Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Meta neemt AI-bedrijf Presize.ai over van NUST Graduate

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Meta neemt AI-bedrijf Presize.ai over van NUST Graduate

Presize.ai is een op AI gebaseerde startup, opgericht in 2019 door een NUST-afgestudeerde, Awais Shafique. Bij een recente doorbraak kocht Silicon Valley-gigant Meta het kunstmatige-intelligentiebedrijf. Awais zal dienen als projectmanager en leiding geven aan de investering van zijn bedrijf in Meta.

Wat is Presize.ai?

Presize.ai werd in 2019 opgericht door Awais Shafique, Tomislav Tomov en Leon Szeli. Hiermee kunnen klanten mobiele bodyscantechnologie gebruiken om de juiste maat van klanten te bepalen wanneer ze online winkelen. Het maakt gebruik van een smartphonevideo van hun lichaam om de juiste maat te voorspellen. Daarom kan het worden beschouwd als software voor maataanbevelingen voor e-commerce- en modegebruikers. Het is optimale software voor lichaamsmeting die op een mobiel apparaat kan worden geïnstalleerd en gebruikt. Presize maakt gebruik van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van computer vision en deep learning.

Wie is Awais Shafique?

Awais Shafique is een jonge Pakistaanse ondernemer die zijn bachelordiploma in Pakistan (NUST) en zijn masterdiploma in Duitsland heeft behaald. Met zijn geweldige ideeën kon hij een ongelooflijk op kunstmatige intelligentie gebaseerd bedrijf opbouwen, dat nu door Meta is overgenomen na het succes van de startup.

Awais Shafique studeerde tussen 2012 en 2016 af in BEE, Electrical and Electronics Engineering aan de National University of Sciences and Technology (NUST). Tijdens zijn diploma-uitreiking ontving hij diverse onderscheidingen.

Awais Shafique voltooide vervolgens zijn masterdiploma in biomedische informatica met een focus op medische beeldvorming en kunstmatige intelligentie aan de Technische Universiteit van München.

Vermeld in Forbes 30 onder de 30:

Awais Shafique bereikte een nieuwe mijlpaal toen hij werd opgenomen in de Forbes 30 Under 30-lijst voor Europa. Hij erkent het uitzonderlijke werk van zijn bedrijf Presize, dat nu een dochteronderneming is van Meta.

Uitchecken? Meta is van plan de NFT-ondersteuning op Instagram uit te breiden