Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Microsoft werkt de Xbox Game Bar bij met Spotify en memes

In de nieuwste update van Microsoft voor de Xbox Game Bar heeft het bedrijf een heleboel nieuwe functies toegevoegd, waaronder Spotify, een Xbox Social-tabblad en het maken van memes via game-opnames.

Om de nieuwste Xbox Game Bar te bemachtigen, moet je eerst de Xbox Insider Hub-app downloaden uit de Microsoft Store. Zodra de app is geopend, gaat u naar Insider Content en wordt u lid van Windows Gaming. Als u op de Game Bar-app klikt, nu in het apps-gedeelte, gaat u naar de Game Bar-app in de Microsoft Store, waar deze automatisch wordt bijgewerkt.

Om te zien of deze is bijgewerkt, klikt u op de Xbox-knop op uw Xbox One-controller. Je zou nu enkele kleine tabbladen moeten zien verschijnen wanneer de Spelbalk wordt geopend. Een van de nieuwste versies van de app is Spotify, wat zonder twijfel een van de grootste hoogtepunten is. Zodra u op het Spotify-pictogram in het tabbladgebied klikt, wordt er een venster geopend waarin u de app kunt downloaden als deze nog niet op uw apparaat staat. Na het downloaden kunt u uw account koppelen. Helaas zat ik hier vast. Het enige dat ik zag was een lege pagina en ik kreeg het niet werkend, maar het is nog steeds in bèta.

MEER: PC-games streamen naar je Xbox One

Er is het tabblad Xbox Social, waarop je vrienden en recente chats worden weergegeven. Het is dus veel gemakkelijker om nu een Xbox Live-party op je pc te starten. Er is ook een tabblad Prestaties dat laat zien welk percentage van je CPU, GPU en RAM momenteel in gebruik is – een leuke functie die ik graag vereenvoudigd en gestandaardiseerd zou zien.

Schermafbeelding_2

Zoals gewoonlijk kunt u met Game Recording naadloos video’s of schermafbeeldingen maken. Nu kun je ze rechtstreeks vanuit het tabblad Opnames bewerken en zelfs een memetekst boven en onder aan de afbeelding over elkaar leggen voordat je deze naar Twitter verzendt. In tegenstelling tot Xbox One pauzeert de game echter niet wanneer je naar de Xbox Game Bar gaat, dus het maken van schermafbeeldingen kan lastig zijn. Nadat ik de afbeelding had vastgelegd, verliep de overgang naar de bewerking ongelooflijk soepel. Het zou mooi zijn als we in de toekomst meer opties voor delen zouden zien.

Natuurlijk krijg je nog steeds het tabblad Audio, waarmee je je volumemixer en audio-uitgangen kunt beheren.

MEER: Beste Xbox One-games – verslavende games die we niet kunnen neerleggen

De interface is erg schoon en netjes. Je kunt zelfs alle tabbladen naar wens vergroten of verkleinen en verplaatsen (dit kan uiteraard alleen met de muis). Je kunt apps ook vastzetten zodat ze op je bureaublad blijven staan, zelfs als de gamebalk verborgen is. Dit is ideaal als u uw prestaties of chats wilt bijhouden.

Hoewel ik teleurgesteld was dat ik Spotify niet aan de praat kreeg, hebben we daarom bèta’s. Hopelijk lost Microsoft de problemen op, zodat deze nieuwe en verbeterde Game Bar de komende weken de bètastatus verlaat.