Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Meta’s AI kan 200 talen in realtime vertalen

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Meta’s AI kan 200 talen in realtime vertalen

Taal is een van de belangrijkste onderdelen van ons leven. Het biedt een platform om met elkaar te communiceren en elkaars gevoelens te begrijpen. Tot op heden worden bijna 7.000 talen gesproken om te communiceren. Ondanks dat het een van de belangrijkste onderdelen van ons leven is, bieden de meeste sociale-mediaplatforms niets om deze taalkloof te overbruggen. Het lijkt er echter op dat Meta’s AI dit probleem nu zal oplossen.

Het bedrijf lanceerde vervolgens het No Language Left Behind-project (NLLB), dat AI gebruikt om tussen verschillende talen te vertalen in plaats van uitsluitend op het Engels te vertrouwen. Hoewel dit project de afgelopen zes maanden actief was, kondigde het bedrijf gisteren zijn grootste prestatie aan, namelijk; NLB 200.

Dit AI-model is speciaal ontworpen om het spreken in 200 talen te ondersteunen. Zelfs deze verzameling bevat talen die in Azië en Afrika doorgaans zeer zelden worden gesproken, zoals Laotiaans en Kamba.

Bij de aankondiging van dit nieuws publiceerde het bedrijf een blogpost waarin werd onthuld dat het 55 Afrikaanse talen kan vertalen en zich inzet voor het leveren van resultaten van hoge kwaliteit.

Vertalen tussen twee verschillende talen in plaats van te vertrouwen op het Engels lijkt een grote uitdaging, en met het gebruik van AI heeft Meta zijn grootste doel van het jaar bereikt. Dit vertaalmodel is heel bijzonder omdat het voor het trainen afhankelijk is van geschreven gegevens van internet.

Om het voor gebruikers gemakkelijk toegankelijk te maken, heeft Meta besloten NLBB-200 als open source uit te brengen. Het heeft ook aangekondigd dat het 200.000 dollar zal verstrekken aan non-profitorganisaties om een ​​dergelijke applicatie te ontwikkelen.

Zoals Meta ons duidelijk maakte, kondigde ze aan:

“Stel je voor dat je een favoriete Facebook-groep bezoekt, een bericht tegenkomt in het Igbo of Luganda en het met slechts één klik in je eigen taal kunt begrijpen.”