Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Meer dan 17.000 kanalen verwijderd van YouTube via nieuw anti-haatbeleid

Gerelateerd nieuws

Je hoeft alleen maar even op internet te zoeken om dit op YouTube vast te stellen Hij had ernstige problemen met de supremacistische ideologie. Racisme, vreemdelingenhaat, homofobie en ander kwaad hebben het podium bereikt, dat verwikkeld is geraakt in bijna terugkerende beschuldigingen van het verbleken van deze gevaarlijke ideologie. Daarom heeft YouTube actie ondernomen in deze kwestie Duizenden kanalen verwijderd van YouTube.

Een paar maanden geleden, in juni, veranderde YouTube zijn beleid om, althans in theorie, de inhoud van het platform af te wijzen die aanzet tot haat tegen racistisch gemotiveerde of gediscrimineerde groepen, in het geval van het LGBTQ+-collectief. Door dit beleid te implementeren beweert YouTube de video te hebben verwijderd meer dan 17.000 YouTube-kanalen.

Zij waren niet de enigen. Weer wat 500 miljoen reacties en 100.000 video’s zijn van het platform verwijderd, vermoedelijk vanwege het schenden van deze nieuwe algemene voorwaarden van YouTube. Normaal gesproken elimineert het platform dit soort inhoud (in een veel kleinere hoeveelheid dan zou moeten en soms mislukt het), maar deze keer zijn de cijfers veel hoger.

Meer dan 17.000 kanalen verwijderd van YouTube en tellen mee volgens de nieuwe richtlijnen

Zoals hij in zijn blog op YouTube uitlegde, schreef hij dat dit aantal kanalen en reacties is geëlimineerd sinds dit beleid werd geïmplementeerd om haatinhoud te verbieden. In het beeld dat op deze lijnen rust, zien we a Tijdlijn De acties van YouTube tegen deze praktijken. Ook zij werden geëlimineerd Meer dan 100.000 video’s.

Naarmate The Verge vordert, zijn deze cijfers dat ook 5 keer hoger aan degenen die het laatste kwartaal van het bedrijf hebben overleefd. Hetzelfde platform geeft toe dat het met deze maatregelen een aantal probeert aan te pakken groeit van kanalen, reacties en algemene haatinhoud gegenereerd op YouTube.

Zoals uitgelegd door dezelfde YouTube, zijn kanalen en oude reacties verdwenen met de implementatie van deze regelgeving. Dit zou in theorie de hoge cijfers kunnen verklaren die hij aan YouTube gaf.

Is dat beroemd? YouTube-algoritme zijn verantwoordelijk voor het vastleggen van video’s met haatdragende inhoud voordat ze algemeen worden bekeken. In de post zorgt YouTube daarvoor “80 procent van deze automatisch gemarkeerde video’s werd verwijderd voordat ze afzonderlijk werden bekeken in het tweede kwartaal van 2019.”

“We hebben schadelijke inhoud verwijderd sinds het begin van YouTube, maar onze investeringen in dit werk zijn de afgelopen jaren versneld. In de afgelopen 18 maanden hebben we een toename van 80 procent gezien in het aantal weergaven van video’s die later werden verwijderd wegens schending van ons beleid verminderd. We werken er voortdurend aan om dit aantal verder terug te dringen.”

Deze cijfers hebben echter niet de juiste scopingcontext. Er wordt meer dan 500 uur aan video geüpload naar het platform elke minuut en volgens Social Blade was dat zo 23 miljoen YouTube-kanalen op het platform in 2018. Daarom geven deze ruwe cijfers geen duidelijk beeld van de hoeveelheid haatinhoud die als percentage van YouTube moet worden geëlimineerd. Als we uitsluitend op deze cijfers vertrouwen, kunnen ze belachelijk klinken naast de potentiële haatinhoud die momenteel op het platform zou kunnen bestaan.

De belangrijkste acties van YouTube tegen deze problemen zijn een reactie op moeilijke gebeurtenissen, zoals de verschijning van een pedofielennetwerk op het platform in november 2016 of het schandaal van Logan Paul, YouTuber die een lijk opnam.

Kritiek op YouTube Ze zijn in de loop van de tijd gebeurd. In 2017 werd hij ervan beschuldigd YouTube te gebruiken als toevluchtsoord voor terrorismegerelateerde video’s. Onlangs ontving YouTube een class action-rechtszaak van verschillende leden van het LGBTQ+-collectief wegens vermeende discriminatie.

Zoals ze in de blog uitleggen, was dit een van de eerste stappen van YouTube om haatinhoud te bestrijden. In de komende maanden zal YouTube meer informatie geven over de andere drie stappen die het zal nemen: het verminderen van de distributie van inhoud, het genereren van meer gezaghebbende stemmen en het belonen van positieve videomakers via advertentierechten.