Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Met Microsoft kunt u Windows 10 opnieuw installeren vanuit de cloud

De nieuwste testversie van Windows 10 (Insider Preview) biedt een functie genaamd Cloud Download. Hiermee kunt u Windows 10 herstellen door dezelfde versie te downloaden die u op uw pc hebt geïnstalleerd.

Als u Windows installeert, moet u over een lokale kopie van het besturingssysteem beschikken. Als u via deze optie uw pc wilt herstellen, krijgt u de clouddownloadoptie waarmee u een schone versie vanuit de cloud op uw netwerk kunt installeren.

Dit is een optie die Mac-gebruikers al heel lang hebben, maar die Windows traag heeft bereikt. De verwachting is dat met de lancering van de proefversie over een paar maanden alle gebruikers hun pc veel gemakkelijker en betrouwbaarder kunnen herstellen.

Zoals verwacht waarschuwt Microsoft u dat deze optie alle toepassingen verwijdert die u op uw computer hebt geïnstalleerd. Dit is momenteel slechts een proefversie, dus het is niet erg betrouwbaar voor gebruikers om te gebruiken.

Zo vindt u de optie in de proefversie van Windows 10

Voor iedereen die Build 18970 van Windows 10 (Insider Users) gebruikt, is de optie al beschikbaar. Deze vind je onder Instellingen – Updates en Beveiliging – Herstel. De gebruiker kan dan kiezen tussen de bij ons bekende “lokale herinstallatie” en de herinstallatie met download uit de cloud.

Het hele proces moet via een Wi-Fi-netwerk worden uitgevoerd, omdat Microsoft waarschuwt dat de functie meer dan 4 GB aan gegevens gebruikt. Dit is een functie die beschikbaar is in macOS sinds de release van Lion (10.7) in 2011. Het is meer dan welkom voor het besturingssysteem van Microsoft.

Alle details over Insider Preview Build 18970 Windows 10

De redacteuren van 4gnews bevelen het volgende aan: