Naarmate meer mensen hun smartphones behouden, bleek uit het onderzoek dat de meeste bedrijven oudere versies niet kunnen updaten.
Het wereldwijde bedrijf Counterpoint Technology Market Research zegt dat Nokia en Lenovo enkele van de weinige Android-merken zijn die zich oprecht inzetten voor het updaten van de beveiliging en software van hun apparaten.
In hun onderzoek getiteld “Software- en beveiligingsupdates: de ontbrekende schakel voor smartphones” Counterpoint ontdekte dat de meeste bedrijven niet genoeg deden om hun apparaten te updaten, hoewel het ontdekte dat steeds meer mensen wereldwijd hun smartphones voor langere tijd bewaren.
“Besturingssysteem- en beveiligingsupdates zijn een aspect van Android-smartphones dat relatief weinig aandacht krijgt. Op basis van onze ervaring met het onderzoeken van de branche hebben we gezien dat weinig merken zich daarop richten. En misschien omdat fabrikanten er niet over praten, is dat ook Consumer bewustzijn laag. Onder de tien kenmerken waarvan consumenten zeggen dat ze deze het belangrijkst vinden in ons onderzoek, zijn er geen enkele ” zei Counterpoint-onderzoeksdirecteur Peter Richardson.
“Het is dan ook niet verwonderlijk dat topfabrikanten weinig moeite doen om zich te concentreren op regelmatige updates van het besturingssysteem en de apparaatbeveiliging, ook al is dit een cruciaal element voor de blijvende veilige prestaties van de smartphone.”
ZIEN: Gids voor IT-leiders voor dieper leren (TechRepublic-premium)
Counterpoint ontdekte dat gigantische, mondiale merken minder dan een derde van hun smartphones onder de $ 200 hadden geüpdatet naar de nieuwste Android-versie. Nokia liep voorop met meer dan 90% van de vernieuwde toestellen in dezelfde prijscategorie.
Slechts een kwart van de beste Android-modellen wordt geüpdatet naar de nieuwste versie van het besturingssysteem.
“Veel van de belangrijkste kenmerken, zoals de levensduur van de batterij, processor, camera en geheugen, zijn afhankelijk van de prestaties van het onderliggende besturingssysteem. Wij geloven dat dit belangrijk is voor de algehele consumentenervaring en als zodanig waarschijnlijk algemeen erkend zal worden”, voegde Richardson eraan toe.
In de VS, de EU en China geven consumenten meer uit aan smartphones, in de verwachting dat deze langer meegaan. Uit het onderzoek bleek dat de meeste mensen over de hele wereld hun smartphones nu gemiddeld 30 maanden bewaren, het hoogste aantal ooit.
Met uitzondering van Nokia en Lenovo hebben veel van de ondervraagde bedrijven het absolute minimum gedaan om ervoor te zorgen dat apparaten up-to-date zijn.
“Van de top 10 smartphonefabrikanten draait bijna 96% van de Nokia-smartphones die sinds het derde kwartaal van 2018 cumulatief zijn verkocht al op Android Pie of is er een Android Pie-update uitgebracht. Samsung volgt Nokia met 89% en Xiaomi met 84%. Xiaomi is er goed in om dat te garanderen De producten uit het middensegment worden gelanceerd met de nieuwste versie van Android”, aldus Counterpoint Associate Director Tarun Pathak in een persbericht.
Alle bedrijven die geen kwartaalupdates uitbrachten, lieten hun klanten in de steek, aldus het witboek.
“Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het uitbrengen van software-updates. Sommige merken doen echter veel meer moeite om de tijd tussen het moment waarop de nieuwste Android-versie wordt uitgebracht en het moment waarop de update voor al hun merken wordt uitgebracht, te verkorten.” smartphones,” voegde Pathak eraan toe.
“Er zijn maar weinig merken die ervoor zorgen dat smartphones altijd de nieuwste versie gebruiken. Nokia was het snelste merk in het uitbrengen van de nieuwste software-updates voor 94% van zijn portfolio binnen een jaar na de lancering van de nieuwste Android-versie.”
Het is bewezen dat bedrijven als Samsung, Huawei, Alcatel en LG traag zijn met het updaten van belangrijke beveiligingsfuncties die cruciaal zijn voor de bescherming van klanten en hun apparaten.
“Hoogwaardige apparaten worden vaak eerst bijgewerkt, maar het hebben van de nieuwste software is net zo belangrijk voor midden- en laaggeprijsde producten als voor vlaggenschipapparaten. Daarom hebben we de prestaties van fabrikanten onderzocht bij het updaten van software in alle prijsklassen.” ‘, zegt Counterpoint Research-analist Abhilash Kumar.
“Door deze analyse valt Nokia opnieuw op als het merk dat het meest waarschijnlijk snel zijn hele portfolio zal updaten. Xiaomi en Lenovo scoren ook hoog in deze metriek. Merken als Alcatel en Tecno zijn de achterblijvers. Dit komt omdat deze merken meer dan een een breed spectrum.” Portefeuilles, meestal in het sub-Amerikaanse dollarbereik, en de levenscyclus van hun modellen zijn over het algemeen kort. Hun producten gaan vaak in slechts zes maanden van lancering tot einde levensduur, wat betekent dat ze minder prikkels hebben voor updates op de lange termijn. ”