Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Meta’s aankomende VR-headset richt zich op sociale aanwezigheid

Let op: het volgende artikel zal je helpen: Meta’s aankomende VR-headset richt zich op sociale aanwezigheid

Meta, eigenaar van Facebook, WhatsApp en Instagram, werkt al jaren aan het opnieuw vormgeven van het imago van het bedrijf als een metavers bedrijf en niet alleen als een platform voor sociale media. Zijn nieuwe strategie is om zichzelf te presenteren als de bouwer van het universum, dat verschillende virtuele werelden kent. Na Oculus 2 wordt er al een hele tijd gewerkt aan VR-headsets. Het moederbedrijf lanceert tenslotte in oktober een VR-headset, en Meta’s CEO Mark Zuckerberg maakte de onthulling terloops op de Connect-conferentie. Later uploadde Joe Rogan een podcast waarin hij de aankondiging van Zuckerberg verwijderde.

De nieuwe VR-headset is een vervolg op de onder gebruikers zeer populaire Oculus 2. De headset beschikt over verschillende functies voor face-tracking en eye-tracking. De headset zal zich meer richten op sociale aanwezigheid, omdat deze menselijke gezichtsuitdrukkingen en ooguitdrukkingen vastlegt en deze met succes repliceert in hun realtime in-game avatars. De spellen zijn meestal non-verbaal en dit nieuwe oog- en gezichtsvolgsysteem zal de non-verbale communicatie verbeteren. De VR-headset lijkt mixed reality-functies te hebben en zal een succes worden, aangezien gebruikers reikhalzend uitkijken naar de lancering ervan. De VR-headset kan ook het gevoel geven dat u bij de persoon aan de andere kant van het videogesprek bent. VR-headsets hebben dus zulke sensoren die berichten naar de hersenen sturen en de persoon denkt dat hij praat met de persoon die voor hem staat. Zuckerberg zei:

“Als je een videogesprek voert, heb je niet echt het gevoel dat je bij de persoon bent. Wat virtual reality voor mij ontsluit, is dat het je brein er echt van overtuigt dat je er bent [in person].”

De VR-headset heeft alle test- en testfasen doorstaan ​​en in oktober ontvangt de gebruiker hiervan de consumentenversie. Een maand geleden voorspelden analisten ook dat de naam van de VR-headset Meta Quest Pro zal zijn, wat ze voorstelden na het bekijken van Meta’s bijbehorende iPhone-app voor deze VR-headsets. Laten we eens kijken hoe het bedrijf prijzen hanteert en wie het kan kopen.

Lees ook: Metaplannen om NFT-ondersteuning op Instagram uit te breiden – PhoneWorld