Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Netflix-fout UI-800-3 oplossen

Netflix werkte prima, maar op een dag wanneer je de volgende aflevering van Orange streamt, verschijnt het nieuwe zwart en wordt je begroet door de gevreesde UI-800-3-foutmelding. Nee, het is niet de manier van Netflix om je wat frisse lucht te geven, God verhoede het, maar een vervelend technisch probleem. Hier laten we je zien hoe je er vanaf kunt komen en opnieuw kunt gaan kijken.

Wat betekent fout UI-800-3?

Foutcodes zijn altijd een beetje frustrerend omdat ze niet noodzakelijkerwijs beschrijven wat de fout eigenlijk is. In dit geval betekent fout UI-800-3 dat Netflix een internetverbindingsprobleem ondervindt. Dit kan betekenen dat u niet kunt inloggen of inhoud kunt streamen.

Deze specifieke foutcode kan van invloed zijn op een aantal verschillende Netflix-streamingapparaten, waaronder de Amazon Fire TV, Amazon Fire TV Stick, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. De bevestigingsmethode voor elk apparaat verschilt enigszins en wordt hieronder beschreven.

Gerelateerd: Netflix-inhoud verwijderen uit Doorgaan met kijken

PlayStation 4

Als u het foutbericht UI-800-3 ziet, selecteert u Meer details. Selecteer nu Afmelden en Ja. Probeer opnieuw in te loggen op Netflix en kijk of het probleem zich opnieuw voordoet. Als het opgelost is, succes. Anders moet u uw DNS-instellingen controleren.

Ga naar het PS4-instellingenmenu en ga naar Netwerk. Selecteer Internetverbinding instellen. Afhankelijk van de methode kies je voor WiFi of LAN-kabel. Selecteer in ieder geval Aangepast als bedrijfsmodus. Stel de IP-adresinstellingen in op Automatisch en selecteer Niet opgeven als DHCP-hostnaam. Selecteer Automatisch voor DNS- en MTU-instellingen. Selecteer Niet gebruiken voor proxyservers. Probeer Netflix nu opnieuw en hopelijk wordt de fout opgelost.

Gerelateerd: Hoe u Amerikaanse Netflix in Groot-Brittannië kunt bekijken

PlayStation3

Voor PS3 moet je eerst proberen je aan en af ​​te melden bij PlayStation Network. Navigeer naar PSN vanaf het startscherm. Selecteer Accountbeheer en druk op de driehoekige knop op uw controller. Selecteer Afmelden. Log nu opnieuw in in het PSN-menu. Probeer Netflix opnieuw zodra je opnieuw bent ingelogd.

Als dit niet werkt, moet je je DNS-instellingen controleren zoals hierboven voor de PS4. Om daar te komen, gaat u naar Instellingen, Netwerkinstellingen en vervolgens naar Internetverbindingsinstellingen. Selecteer nu Aangepast en kies Bedraad of Draadloos. Gebruik vervolgens de bovenstaande PS4-instellingen om ervoor te zorgen dat je DNS correct is ingesteld.

Gerelateerd: Hoe u Netflix kunt stoppen als u te veel gegevens gebruikt

Xbox 360

Eerst moet u uw DNS-instellingen controleren. Druk op de Guide-knop op uw controller en ga naar Instellingen gevolgd door Systeeminstellingen. Selecteer nu Netwerkinstellingen en Netwerk configureren. Zorg ervoor dat de DNS-instellingen zijn ingesteld op Automatisch.

Als Netflix nog steeds niet werkt, moet je de app verwijderen en opnieuw installeren. Ga naar Apps, Mijn apps, navigeer naar de Netflix-app en druk op de X-knop op je controller. Selecteer nu Verwijderen. Om opnieuw te installeren, gaat u terug naar Apps en selecteert u Netflix om opnieuw te installeren.

Xbox One

Microsoft Xbox One

De eenvoudigste oplossing voor Xbox One: als de fout optreedt, selecteert u de optie “Netflix resetten” om de app terug te zetten naar de standaardstatus. Probeer het nu opnieuw en het zou moeten werken. Controleer anders de DNS-instellingen zoals op Xbox 360.

Amazon Fire TV/Fire TV-stick

Amazon Fire TV Stick-interface

U moet de Netflix-app verwijderen en opnieuw installeren. Ga eerst naar Instellingen en vervolgens naar Toepassingen. Selecteer Alle geïnstalleerde applicaties beheren en zoek Netflix in de lijst. Selecteer Verwijderen. Installeer nu de Netflix-app opnieuw door ernaar te zoeken op het hoofdscherm van Fire OS. Zodra het is geïnstalleerd, logt u opnieuw in op uw Netflix-account.

Mục lục