Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Microsoft introduceert Excel Live voor realtime samenwerking met spreadsheets

Let op: Het volgende artikel kan je helpen: Microsoft introduceert Excel Live voor realtime samenwerking met spreadsheets

Microsoft heeft Excel Live geïntroduceerd voor realtime samenwerking in spreadsheets. U en uw collega’s kunnen dezelfde Excel-werkmap openen en eraan werken. Wanneer u samen autoriseert, kunt u snel elkaars wijzigingen zien. En in bepaalde versies van Excel ziet u de selecties van anderen in verschillende kleuren. Om deze functie te kunnen gebruiken, hebt u echter een Microsoft 365-abonnement nodig.

Microsoft onthult Excel Live voor realtime samenwerking in spreadsheets

Als u een versie van Excel gebruikt die cocreatie ondersteunt, kunt u Delen in de rechterbovenhoek selecteren, e-mailadressen invoeren en vervolgens een cloudopslaglocatie selecteren.

Wat heb je nodig als co-auteur?

  • U hebt een Microsoft 365-abonnement nodig.
  • U moet de nieuwste versie van Excel voor Microsoft 365 hebben geïnstalleerd.
  • U moet zich bij Office aanmelden met uw abonnementsaccount.
  • U moet Excel-werkmappen gebruiken in de bestandsindeling .xlsx, .xlsm of .xlsb. Als uw bestand niet deze indeling heeft, opent u het bestand en selecteert u vervolgens Bestand > Opslaan als > Bladeren > Bestandstype. Wijzig het formaat in Excel-werkmap (*.xlsx).

Hoe activeer ik deze functie?

  • Upload of maak eerst een nieuwe werkmap naar OneDrive, OneDrive voor Bedrijven of een SharePoint Online-bibliotheek.
  • Nadat u het bestand heeft geüpload, selecteert u de bestandsnaam om het te openen. De werkmap wordt geopend op een nieuw tabblad in uw webbrowser. Selecteer de knop Openen in desktop-app.
  • Wanneer het bestand wordt geopend in de Excel-desktopapp, ziet u mogelijk een gele balk die aangeeft dat het bestand zich in de beveiligde weergave bevindt. Selecteer in dit geval de knop Bewerken inschakelen. Selecteer Delen in de rechterbovenhoek.
  • Standaard kunnen alle ontvangers de werkmap bewerken, maar u kunt de instellingen wijzigen door de bewerkingsoptie te selecteren.
  • Voer e-mailadressen in het adresveld in, gescheiden door een puntkomma. Selecteer Verzenden.
  • Nu ontvangen mensen een e-mailbericht waarin hen wordt gevraagd het bestand te openen. U kunt de koppeling selecteren om de werkmap te openen. Er wordt een webbrowser geopend en de werkmap wordt geopend in Excel voor het web.

Meer informatie hierover kunt u vinden door erop te klikken hier