Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Niets OS Review – Nieuwe spannende functies en nog veel meer

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Niets OS Review – Nieuwe opwindende functies en nog veel meer

Zoals we allemaal weten, lanceerde Carl Pei’s Nothing deze maand zijn allereerste smartphone en het heeft de nieuwsgierigheid van smartphoneliefhebbers over de hele wereld gewekt. De reden voor deze populariteit is de unieke naam en functies waarmee Phone 1 is gearriveerd. Eén zo’n functie is het nieuwe besturingssysteem van de Phone 1, genaamd Nothing OS. Dus vandaag gaan we dieper in op het Phone 1-besturingssysteem en kijken wat het te bieden heeft en wat het anders maakt dan andere besturingssystemen of Android-skins.

Wat is er nieuw in Nothing OS?

Het is belangrijk om te vermelden dat Nothing OS gebaseerd is op Android 12, net als andere Android-skins (MIUI, Realme UI, enz.). Het besturingssysteem is een soort centraal punt voor Niets, omdat het een statement wil maken tegen de overcomplexiteit van veel moderne Android-skins. Eenvoud is dus het belangrijkste verschil tussen het Nothing-besturingssysteem en de andere. Zijn aanpak is gebaseerd op enkele algemene principes, die hieronder worden opgesomd:

  • gladheid
  • samenhang
  • Vermijd bloatware
  • Compatibiliteit met programma’s van derden

Bovendien is elke vooraf geïnstalleerde applicatie, inclusief de Telefoon-app en Bestandsbeheer, op twee uitzonderingen na, een Google-app. De twee uitzonderingen zijn de camera-app en de recorder-app. Deze laatste heeft een retro, lintachtige uitstraling, maar mist de spraaktranscriptie-intelligentie van zijn Google Pixel-tegenhanger. Het kan zich echter concentreren op stemmen om omgevingsgeluid te blokkeren.

Nu gaan we verder met de belangrijkste kenmerken van het Nothing-besturingssysteem.

Belangrijkste kenmerken van Nothing OS:

Algemene gebruikersinterface (snelle instellingen):

De algemene gebruikersinterface heeft weinig speciale functies. In plaats van de gebruikelijke vier snelle instellingen zijn er zes snelle instellingen in de notificatiebalk. Als u weer naar beneden veegt, worden twee grotere cirkels zichtbaar met links en rechts bedieningselementen voor netwerk- en apparaatverbinding. Deze kunnen horizontaal worden geveegd voor nog fijnere instellingen. U kunt bijvoorbeeld schakelen tussen de schakelaars voor mobiele data, Wi-Fi en hotspots door over de linkercirkel te vegen (en lang ingedrukt te houden om rechtstreeks naar het bijbehorende instellingenmenu te gaan).

Glyph-interface:

De “Glyph”-lichtstrips achter het transparante glazen paneel aan de achterkant van de Nothing Phone (1) zijn het meest opvallende en aantrekkelijke kenmerk. De verlichting kan gedeeltelijk worden aangepast, maar je moet vooraf ingestelde patronen gebruiken voor specifieke apps of contacten.

Pneumatisch, Abra, Plot, Kever, Eekhoorns, Snaps, Radiate, Tennis, Gecodeerd en Scribble.

Oi, Guiro, Volley, Squiggle, Isolator, Gamma, Snavel, Nee, Lamp Eén, Lamp Twee.

De lichtbalk boven de USB-C-oplaadpoort wordt gevuld om de huidige laadstatus weer te geven wanneer een bekabelde oplaadkabel wordt gebruikt.

  • Feedback voor de Google Assistent:

Wanneer de gebruiker ‘OK Google’ zegt, zal de lichtbalk boven de USB-C-oplaadpoort bewegen en oplichten om aan te geven dat de Google Assistent reageert.

Als u uw apparaat met de voorkant naar beneden op een oppervlak plaatst, wordt de functie ‘Flip to Shhh’ van Nothing OS geactiveerd, die uw apparaat instelt op Niet storen, trillingen en geluiden uitschakelt en meldingen met alleen licht inschakelt.

Widgets:

Sinds de release van de Ear (1)-oordopjes zijn er een aantal widgets gebaseerd op de dot-matrix-esthetiek van Nothing te zien in de pre-lanceringsbèta van Nothing Launcher. Deze widgets zijn als volgt:

Een traditioneel horloge in Zwitserse stijl dat de tijd en de huidige datum weergeeft.

Digitale klok met twee regels en dot-matrixlettertype.

Naast de temperatuur en weersomstandigheden wordt in tekstvorm een ​​gigantisch digitaal weerpictogram weergegeven.

Bijna identiek aan de widget “At a Glance” die te zien is op Google Pixel-apparaten, geeft deze widget de huidige weersomstandigheden en temperaturen weer met een pictogram en tekst, evenals de huidige datum en dag. Dit kan van het startscherm worden verwijderd, maar blijft op het Nothing OS-vergrendelscherm staan.

Materiaal & Maatwerk:

Ook na de overstap naar Android 12 ondersteunen niet alle Android-skins direct de Material You- en Dynamic Color-updates van Google. Niets OS ondersteunt beide kerncomponenten van Android 12 out-of-the-box.

Naast het gedeelte Achtergrond en stijl kunt u in het gedeelte Aanpassing van Nothing OS ook een pictogrampakket kiezen. Daarom kunt u een enkel pictogram of verschillende pictogrampakketten kiezen en deze aanpassen aan uw eigen voorkeuren.

Dit onderdeel is identiek aan dat op Pixel-smartphones. Het op de achtergrond gebaseerde themamechanisme wordt automatisch toegepast op basis van de kleuren en tonen van de vooraf ingestelde achtergrond van de telefoon. Bovendien kunt u kiezen uit vier vooraf gedefinieerde kleuropties.

Helaas biedt het app-raster van Nothing Launcher alleen lay-outopties van 4×5 en 5×5. We kunnen zeggen dat dit een van de weinige nadelen is van het Nothing-besturingssysteem.

Niets-opstartprogramma:

Met Nothing Launcher kun je de Android-interface ervaren in combinatie met de iconische ontwerptaal van Nothing. Speciale functies zijn onder meer Max Icons en Max Folders, evenals een aangepaste weer- en klokwidget.

Vergroot uw pictogrammen:

Met Nothing Launcher kunt u eenvoudig het formaat van uw favoriete app-pictogrammen en -mappen wijzigen.

Unieke lettertypen en afbeeldingen:

Met Nothing Launcher kun je genieten van unieke lettertypen en afbeeldingen die je nog nooit eerder hebt gezien.

Weer en tijd op maat:

Blijf op de hoogte van het weer en schema’s met de aangepaste weer- en klokwidgets van Nothing Launcher.

Het is duidelijk dat de camera van Nothing Phone (1) een applicatie vereist, dus Nothing OS biedt een zeer conventionele selectie van foto- en filmopties. Het dubbele camerasysteem omvat een 50 megapixel Sony IMX 766 primaire sensor en een 50 megapixel Samsung JN1 ultrabrede sensor.

Fotomodi:

De fotomodi in het Nothing-besturingssysteem bevatten een portretmodus die softwarematige achtergrondvervaging mogelijk maakt. handmatig instelbaar tussen f/0.95 en f/16 diafragma’s.

De ultrabrede JN1-lens van de Phone 1 wordt gebruikt voor close-focus macro-opnamen.

De Expert-modus in de camera-app bevat bedieningselementen voor witbalans, scherpstelpunt, sluitertijd, ISO en EV. Bovendien kunnen gebruikers ook genieten van RAW-beeldondersteuning voor zowel groothoek- als ultragroothoeklenzen.

Videomodi:

High Dynamic Range Video biedt een uitgebreid kleurenpalet voor videobeelden. De resoluties voor de HDR-video zijn 720/1080p bij 30 fps met behulp van de primaire sensor.

tijdsverloop

Instelbaar van 15x tot 960x voor lange videoclips.

De maximale framesnelheid is 120 fps, maar de resolutie kan worden gewijzigd naar 720 of 1080p.

U kunt nu de flitsmodus van het Glyph-verlichtingspaneel configureren voor zachte invulverlichting in zowel de video- als de fotomodus. Dit is vergelijkbaar met professionele zachte verlichting met diffusie in tegenstelling tot felle flits

Toegang tot de hotspot via het Wi-Fi-bereik:

Wanneer de Wi-Fi- of Mobiele Data-switcher is uitgevouwen, verschijnt het internetpaneel. U zou een nieuwe mobiele hotspot-switch vinden die het direct delen van netwerken en gegevens mogelijk maakt.

Bluetooth-zwevend menu:

Als u op de Bluetooth-schakelaar tikt, wordt een snelle selectietool weergegeven die u kunt gebruiken om opnieuw verbinding te maken met accessoires of nieuwe uitrusting toe te voegen. In tegenstelling tot Pixel, waar de identieke schakelaar eenvoudigweg de Bluetooth-connectiviteit in- of uitschakelt, schakelt deze schakelaar de Bluetooth-connectiviteit uit of in.

Conclusie:

Na het lezen van het artikel zijn we er zeker van dat je nu een duidelijk beeld hebt van hoe Nothing OS zal werken en wat de belangrijkste functies ervan zijn. Zonder twijfel werd de Nothing Phone 1 geleverd met een unieke gebruikersinterface en besturingssysteem (Android-skin) en bracht hij een aantal functies voor gebruikers. Als je dit informatieve artikel leuk vindt of er vragen over hebt, vermeld ze dan in het commentaargedeelte!

Als je meer wilt weten over de Nothing Phone 1 en zijn vergelijkingen met verschillende telefoons in dezelfde categorie, volg dan de onderstaande link:

Niets Telefoon 1 versus iPhone 13

Niets Telefoon 1 versus OnePlus Nord 2t

Hoeveel zou het kosten om Nothing Phone 1 in Pakistan te importeren?

Niets telefoon 1 PTA-belasting