Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Mailbox-exportverzoek zit vast in wachtrij

Er zijn veel redenen waarom een ​​mailbox wordt geëxporteerd vanaf de Exchange-server, zoals het exporteren van een specifiek jaartal of het exporteren van een kopie van een mailbox of persoon die het bedrijf heeft verlaten om een ​​back-up te maken. Er is geen optie beschikbaar voor deze bewerking in de Microsoft Exchange Management Console en u moet de PowerShell-opdracht New-MailboxExportRequest gebruiken met de parameter -Identity voor de mailboxnaam en -FilePath voor het UNC-pad waarnaar u de mailbox wilt exporteren. Nadat u de opdracht hebt uitgevoerd terwijl u over alle benodigde machtigingen beschikt in de Exchange-installatie en op de share om uw PST-bestand op te slaan, zou de mailbox moeten beginnen met exporteren.

U kunt de PowerShell-opdracht Get-MailboxExportRequest gebruiken om de status te bekijken en vast te stellen dat de mailbox niet meer reageert In de wachtrij. In bepaalde gevallen, wanneer u een mailbox exporteert vanaf uw Exchange Server, wordt de status weergegeven als in de wachtrij en gebeurt er niets.

Er zijn verschillende methoden/oplossingen die u kunt proberen om dit probleem op te lossen

1. Het eerste dat u hoeft te doen, is controleren of de onderliggende server en Exchange zelf volledig zijn gepatcht en bijgewerkt. Naast dat het veel problemen oplost, verbetert het de prestaties, lost het veel problemen op en breidt het ook de beveiligingsfuncties van de applicatie uit. Als u het probleem nog steeds ondervindt nadat u de nieuwste patches en servicepacks hebt bijgewerkt, kunt u proberen het in de wachtrij geplaatste ExportRequest te verwijderen. Dit kan gedaan worden met behulp van de volgende opdracht. Houd er echter rekening mee dat niet alle mailboxen waarvan de status in de wachtrij staat, de opdracht zullen gebruiken om alle exportaanvragen te verwijderen waarvan de status is gemarkeerd als in de wachtrij. Open hiervoor de Microsoft Exchange Management Shell en voer de volgende opdracht in.

Get-MailboxExportRequest – Wachtrijstatus | Verwijderen-MailboxExportRequest

Daarna kunt u de export van de mailbox opnieuw starten met New-MailboxExportRequest en kijken of het probleem zich opnieuw voordoet. Als het probleem zich blijft voordoen, moet het probleem verder worden onderzocht. Als u een databasebeschikbaarheidsgroep (DAG) hebt, wilt u wellicht de status van de replicatie controleren, omdat bij onjuiste replicatie instanties met exportverzoeken in de wachtrij blijven staan. Dit geldt voor Exchange 2019, 2016, 2013 en 2010.

2. Een ander ding waar je naar zou kunnen kijken is het Exchange Application Log, dat kan worden bekeken door de volgende PowerShell-opdracht uit te voeren onder de Microsoft Exchange Server Shell.

Get-MailboxExportRequest | Get-MailboxExportRequestStatistics –IncludeReport | FL

Hierdoor krijgt u beter inzicht in de mogelijke oorzaak van het probleem. Een andere drastische optie is om de exportverzoeken te verwijderen, de server opnieuw op te starten en het opnieuw te proberen. Een pijnlijke oplossing voor het probleem is om een ​​Outlook te hebben met de mailbox eraan en van daaruit te exporteren. Het duurt echter lang en je moet als gebruiker inloggen in Outlook. Dit kan tot privacyproblemen leiden. Bovendien moet u voor een niet-verbonden postvak een nieuwe AD-gebruiker maken en het postvak aan de gebruiker koppelen. Dit kan iets langer duren en frustrerend zijn. Als alles mislukt, moet u wellicht een betrouwbaardere bron overwegen om uw mailboxen eenvoudig en met slechts één klik op de knop te exporteren.

Dit is mogelijk door gebruik te maken van een applicatie van derden Stellaire converter voor EDB om een ​​eenvoudig hulpmiddel te hebben dat iedereen op een gemakkelijke en praktische manier kan gebruiken. De applicatie werkt zeer soepel en kan zowel op de server als op een Windows-machine worden geïnstalleerd. Met Stellar Converter voor EDB heeft u met één klik op de knop toegang tot het EDB-bestand, kunt u alle mailboxen doorzoeken en de mailboxen die u nodig hebt exporteren naar PST, EML, HTML en andere formaten. U kunt een aantal zoekfilters gebruiken om de export aan te passen. Met deze EDB naar PST-convertersoftware kunt u ook openbare mappen naar PST exporteren en exporteren van offline EDB- en online EDB-bestanden zonder uw Exchange Server te beïnvloeden of het informatiearchief te ontkoppelen.

De applicatie biedt u ook de mogelijkheid om de mailboxen rechtstreeks vanuit de EDB-bestanden naar Office 365 te exporteren zonder dat u ze hoeft te exporteren en vervolgens te importeren, aangezien de applicatie dit allemaal zelf doet. Er is geen maximale grootte bij het exporteren van EDB-databasebestanden van Microsoft Exchange 2019 naar versie 5.5 en bij het exporteren van mailboxen kunt u er één naar meerdere tegelijk exporteren. U kunt ook exporteren naar een actieve Exchange-server, bijvoorbeeld als u een oud EDB-bestand hebt hersteld en een mailbox rechtstreeks naar een andere mailbox in uw systeem wilt exporteren. Waarom zou u PowerShell en andere toepassingen gebruiken als u deze veelzijdige tool kunt gebruiken om uw werk te vereenvoudigen?