb gezien. En over het algemeen is het absoluut de vijfde grootste zaklamp die in mijn handen viel (en geloof me, het waren er op zijn zachtst gezegd veel).

In dit opzicht zal Olight Javelot Pro zeker alle denkbare situaties aankunnen waarin u zoveel mogelijk moet verlichten. Het bereik van de zaklamp in een turbo gaat veel verder dan de resolutie van het menselijk oog.

Als je specifiek op zoek bent naar een 2×18650-zaklamp met groot bereik, vooral met het oog op de jacht, zullen het bereik en de eenvoudige bediening je niet teleurstellen.

+ Bereik en helderheid+ Uiterlijk en cadeau+ Beheer+ Ingebouwd opladen+ Verschillende modi+ Neutraal licht+ Magnetische knop op afstand

– een bat lock in plaats van het vervangbare accessoire (de achterkant van de ingebouwde oplader) – Native Charge, bij verlies/breuk moet je een nieuwe kopen – Ik kon de laadstroom boven de 1,5A nog steeds niet detecteren

Het is duidelijk dat deze zaklamp lang niet voor iedereen geschikt is. Dit is uiterst specifiek vanwege prijs en functionaliteit. Zelfs als je hem niet nodig hebt, hoop ik dat je het in ieder geval interessant vond om de mogelijkheden van een krachtige moderne langeafstandstruck te verkennen.

Nou, mijn selectie van andere zaklampen en verschillende nuttige dingen stapelen zich op. – Selecteer de Convoy-zaklamp. Visuele vergelijking van populaire modellen.– Kies een budgethoofddeksel met AliExpress– Beste goedkope zaklamp voor lange afstanden met Ali: Convoy C8 + XPL-Hi versus Convoy C8 XML-2 versus Ultrafire-Zoom– Kies een zaklamp met Aliexpress Deel 2: van $ 15 tot $ 50– Top 10 beste zaklampen met AliExpress ch1 of “tot $ 15 of slechter” – Een selectie van de beste opladers voor de 18650 Li-ion-batterij. – Waar is de goedkoopste manier om micro SD-kaarten te kopen Ali– Powerbanks voor alle gelegenheden: smartphones en laptops opladen.– Wat te kiezen uit campinglampen?– Kies een zaklamp