Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Nieuwe Panasonic Toughbooks met een batterijduur tot 18 uur

Panasonic heeft zijn populaire Toughbook-apparaten bijgewerkt om ze sterker en lichter te maken, terwijl ze ook uitgebreide aanpassingsmogelijkheden voor bedrijven bieden.

Officieel geclassificeerd als “semi-robuust” – de CF-54 is gecertificeerd volgens de gebruikelijke MIL-STD 810G-classificatie. Dit betekent dat hij bestand is tegen vallen vanaf 76 cm en dat het gehele toestel (beeldscherm en toetsenbord) spatwaterdicht is.

Panasonic blijft magnesium gebruiken voor de behuizing, maar heeft een opvallende honingraatstructuur geïntroduceerd om de sterkte en flexibiliteit te vergroten. De CF-54 kan op één punt een druk van 20 kg weerstaan ​​en bij gelijkmatige verdeling tot 100 kg.

De CF-54 heeft een startgewicht van 1,99 kg en een dikte van 30 mm. Het merkhandvat blijft behouden en kan als aktetas worden gedragen.

Nieuwe Panasonic Toughbooks met een batterijduur tot 18 uur 2

Er wordt veel kracht aangeboden. De 14-inch Toughbook wordt geleverd met de nieuwste 5e generatie Intel Core (Broadwell) processor, inclusief ondersteuning voor beheer op afstand met vPro-technologie en ruimte voor maximaal 16 GB RAM. Er kan ook een optionele AMD FirePro M5100 grafische kaart worden geïntegreerd voor gebruikers die onderweg hoge visuele prestaties nodig hebben.

Schermresoluties beginnen bij 1366 x 768, maar kunnen worden verhoogd tot 1920 x 1080, en een capacitief touchscreen is optioneel op het Full HD-model. De displays zijn voorzien van een anti-reflecterende coating en bieden een maximale helderheid tot 1000 cd/m2, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik buitenshuis. De gevoeligheid van het touchscreen kan verhoogd worden zodat ook dikke werkhandschoenen gebruikt kunnen worden.

Toughbook-prijzen (allemaal plus btw) en gebruiksscenario’s

CF-54 HD (500 GB harde schijf) – £ 1142

CF-54 Full HD (128 GB SSD) – £ 1325

CF-54 Full HD met touchscreen (128 GB SSD) – £ 1662

Panasonic is in de eerste plaats ontworpen voor gebruik door veldwerkers en auto-ingenieurs en streeft ernaar met zijn nieuwste productassortiment uit te breiden naar de verzekerings-, bouw- en overheidssector.

Het apparaat is ontworpen voor extreme temperaturen (-10°C tot +50°C) en is omgeven door een microverwarmingspakket om snelle opstarttijden in koude omgevingen te garanderen.

Levensduur van de batterij en maatwerk

Twee van de grootste verkoopargumenten van de Toughbook zijn de duurzaamheid en de mogelijkheid om producten aan te passen aan de behoeften van een specifiek bedrijf.

Panasonic claimt een batterijduur tot 11 uur met de standaard prestatiecel (4200 mAh) en maximaal 18 uur als gebruikers de tweede batterij (2960 mAh) willen installeren. Er is ook een brugbatterij verkrijgbaar, zodat stroomcomponenten tijdens bedrijf kunnen worden vervangen.

Nieuwe Panasonic Toughbooks met een batterijduur tot 18 uur 3

Mark Thorne, Managing Director bij Panasonic, benadrukte de inspanningen die het bedrijf levert bij de ontwikkeling van het Toughbook-assortiment.

“We optimaliseren het warmte- en energiebeheer van de hele unit”, zei hij tijdens het lanceringsevenement.

“Alle andere bedrijven gebruiken standaard moederborden. We hebben echter toestemming van Intel om aanpassingen door te voeren tot op moederbordniveau. Hierdoor kunnen we een goede dekking realiseren voor een dagdienst. En langer als dat nodig is.”

Hier vindt u alle standaardinterfaces, waaronder 3 x USB 3.0-poorten, een RJ-45-aansluiting, HDMI, VGA, True Serial en een poortreplicator.

Er is een configureerbare poort die kan worden gebruikt om een ​​tweede RJ-45-aansluiting, nog een USB-poort, een robuuste USB-poort (voor auto- en gezondheidszorgklanten) toe te voegen of GPS in het apparaat te integreren.

In een tweede configuratieruimte kan een tweede batterij, een smartcardlezer of een dvd-station worden ondergebracht.

Andere opties zijn onder meer de mogelijkheid om een ​​contactloze smartcardlezer of vingerafdrukscanner te integreren en 4G-connectiviteit (tot 100 Mbps).

Alle Toughbooks worden geleverd met een garantie van 3 jaar op hardwaredefecten en een garantie van 5 jaar op onderdelen met een reparatietijd van 96 uur. Er kunnen aanvullende garanties worden aangeschaft om accidentele schade en specifieke componenten, zoals de batterij en de harde schijf, te dekken.

De toestellen worden standaard aangeboden met Windows 8.1 Pro, maar gebruikers kunnen downgraden naar Windows 7 Professional. Panasonic is van plan de toestellen eind februari te leveren.