Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Messenger kan terugkeren naar de hoofdapp van Facebook

Opmerking: het volgende artikel zal je helpen: Messenger kan terugkeren naar de hoofdapp van Facebook

Nog niet zo lang geleden werd Messenger een aparte, op zichzelf staande app in plaats van alleen maar een functie. En nu lijkt het erop dat Messenger terugkeert naar de hoofdapp van Facebook.

Toen Facebook in 2011 Messenger voor het eerst scheidde van de hoofdapp, waren veel gebruikers gefrustreerd over de opzet. Nu zouden miljarden gebruikers wereldwijd de app moeten gebruiken zoals voorheen.

Keert Messenger terug naar de Facebook-app?

Facebook werkt eraan om Messenger weer in de hoofdapp te integreren, volgens een ontdekking van Jane Manchun Wong, een app-onderzoeker. Het bedrijf werkt echter nog aan verschillende tests.

Met dit nieuwe idee zou de Facebook-app nog steeds hetzelfde werken en zou de Messenger-chatknop er nog steeds zijn.

Maar elke keer dat u op de chatknop klikt, gaat u niet langer naar de zelfstandige messenger-app. In plaats daarvan wordt je naar een nieuw Chats-gedeelte op Facebook geleid.

Wong zei in een vervolgtweet ook dat Messenger weinig functies heeft en dat de proefversie platte tekst bevat, geen oproepen, video’s of foto’s, en zelfs geen reacties.

Vanwege de beperkte functionaliteit van de hoofdapp moeten gebruikers de zelfstandige app gebruiken om foto’s te verzenden, audio- en videogesprekken te voeren en reacties te verzenden.

Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer Facebook de changer gaat uitrollen naar zijn miljarden gebruikers wereldwijd.

Facebook integreert al zijn berichten-apps

Dit allemaal in een poging om alle Facebook-platforms te integreren. Dat betekent dat het bedrijf nadenkt over het verenigen van Facebook, Messenger, WhatsApp en Instagram. En voor de privacy van gebruikers zal Facebook end-to-end-encryptie toevoegen.

Tijdens de winstoproep afgelopen januari zei Facebook-CEO Mark Zuckerberg: “De integratie waar we aan denken, we zijn er nog heel vroeg over aan het nadenken. Er is nog veel meer dat we moeten ontdekken. Ik denk dat dit de richting is die we in de toekomst met meer dingen moeten inslaan.”

Facebook heeft al aangekondigd dat duizenden ontwikkelaars werken aan de integratie van al zijn platforms. En het plan is om het project eind 2019 of begin 2020 af te ronden.

Het bedrijf zei in een verklaring dat het primaire doel is om de berichtenervaring voor gebruikers van de Facebook-app te verbeteren. Daarom test Facebook om Messenger terug te brengen naar de Facebook-hoofdapp.

In de tussentijd kunnen gebruikers de zelfstandige Messenger-app blijven gebruiken en genieten van de functies waar velen van zijn gaan houden. De app is een van de meest gebruikte tools om contact te maken met vrienden en familie van over de hele wereld.

Of je het nu leuk vindt of niet, gebruikers zullen moeten leven met de veranderingen die Facebook onthult. Vroeg of laat zullen gebruikers er op de een of andere manier aan wennen.