Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Maak een kanaal voor SMAC Cloud en wijs gebruikers met specifieke rechten toe

Met de SMAC Cloud app/service kunnen accountbeheerders bepalen wat gebruikers in kanalen kunnen doen.

SMAC-wolk is een gratis app voor cloudopslag (beschikbaar voor Android, iPhone en internet) waarmee u uw bestanden en mappen relatief eenvoudig kunt synchroniseren. Het bevat ook een unieke methode om te delen met gebruikers en/of teams. Met SMAC kunt u kanalen maken en vervolgens gebruikers met specifieke machtigingen aan de kanalen toevoegen. Met dit systeem kunt u bepalen wie wat mag doen en waar.

Ik begeleid u bij het proces van het aanmaken van een gebruiker met specifieke rechten, het aanmaken van een nieuw kanaal en het toevoegen van die nieuwe gebruiker aan het nieuwe kanaal. Hoewel dit allemaal eenvoudig kan worden gedaan via de webgebaseerde interface, zal ik dit demonstreren in de Android-app.

ZIEN: VPN-gebruiksbeleid (TechRepublic-premium)

Wat je nodig hebt

Om dit te laten werken heb je een SMAC Cloud-account nodig (de gratis versie is voldoende). Dat heb je ook nodig SMAC Cloud Android-app geïnstalleerd en aangemeld bij uw account. Zodra deze twee dingen zijn gedaan, is het tijd om aan de slag te gaan.

Nieuwe gebruiker aanmaken

Het eerste dat u hoeft te doen, is een nieuwe gebruiker aanmaken. Open hiervoor de SMAC Cloud-app en veeg naar rechts (vanaf de linkerrand) om de zijbalk te openen. Tik in de zijbalk op Gebruikers (Figuur A).

Figuur A: De zijbalk van de SMAC Cloud-app.

Tik in het gebruikersvenster op de knop + in de rechterbovenhoek van de app. Voer in het venster dat verschijnt de vereiste gegevens voor de nieuwe gebruiker in. Voor de vervolgkeuzelijst Rol toewijzen (Figuur B), selecteer Standaard (aangezien we onze nieuwe gebruiker lees- en schrijftoegang tot het kanaal willen geven). Laat ook het selectievakje Gebruikerswachtwoord instellen aangevinkt.

smacb.jpg "data-original=" https://tr3.cbsistatic.com/hub/i/2019/07/02/ef599b43-862d-4568-bf98-dac55a8af192/smacb.jpg

Figuur B: Wijs een specifieke rol toe aan de nieuwe gebruiker.

http://www.techrepublic.com/ "height="465 "width="620

Tik op Opslaan. De nieuwe gebruiker wordt opgeslagen en kan aan een kanaal worden toegewezen.

Maak een kanaal

Laten we vervolgens een nieuw kanaal maken. Open hiervoor de SMAC-zijbalk opnieuw en tik op Kanalen. Tik in dit nieuwe venster op de knop + en tik vervolgens op Kanaal maken (Figuur C).

smacc.jpg "data-original=" https://tr3.cbsistatic.com/hub/i/2019/07/02/885205e4-a84b-4000-a229-74e159c79906/smacc.jpg

Afbeelding C: Een nieuw kanaal maken.

http://www.techrepublic.com/ "height="465 "width="620

In de resulterende pop-up (Figuur D), geef het nieuwe kanaal een naam en tik om de nieuw toegevoegde gebruiker te selecteren.

smacd.jpg "data-original=" https://tr3.cbsistatic.com/hub/i/2019/07/02/2085e2e6-decb-4b1b-98b5-ded47863df16/smacd.jpg

Figuur D: Onze nieuwe gebruiker toevoegen aan het nieuwe kanaal.

http://www.techrepublic.com/ "height="465 "width="620

Tik op het vinkje om het nieuwe kanaal op te slaan. Het kanaal wordt aangemaakt en de nieuwe gebruiker wordt toegevoegd. De nieuwe gebruiker ontvangt een e-mail met een link die hem naar de SMAC-webinterface stuurt waar hij zijn wachtwoord kan instellen. Zodra de nieuwe gebruiker inlogt, heeft hij toegang tot het nieuwe kanaal, zodat hij bestanden kan bekijken en uploaden. Als je deze nieuwe gebruiker alleen-lezen-rechten hebt gegeven, kan hij of zij alleen bestanden binnen het kanaal bekijken (en geen bestanden uploaden).

Als u op enig moment de rol van een gebruiker moet wijzigen, keert u eenvoudig terug naar het venster Gebruikers (in de SMAC Cloud-app), bewerkt u de gebruiker en brengt u de wijziging aan. Dit gaat direct in, de gebruiker hoeft dus niet uit en weer in te loggen.

Over SMAC gesproken

De SMAC Cloud Service en SMAC Cloud App bieden een geweldige cloudgebaseerde tool voor kleine bedrijven waarmee eindgebruikers kunnen samenwerken op een manier dat niet elke gebruiker gelijk is. Probeer deze app en service en kijk of deze niet de plaats inneemt van de app/service die u momenteel gebruikt.

Zie ook

cloudhero.jpg "data-original =" https://tr1.cbsistatic.com/hub/i/r/2015/12/11/cd982b4d-8acb-4c37-9625-9909f1bd9e14/resize/770x/91929e5c9cd84dd18f2def92a2dd4707/cloud

Afbeelding: Jack Wallen

http://www.techrepublic.com/ "height="465 "width="620