Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Na Apple verplaatst Google zijn productie uit China

Let op: het volgende artikel zal je helpen: Na Apple verplaatst Google zijn productie uit China

China is ongetwijfeld een knooppunt voor de productie van smartphones, waarbij alle grote fabrikanten hun productiefaciliteiten in het land hebben. Maar het lijkt erop dat al deze dingen binnenkort zullen veranderen. Onlangs kondigde Apple aan dat het zijn productieprocessen zou diversifiëren door andere landen te verkennen. Nu denkt Google er ook hetzelfde over. Sommige recente rapporten hebben gesuggereerd dat Google zijn productie uit China zal verplaatsen. Het bedrijf probeert zich te concentreren op het uitbreiden van een bestaande fabriek in het land waar al Pixel 4a, 5a en 6a worden geproduceerd.

Na Apple verplaatst Google zijn productie uit China

Zie ook: Google-werknemer neemt ontslag vanwege vergelding en vijandigheid jegens werknemers

De reden voor deze stap is het nultolerantiebeleid van China ten aanzien van COVID-19. In China zijn productie-eenheden dagenlang gesloten, waardoor de hele productielijn wordt belemmerd. Uit de rapporten is verder gebleken dat het Chinese nul-COVID-beleid de productie van de komende iPhone 14-serie aanzienlijk heeft vertraagd.

De andere reden zijn hogere tarieven en een voortdurend geschil tussen de VS en China. Terwijl het ene land de bedrijven huisvest, produceert het andere hun producten. De toenemende spanningen tussen deze twee landen hebben ook gevolgen voor het productieproces en voor bedrijven.

In deze situatie is Vietnam de grootste weldoener. Verschillende producten, zoals de iPads, Xbox-gameconsoles, Amazon’s Fire TV-apparaten en verschillende andere die nog maar een paar jaar geleden in China werden vervaardigd, worden nu in Vietnam vervaardigd. Na Vietnam profiteert India van de situatie.

Apple zal de iPhone 14-serie gelijktijdig in China en India produceren. De ontwikkeling is ongekend. Helaas hebben Apple en Google niet onthuld of het verplaatsen van de productie naar andere landen slechts een experiment is of dat ze de productie permanent naar andere landen verplaatsen.

Zie ook: De opvouwbare Google-smartphone wordt naar verwachting in 2023 uitgebracht