Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Nieuw rapport belicht de achteruitgang van Instagram: TikTok wordt de nieuwe thuisbasis van entertainment

Opmerking: het volgende artikel zal je helpen: Nieuw rapport belicht de achteruitgang van Instagram – TikTok wordt de nieuwe thuisbasis van entertainment

Het ooit baanbrekende sociale platform Instagram lijkt zijn glans verloren te hebben. Het nieuwe rapport werpt licht op de achteruitgang van Instagram. De belangrijkste reden hiervoor is dat Instagram meer inhoud van accounts die je niet volgt, in je hoofdfeed op IG pompt. Integendeel, mensen beschouwen TikTok als een plek voor entertainment of als aantrekkelijker.

Nieuw rapport benadrukt de achteruitgang van Instagram nu TikTok de nieuwe thuisbasis van entertainment wordt

TikTok biedt zijn gebruikers de mogelijkheid van een ‘For You’-feed die algoritmisch geselecteerde clips toont op basis van je kijkgedrag. Aan de andere kant laat Instagram je steeds meer dingen zien waarvan je denkt dat je ze leuk zult vinden.

De Wall Street Journal meldde dat het kopieën had gezien van interne onderzoeksdocumenten met de titel “Creators x Reels State of the Union 2022” die in augustus waren gepubliceerd. Dat rapport beweerde dat Instagram-gebruikers niet veel tijd besteden aan het bekijken van deze korte video’s en dat “de meeste Reels-gebruikers helemaal geen betrokkenheid hebben.”

Uit het rapport bleek verder dat gebruikers minder dan 17,6 miljoen uur per dag besteden aan het verkrijgen van hun Reels. TikTok-gebruikers brengen nu 197,8 miljoen uur door op het platform, tien keer meer dan degenen die de apps van Meta bekijken.

En het bedrijf legt naar verluidt een groot deel van de schuld bij het gebrek aan makers van inhoud en beïnvloeders die Reels gebruiken. Van de 11 miljoen gebruikers die op Instagram in de VS ‘creators’ worden genoemd, worden elke maand slechts 2,3 miljoen berichten geplaatst.

Hoe dan ook, Meta heeft de beweringen enigszins weerlegd door te stellen dat de gebruiksgegevens niet het volledige beeld geven. Hoewel het weigerde verdere context toe te voegen – wat het gebruikelijke proces van Meta is als het deze met eigen inzicht niet kan verdrijven.

Controleer ook: Meta brengt betaalde functies voor Facebook & Instagram