Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Meta zit opnieuw in de problemen nadat dit bedrijf het bedrijf heeft aangeklaagd

Let op: het volgende artikel zal je helpen: Meta zit opnieuw in de problemen nadat dit bedrijf het bedrijf heeft aangeklaagd

Toen Facebook in oktober zijn naam veranderde in Meta, waren er sommigen die vreesden dat het bedrijf van plan was de jonge Metaverse te domineren – maar er komt nu pas een ontevreden partij naar buiten.

META, een installatiekunstbedrijf, maakte dinsdag bekend dat het Meta aanklaagt wegens handelsmerkinbreuk. Het beweert dat de naamswijziging van Zuckerberg in strijd is met het gevestigde handelsmerk van het kleinere bedrijf.

“Op 28 oktober 2021 heeft Facebook ons ​​META-merk en onze naam overgenomen, waar we ruim twaalf jaar aan hebben gewerkt”, aldus een verklaring op de website van het kleinere bedrijf. “Vandaag, na acht maanden te goeder trouw te hebben gewerkt aan de onderhandelingen met Facebook, hadden we geen andere keus dan een rechtszaak tegen hen aan te spannen.”

Een groot deel van de zaak is gebaseerd op de talrijke privacyschandalen van Facebook, die het volgens Meta.is onmogelijk maken om de naam te delen. De rechtszaak beweert dat “Meta niet langer producten en diensten kan leveren onder het merk META” omdat “consumenten waarschijnlijk ten onrechte zullen concluderen dat de goederen en diensten van Meta afkomstig zijn van Facebook en dat Meta wordt geassocieerd met de toxiciteit die onlosmakelijk verbonden is met Facebook.”

Meta.is heeft een legitiem handelsmerk op de naam, maar het zou voor de rechtbank een zware strijd kunnen worden, aangezien Facebook na de officiële naamswijziging een verscheidenheid aan handelsmerkaanvragen heeft ingediend, waaronder verschillende handelsmerken voor berichtenuitwisseling, sociale netwerken en financiële diensten.