Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Malware gevonden in Android-versie

Meer dan 100 miljoen downloads uit de Play Store: dit is het aantal gebruikers dat heeft gedownload CamScanner op hun apparaten. De applicatie is een van de bekendste op het gebied van hulpprogramma’s voor de Documenten scannen via smartphone- of tabletcamera’s. Tegenwoordig beweren onderzoekers van Kaspersky Lab: malware binnen.

CamScanner voor Android bevat malware

A kwaadaardige code U kunt op ongeoorloofde wijze advertenties weergeven of andere applicaties downloaden zonder eerst de uitdrukkelijke toestemming van de gebruiker te verkrijgen. De analyse werd uitgevoerd nadat verschillende negatieve recensies waren geïdentificeerd van degenen die de gratis versie hadden gedownload met meldingen van afwijkend gedrag. Dit is de verklaring van het team Kaspersky Lab.

Lange tijd was CamScanner in alle opzichten een legitieme applicatie, zonder slechte bedoelingen. Hij gebruikte advertenties om geld te verdienen, maar ook voor in-app-aankopen. Op een gegeven moment veranderde dit en een nieuwere versie bevatte een advertentiebibliotheek met een kwaadaardige module.

De impact van de Trojan Drop

De dreiging in kwestie is Trojan-Dropper.AndroidOS.Necro.ngedefinieerd als trojaanse druppelaar, in staat om een ​​kwaadaardig onderdeel uit de applicatie te extraheren en uit te voeren en mogelijk andere componenten te downloaden. Eenmaal gestart, extraheert CamScanner de code en start deze in een bestand met de naam moeder.zip om vervolgens anderen van een externe server te ontvangen.

De gevaren voor de gebruiker variëren van het display ongepaste reclame A Gegevens aftrekken of persoonlijke informatie, inclusief betaalmethoden.

Googlen kwam tussenbeide in de kwestie door de app na de melding uit de winkel te verwijderen. De ontwikkelaar heeft de kwaadaardige code in ieder geval verwijderd uit de laatste versie, die op dit moment niet weet of deze weer beschikbaar zal zijn voor Android-gebruikers. Aan alternatieven in de Play Store voor het scannen van documenten is er echter geen gebrek.