Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Mahaana: het eerste bedrijf voor digitaal vermogensbeheer van Pakistan

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Mahaana: Pakistan’s eerste bedrijf voor digitaal activabeheer

Pakistan zal zijn allereerste bedrijf voor digitaal vermogensbeheer, Mahaana, zien na de aankondiging van beveiligde wettelijke goedkeuringen van Securities & SECP. Het goede nieuws is dat Mahaana Wealth goedkeuring heeft gekregen van de SECP om op technologie gebaseerd beleggingsbeheer te lanceren Pakistan. Bovendien sloot het bedrijf onlangs zijn pre-seed-ronde van $ 2,1 miljoen af ​​om rechtstreeks te helpen voldoen aan de wettelijke kapitaalvereisten.

Volgens recente rapporten werd een ronde geleid door SparkLabs Group (Korea en Hong Kong), Vostok Emerging Finance (Zweden) en lokale strategische partner IGI Holdings, een JV-partner van Nestle in Pakistan. Als gevolg hiervan ontving Mahaana zijn initiële investering van Mattias Martinsson (oprichter van Tundra Fonder) en werd hij afgestudeerd aan de W22-groep van Y Combinator.

Muhammad Shamoon Tariq, de oprichter van Mahaana en ex-partner van Tundra Fonder (Zweden), legde uit:

“In een land waar meer dan 50% van de bevolking schulden heeft en 30% van hun maandinkomen aan het aflossen van schulden besteedt, ziet het bedrijf voor iedereen in Pakistan kansen om een ​​financieel vangnet op te bouwen in de vorm van spaar- en pensioensparen. .”

Het digitale vermogensbeheerbedrijf heeft een missie om de nieuwste financiële technologie te gebruiken om een ​​platform te creëren waarmee meer dan 50 miljoen werknemers uit Pakistan hun spaargeld en pensioenen beter kunnen beleggen. Het is vermeldenswaard dat het spaar- en pensioenmodel, zoals in Zweden en de 401(k) in de VS, al tientallen jaren wordt toegepast, maar dat Pakistan nog steeds ver achterblijft bij de individuele spaarquote en slechts ongeveer 250.000 particuliere spaarders heeft. investeerders Vergeleken met 6 miljoen in Zweden (60% penetratie).

Mattias Martinsson, oprichter van Tundra en initiële investeerder in Mahaana, legde uit:

“De bezuinigingsrevolutie in Zweden vond plaats in de jaren tachtig en negentig en speelde een belangrijke rol bij het bereiken van onze status als verzorgingsstaat. Gezien zijn lage spaarquote en jonge bevolking heeft Pakistan op dit moment een grote kans die het moet grijpen.”

De belangrijkste belemmeringen voor financiële inclusie zijn een gebrek aan bewustzijn, hindernissen op het gebied van regelgeving en vertrouwen in het financiële systeem. Daarom wil het bedrijf actief samenwerken met de toezichthouder aan beleidshervormingen om financiële inclusie te beperken. Bovendien bevindt het land zich in een goede positie om een ​​leidende bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Pakistan op het gebied van vermogensbeheer en innovatieve, veilige en verantwoorde spaarplannen.

Tahir Masaud, CEO van IGI Holdings, verklaarde:

Het bedrijf zal gebruik maken van de mogelijkheden van de financiële infrastructuur van IGI Insurance. “IGI is meer dan een belangrijke investeerder, maar een strategische lokale partner van Mahaana. Er zijn duidelijke synergieën tussen IGI Insurance, IGI Securities en een digitaal vermogensbeheerbedrijf als Mahaana, dat een team heeft met een bewezen staat van dienst op het gebied van fondsbeheer op de mondiale markten.”

Nu is Mahaana een niet-bancaire financiële onderneming met SECP-licentie die diensten op het gebied van beleggingsbeheer levert in Pakistan.

Lees ook: Niets Telefoon 1 krijgt volgend jaar een Android 13-update: bevestigd (phoneworld.com.pk)