Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Microsoft brengt exFAT-ondersteuning naar de Linux-kernel

Microsoft brengt exFAT-ondersteuning naar de Linux-kernel 2

Microsoft heeft vandaag aangekondigd dat het het toevoegen van zijn exFAT-bestandssysteem aan de Linux-kernel ondersteunt.

“Microsoft houdt van Linux”, schrijft de gerespecteerde Microsoft-ingenieur John Gossman op de open source blog van de softwaregigant. “Dat zeggen we vaak en dat menen we ook! Vandaag zijn we verheugd aan te kondigen dat Microsoft de toevoeging van Microsoft’s exFAT-technologie aan de Linux-kernel ondersteunt. “

Microsoft creëerde exFAT in 2006 als opvolger van FAT32, een bestandssysteem dat het eerder had gemaakt om in Windows te worden opgenomen. Het was voornamelijk ontworpen voor flash-opslagsystemen zoals SD- en microSD-kaarten en ondersteunt de grote opslagapparaten die FAT32 niet ondersteunt.

Het probleem met exFAT is natuurlijk dat het bedrijfseigen is en dat klanten een licentie voor de technologie moeten aanschaffen om het te kunnen gebruiken. Om deze reden is exFAT-ondersteuning nooit beschikbaar geweest voor Linux, inclusief Linux-gebaseerde systemen zoals Raspberry Pi.

Nou, dat is aan het veranderen.

“Het is belangrijk voor ons dat de Linux-gemeenschap op betrouwbare wijze gebruik kan maken van de exFAT-gegevens in de Linux-kernel”, aldus Gossman. “Daartoe zullen we de technische specificaties van Microsoft voor exFAT publiekelijk beschikbaar maken om de ontwikkeling van compatibele, interoperabele implementaties te vergemakkelijken. We ondersteunen ook de uiteindelijke opname van een Linux-kernel met exFAT-ondersteuning in een toekomstige herziening van de Linux-systeemdefinitie van het Open Invention Network, waarin de code, zodra deze is aangenomen, profiteert van de verdedigende patentverplichtingen van OIN’s meer dan 3040 leden en licentiehouders. “

Zie de Microsoft Docs-website voor meer informatie over de technische specificaties voor exFAT.

Gelabeld met exFAT, Linux