Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

machinations, een platform om games op een “eenvoudige” manier te ontwerpen

Het programmeren van een spel is geen gemakkelijke taak. Er zijn veel acties, datastromen, instanties en sleutelelementen die te allen tijde moeten worden gecontroleerd om de spelervaring voor de speler zo aangenaam mogelijk te maken.

De documentatie van de routines, de processen die moeten worden gevolgd bij het programmeren van het spel, de interactie tussen de personages… alles moet duidelijk zijn tussen ontwerpers en programmeurs en er is een tool die een paar maanden geleden is geboren om dit werk te vergemakkelijken.

Dit zijn machinaties, een platform dat in de browser werkt en perfect wordt beschreven in deze video in minder dan twee minuten:

Machinations combineert een gestandaardiseerde ontwerptaal (UML) met de functies die we nodig hebben om complexe systemen te bouwen. We kunnen van elk systeem een ​​prototype ontwerpen en de parameters bewerken door te klikken totdat het ideale scenario is bereikt. Gebruik gestandaardiseerde UML met functionele schema’s die we allemaal kennen in het veld en vooraf gebouwde simulaties om beter te begrijpen wat we doen.

We kunnen meerdere stochastische simulaties uitvoeren om giswerk te elimineren en de resultaten van spelers te voorspellen. We kunnen ook willekeurige gebeurtenissen gebruiken en de open bibliotheek met patronen en sjablonen gebruiken met kant-en-klare spellen.

Het platform bevindt zich in een open bèta en is momenteel 100% gratis. Daarom is het beter om ze te testen voordat je de abonnementsprijzen ziet, die zeker niet erg laag zijn.