Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Lokaal platform Neem haalt $2,5 miljoen op om gemeenschappen zonder bankrekening te helpen

Opmerking: het volgende artikel zal je helpen: Lokaal platform Neem haalt $2,5 miljoen op om gemeenschappen zonder bankrekening te helpen

Neem, een Pakistaans ingebed financieringsplatform, heeft 2,5 miljoen dollar aan vroege financiering opgehaald om de bevolking zonder bankrekening van het land te ondersteunen. Het in Karachi gevestigde bedrijf richt zich op gemeenschappen in een verscheidenheid aan sectoren, waaronder onder meer de landbouw, MSME’s, e-commerce, logistiek en gezondheidszorg. Het biedt een kredietplatform dat haar dochterondernemingen gebruiken om gespecialiseerde kredietoplossingen aan consumenten en MKB-bedrijven aan te bieden. Neem ontwikkelt ook een Banking-as-a-Service (BaaS)-platform, dat in december live gaat, waardoor partners portemonnees en betalingen kunnen insluiten en financiële producten zoals verzekeringen en spaargelden kunnen aanbieden die zijn afgestemd op de behoeften van specifieke gemeenschappen. .

Lokale startup Neem haalt 2,5 miljoen dollar op om gemeenschappen zonder bankrekening te helpen

Voormalige financiële ondernemers, exploitanten en durfkapitalisten Nadeem Shaikh, Vladimira Briestenska en Naeem Zamindar richtten het drie jaar oude Neem op. In een interview zei de heer Shaikh:

De meeste van hen [existing] Spelers bieden een B2C-oplossing; Wij zijn een B2B2C-oplossing. Als je naar de embedded financiële ruimte kijkt, is dit een kans van $167 miljard.

Onder verwijzing naar gegevens uit de financiële sector zei Shaikh dat ongeveer 53 miljoen Pakistanen momenteel geen bank hebben. In de loop van de tijd is het bedrijf van plan om buiten Pakistan uit te breiden en achtergestelde gemeenschappen in andere opkomende markten te helpen.

Het in Hong Kong gevestigde SparkLabs Fintech leidde de startfinanciering, die het bedrijf van plan is te gebruiken om zijn team van 20 personen op te bouwen, zijn BaaS-platform te lanceren en licenties te verwerven. Naast Cordoba Logistics and Ventures, Taarah Ventures, My Asia VC, Concept Vines en Building Capital nam ook de Pakistaanse investeringsbank Arif Habib deel aan de kapitaalronde. Daarnaast namen partners van Outrun Ventures en strategische engelen zoals de CSO van IT-bedrijf BPC, founding partner van Mentors Fund en fintech-veteraan en voormalig CEO van Seccl deel aan de zaadronde. In een verklaring zei de managing partner van SparksLabs Fintech:

Wij geloven sterk in de missie van Neem om financieel welzijn mogelijk te maken in gemeenschappen met weinig banken en hebben het volste vertrouwen in het leiderschapsteam van Neem om deze visie te verwezenlijken te midden van macro-economische uitdagingen over de hele wereld.

Uitchecken? De Pakistaanse startup-sector is getuige van een aanzienlijke daling van de fondsenwerving